keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Figuurien kustomointi

Kommentoikaa ihmeessä, mikäli käytän vääriä termejä, sillä tämä käsite ei ole itselleni tutuimmasta päästä. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että esimerkiksi My Little Pony-figuurien keskuudessa kustomointi on aika yleistä tai sitten olen vain törmännyt siihen itse aika usein. Eli figuureita maalataan ja niihin voidaan liimata vaikka ylimääräisiä osia, leikata harjaa ja sen sellaista.

Figuurien kustomointia tapahtuu myös gingan saralla, itseasiassa GNG-figuurien alkuperäinen tarkoitus oli mitä ilmeisemmin, että ostaja olisi saanut maalata ne itse. Maalattuja GNG-figuureja näkyy hyvin harvoin missään, luulen ettei moni rohkene koskea figuureihin niiden keräilyarvon takia. Kuitenkin GNG-figuurien lappusessa figuureista on maalatut esimerkkikuvat. Ginga-figuurien kustomointi on yleisempää hieman halvempien GDW-figuurien kohdalla. Olen yllättävän usein törmännyt siihen seikkaan, että monet voivat maalata figuureja toisiksi hahmoiksi tai korjata niiden värityksessä olevia virheitä.

Vaikka ihan virallisia ginga-figuureitakin kustomoidaan niin olen jossakin vaiheessa törmännyt myös hyvin kekseliääseen tapaan kustomoida erilaisista figuureista ginga-hahmoja. Pelkän maalaamisen lisäksi hahmoille pystyy myös liimaamaan vaikkapa harjaksen. Itselläni oli edellisen randomin koirafiguurin maalaamisesta vierähtänyt jo sen verran aikaa, että päädyin kokeilemaan sitä uudelleen. Otin muutamia välivaihekuvia ja ajattelin vähän selostaa halukkaille miten toimin tämän figuurin kanssa. Samalla on kiva nähdä miten figuuri on muuttunut siitä millainen se oli.


 Tästä lähdin siis liikkeelle. Koittakaa vaikka hahmottaa tämän figuurin kokoa hieman alla olevan sanomalehden avulla, sillä mikään kamalan pieni figuuri ei ole kyseessä. Löysin tälläisen lähellä olevasta kirpputorista ja hintaa sille taisi olla korkeintaan euron tai pari. Ostin tämän jo pidemmän aikaa sitten tarkoituksenani maalata se uudelleen, mutta en keksinyt millään mitä sille tekisin. Tänään sain sitten otettua itseäni niskasta kiinni ja aloitettua tämän projektin kanssa.


Pohjaväriksi valkoista, ensimmäisellä kertaa pinta jää niin ohueksi, että siitä kuultaa helposti läpi, siksi kannattaa odotella, että maali on kuivunut ja maalata sitten vielä kertaalleen päälle.


Kas näin. Parempi, eikö? Sitten vain maalailemaan. 


Mikähän se siellä valmistuu? Käytin muuten maalamiseen akryylivärejä. Olen havainnut ne omalla kohdallani kaikista kätevimmäksi ja helpoimmaksi käyttää. Maalaan niin harvoin ettei minulla ole kuitenkaan oikein mitään kunnon välineitä, joten sovellan vähän minkä kanssa milloinkin...


Laitoin väriäkin pari kerrosta ettei tullut niin laimean näköinen. Sen jälkeen siirryin yksityiskohtiin, raitoja on mukavaa väkertää. Tuntui melkein terapeuttiselta, vaikka en varsinaisesti ole koskaan osannut nauttia maalaamisesta. Se ei kuulu vahvuusalueeseeni.

Maalaamisen jälkeen figuurin voi muuten lakata. Lakkaaminen auttaa värejä säilymään paremmin ja antaa figuurille nätin kiillon.


Kurotora!
Päädyin tähän kaveriin, koska se on ehdottomia suosikkejani sarjassa ja figuuri sopi rakenteeltaan myös hyvin hahmolle. Ulkonäön osalta valitsin alkuperäisen mangassa käytetyn ulkonäön sitä lukuunottamatta, että olen aina tykännyt sinisävyisestä Kurotorasta enemmän kuin tummasta. Joten Kurotora sai luvan olla mangaversionsa sinisävyisenä. Tykkäsin tästä väriyhdistelmästä hurjasti.


Molemmat puolet.


Kuvaa vähän lähempää.

13 kommenttia:

  1. Mahtavan näköinen siitä tuli!! =D Itsekin olen joskus noiden figuurien uudelleen maalausta miettinyt.. =P Olen ajatellut, että voisi olla kiva maalata niitä Schleich koiria Ginga hahmoiksi =D Olen sitä vaan pelännyt, että näyttää jotenkin .. sellaiselta huonolta.. =(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annan vinkin kokeilla ensimmäisellä kerralla ehkä jollakin juuri kirpputorilta löydetyllä halvalla figuurilla. Sleich-koirat ovat sen verran hintavia, että niitä voi olla mukavampaa harjoitella ensin jollakin hieman "huonommalla" ^^

      Poista
  2. Tosi nätti :) Miten korjaat virheet maalausvaiheessa, jos sinistä menisi valkoiselle alueelle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja hyvä kysymys ^^
      Maalit ovat sen verran peittäviä, että jos ja kun sinistä meni esimerkiksi juuri valkoiselle alueelle niin pystyi maalaamaan valkoisella päälle, kun maali oli kuivunut. Jos sininen kuultaa vielä vähän läpi niin voi maalata toisen kerroksen valkoista. Näin päin oli helppoa, mutta esimerkiksi mustaa on aika hankalaa mennä peittämään jälkeenpäin, joten sen kanssa kannattaa olla tarkempi.

      Poista
  3. Ihana tuo Kurotoran pää♥♥♥♥Ihanat silmät ja kaikkee! Tosi hieno:-)

    VastaaPoista
  4. Sä oot tosi hyvä maalaamaan! :o Mäki muuten varmaan kokeilen =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! ^^
      On sitä näköjään vähän tullut kehityttyä, kun on vaan itsepintaisesti työstänyt maalaamisen parissa. En edelleenkään kyllä koe sitä ihan omaksi jutukseni, mutta mukavaa kuulla, että näyttää onnistuneen :)

      Poista
  5. Hyvin muokattu ja alkuperäinen figuurikin on varsinainen löyty, ihanan realistinen. ~

    VastaaPoista
  6. Komean näköinen! Itse maalasin kerran Schleich-huskyn Hakurouksi (Tiimarista ostetuilla akryyliväreillä).

    VastaaPoista
  7. Wautsi, todella upea lopputulos. Värit ovat kauniit ja selkeät, ja etenkin noihin silmiin rakastuin välittömästi. Hienon figuurinkin olet löytänyt, asento ja kaikki sopivat Kurotoralle todella hyvin.

    VastaaPoista
  8. Muistatko mistä ostit tuon figun/ mikä se nyt on :D ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten tekstissä lukee, figuuri on ostettu kirpputorilta :)

      Poista
  9. Oikein onnistunut lopputulos! Mukavan paljon kuviakin tuosta itse tekovaiheesta ja hyviä neuvoja. Itsekin tuli kokeiltua kustomointia ensimmäistä kertaa postauksesi innoittamana. Kiitos tästä! :)

    VastaaPoista

Kommenttien tarkistus päällä spämmiviestien vuoksi.