lauantai 20. helmikuuta 2016

Mangaversiot animessa #2

Mangaversiot animessa #1


Kaikessa yksinkertaisuudessaan tarkoituksenani on ollut muokata hahmojen animeversioista enemmän mangaversioiden näköisiä ulkonäöltään. Käytän erityisesti apuna näissä värillisiä mangakuvia, mutta toisinaan joudun soveltamaan myös mangakuvien pohjalta, jolloin värit eivät ole varmastikaan aivan 100% oikein. Näitä toivottiin itseasiassa lisää viimeksi olleessa lukijoiden viikossa, joten päätin nyt toteuttaa tämän alta pois ennen kuin otan vastaan lisää ehdotuksia.

Myös hahmojen ulkonäkö on voinut muuttua matkan varrella, esimerkiksi GDW:ssä Sniperin kuono on lähes kokonaan rusehtava, kun taas GNG:ssä sen päällinen oli tumma. 




Bluen kuono on animessa samaa turkin sinertävää sävyä, mutta GDW-bändipaidassa olleessa värikuvassa herran kuonossa oli selkeästi tummempaa sävyä. Lisäksi toin värejä vähän paremmin esiin, usein animen kuvakaappauksissa valkoinen ei ole ihan valkoinen, joten olen käsitellyt aina muokkaamiani kuvia. Tässä kohtauksessa toki tummuus johtunee myös siitä, että kohtauksessa on yö.



Neron uusi ulkoasu perustuu myös bändipaidan kuvaan, Jossakin postauksen kommentissa minulle mainittiinkin, että vaikka mangassa hahmo olisikin väritetty siniseksi, se on kuitenkin yleensä nimenomaan harmaa eikä esim. siniharmaa. Käytin tässä kuitenkin sinertävämpää sävyä, koska käytin kuvien pohjalla värimangakuvia ja sovitin värit niiden mukaan.



Weedin kohdalla muokkaus jäi melkoisen pieneksi, värien kirkastamisen lisäksi laskin hieman herran turkin sinisyyttä lähemmäs harmaata. Käytin tämänkin pohjalla useimpia värimangakuvia Weedistä, vaikka niissä sävyt heittelevätkin välillä radikaalisti.



P4 sai pieniä muutoksia värimangakuvien pohjalta, tosin niissä on hyvin usein vaikea erottaa mitkä kohdat on tarkoitettu ainoastaan varjostuksiksi ja mitkä ovat varsinaisia kuvioita. Tämän takia teinkin useita vertailuja sekä värillisten, että värittömien kuvien kanssa. Osassa P4:n kuonon päällä ei ole tummaa osuutta ja osassa on. 



Löysin Hyenasta yhden ainoan värikuvan, jonka pohjalta tein tämän muokkauksen. Olen niin tottunut Hyenan animeversioon, että tämä näyttää tosi kummalliselta.



Billin ulkonäössä oli hyvin vähän eroa animen ja mangan välillä. 


Sniperin kohdalla sitä on hieman enemmän. Piikkikaulapanta sopii Sniperille itseasiassa omasta mielestäni paljon paremmin, kuin mangassa ollut punainen kaulapanta. Tuo katu-uskottavuutta.


Terryn ulkonäkö pohjautuu Shonen Jumpin värikuvaan, tässäkään eroa ei ole ihan hirveästi, mutta pidän itse kenties enemmän Terryn mangaversiosta.


Myös Hazukin mangaulkonäkö on enemmän mieleeni.


Minazukin kohdalla animeversio on kuitenkin enemmän mieleeni, olen aina pitänyt kovasti tuosta musta-vaaleasta värityksestä hänellä animessa. Minazukin värit pohjautuvat värilliseen julisteeseen Mutsun neljästä valtiaasta, mietin toki olisiko ruskeaa käytetty enemmänkin tummanharmaan tms. korvikkeena tai tuomaan vähän eri sävyä.


Uzukilta lähti värit ja kuonon päälle tuli vähän vaaleampaa sävyä. Pidän oikeastaan molemmista versioista, mutta animeversio on aina se tutumpi.

Jos mieleesi tulee muita hahmoja, joiden ero mangassa ja animessa on huomattava, voit vapaasti vinkata asiasta kommenteissa. Tällä hetkellä mieleeni ei ole tullut muita hahmoja kuin näissä postauksissa mainitut.

7 kommenttia:

  1. Osoitan elefanttia huoneessa ja kysyn missä on Hakuro? Huskyherra on mangassa mustavalkea mutta animessa tumma turkki on vaihdettu beigen sävyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hakuro löytyy ensimmäisestä osasta ^^
      http://hopeatiikeri.blogspot.fi/2014/07/gng-mangaversiot-animessa.html

      Poista
  2. Hienoja! Näitä on aina kiva katsoa.

    Tuli muuten tällainen mieleen tuosta P4:n kuvasta: hahmot muokattuina GDW-figuurien ulkonäköjen mukaisiksi tai figuurit virheet korjattuina. Joissakin figuissa on kuitenkin tehty isojakin muutoksia hahmoon (P4, Jerome) ja osassa on pieniä (Joujin arpien väri, Akamen kulmakarvat).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Itseasiassa juuri Blueta tehdessä tuli tuo sama idea mieleen, kun kuvanhausta pomppasi sen figuuri esiin. Todennäköisesti otan siis figuurit kuvakäsittelyyn seuraavaksi, mutta hyvä, että kommentoit, koska olisin takuulla unohtanut koko jutun myöhemmin :)

      Poista
  3. Oot ollut tosi aktiivinen täällä, ihanaa!
    Hienoja muokkauksia! Sniperista tulee mieleen joku punk tai gootti.. :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, oon yrittänyt nyt potkia itseäni, että voin ottaa lisää postausehdotuksia vastaan ja muutenkin kaikki nyt tyylikkäästi sattuneet päällekäin :'D

      Sniper on aika punk kyllä. Tosin Isiksen sarjiksen myötä tulen aina näkemään Sniperin tälläisenä:
      http://www.valoonkalo.net/Ei_kopioida/parodiabill4.html

      Poista
    2. Sama! Isiksen parodiat on parhaita :'D

      Poista

Kommenttien tarkistus päällä spämmiviestien vuoksi.