sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Ginga muiden animaatioiden tyylillä?

Oletteko koskaan tulleet ajatelleeksi miten ginga toimisi jonkin muun animaation tyylillä? Yleensä animeissa pitäydytään uskollisesti alkuperäisen mangan tyylissä niin pitkälti kuin se on mahdollista.

Tämä ajatus putkahti yhtäkkiä mieleeni, kun näin eräässä facebook-ryhmässä jonkun muokkaaman kuvan Weed-animekuvan pohjalta siitä miltä GDWO voisi näyttää animena. Mieleeni muistui ajat jolloin Weedistä ei vielä ollut animea ja päädyin näkemään Hopeanuolen alkutunnarista muokatun version, jossa hahmojen tilalle oli laitettu Weedin hahmoja. Samaten olen nähnyt monia kertoja jo mahdollisia muokkauksia siitä miltä hahmot voisivat näyttää oikeina eläiminä.

Rupesin sitten leikittelemään ajatuksella, miltä ginga voisi näyttää muiden animaatioiden tyylillä. Pitäydyin koirapainoitteisissa sarjoissa ja päädyin muokkaamaan muutaman kuvan ihan vain esimerkiksi. Kaikki oikeudet alkuperäisistä kuvista kuuluvat tietysti omistajilleen.


Alfa ja Omega (Alpha and Omega)
Tämä animaatio ei ollut ehkä parhaiten toteutettu eikä se iskostunut muutaman katselukerran jälkeen suosikkilistoilleni. Mutta halusin ottaa sen esimerkiksi, koska kyseessä on yksi harvoja 3D-animaatioita, jonka pääosassa ovat koiraeläimet. Oli viihdyttävää pohtia millaiselta ginga-sarjat voisivat näyttää 3D-animaationa, joka ei ole toteutettu täysin realistisesti vaan siihen on jätetty hieman persoonallista jälkeä. 


 Balto 
Balto yltää ainakin omalla kohdallani nostalgisuustasolla vähintään yhtä pitkälle kuin Hopeanuoli. Balton persoonallinen tyyli korostaa hyvin paljon esimerkiksi päähenkilön susimaisia ominaisuuksia, minkä takia se ei ehkä sopisi täydellisesti pääosin koirista kertovaan sarjaan.


Bolt 
Vaikka Bolt ei kerrokaan pelkästään koirista (oikeastaan niitä on elokuvassa hyvin vähän) halusin ottaa sen esille, koska Bolt on elokuvaan tehty niin erikoisella ja ihanalla tyylillä. Hahmon pörröisyys ja pieni koko sopisivat hyvin esimerkiksi Orionille tai Weedille eikä hahmon liikkeissä tai animoinnissa ole nokan koputtamista. Boltissa näkyvä söpö tyyli ei kuitenkaan varmasti pukisi kaikkia hahmoja.


Erämaan kutsu (Arano no Sakebi Koe: Howl, Buck)
Erämaan kutsun koiraeläimissä on realistinen vivahdus, joten ginga tällä tyylillä voisi olla mielenkiintoinen, mutta ei niin vieras näky, koska kyseessä on myös vanha anime. Tällä tyylillä gingasta kuitenkin puuttuisi se mielestäni tärkeä asia, koirien persoonallisuus- jokainen hahmo näyttäisi tyhjäkatseiselta ja ilmeettömältä.

 
Hachiko Monogatari
Eli siis anime-versio Hachikosta. En valitettavasti ole koskaan nähnyt tätä animea itse, mutta niiden muutaman kuvan perusteella jotka näin ajattelin, että ginga ei ehkä näyttäisi yhtään hullummalta tällä tyylillä. Toki gingaan nähden Hachiko Monogatarin tyyli on pelkistetympää ja siitä puuttuu persoonallinen ja omaperäinen vivahde, mutta jäljeltään se kuitenkin poikkeaa muihin esittelemiini animaatioihin nähden yllättävän vähän esimerkiksi Hopeanuolen tyylistä. 


Hoero! Bun Bun
Toinen anime, josta en ollut tällä kertaa edes kuullutkaan. Animen tyyli näytti kuitenkin niin jännältä, että halusin napata senkin tähän vertailun vuoksi. Tyyli muistuttaa omaan silmääni hieman kuin koiraversiota Kimba the White Lionista, omaperäisyyttä siitä ei ainakaan puutu. En ehkä osaisi kuvitella kokonaisia sarjoja tällä samaisella tyylillä, mutta sarjan päähenkilö näytti hieman Meriltä, joten tämä tyyli voisi näyttää hauskalta esimerkiksi Weed Gaidenin lyhyt tarinassa, jossa Mer on pääosassa.


Topi ja Tessu (The Fox and the Hound)
 Lähinnä koska Disney-elokuvat ovat aina ihanasti piirretty halusin myös napata esimerkiksi jonkun piirretyn klassikon. Sekä Oliverissa ja Kumppaneissa, että tässä oli paljon erilaisia persoonallisia koiraeläinhahmoja. Disney-elokuvissa on myös aina onnistuttu hienosti hahmojen toteutuksessa ja animaatiossa, joten uskon, että ginga-sarjat toimisivat ihan kivasti tälläkin tyylillä.
Wolf's Rain
Henkilökohtaisesti tämä sarja ei koskaan hetkauttanut minua koskaan tarinallaan. Mangaa en pahemmin jaksanut lukea, mutta pakko myöntää, että sudet on animessa toteutettu aivan mielettömän hienosti. Wolf's Rainissa on myös mukavan realistinen vivahde ja uskon, että tämä tyyli voisi pukea ginga-sarjojakin. 

10 kommenttia:

 1. Wolf's Rainin versio on kyllä paras mielestäni, kuten jo Facessa sanoin ^^

  Bolt versiokin on aika kiva, mutten kyllä ihan sellaisella versiolla haluaisi nähdä Orionia :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wolf's Rain kuuluu myös omiin suosikkeihini näistä, mukava kuulla, että muidenkin mielestä näyttäisi ihan hyvältä :)

   Joissakin animaatioissa oli se ongelma, että hahmot on tehty niin itsensä näköiseksi että niiden muuntaminen toiseksi hahmoksi ei oikein toimi.

   Poista
 2. Tää oli tosi hyvä postaus! En olekaan tullut tällaista ajatelleeksi aiemmin, enkä ole törmännyt samanlaiseen aiheeseen muutenkaan aiemmin.

  Erämaan kutsu, Hachiko ja Wolf's Rain olivat tyyliltään kuitenkin suosikkejani, koska en varmaan pystyisi pitämään Ginga-animesta ellei se olisi alkuperäisten tyylinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä tulee joku hyvä aihe mieleen, saisi kyllä tulla useammin x)

   Nuo vanhemmat animet toimivat tosiaan melko hyvin, kun niissä on hieman jotain samankaltaisuutta. Mitä uudempaan animaatioon yrittää noita sarjoja kuvitella sitä oudommilta ne vaikuttavat.

   Poista
 3. Tykkäsin tästä postauksesta :) Itekki oon joskus pohtinu, miltä nuo Ginga-animet näyttäis eri tyylillä. Hyviä kuvanmuokkauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että tykkäsit ^^

   Muokkaukset oli aika hätäisiä eikä kaikki niin onnistuneita, mutta saapahan noista nyt jotakin selvää.

   Poista
 4. Mielenkiintone postaus! :) En oo ikinä tullu ajattelleeks. Rakastan tota Bolt-Weed kuvaa :D

  VastaaPoista
 5. Mäkään en ole ajatellut tätä aiemmin :DD Hauska aihe! Suosikkini on Wolf's rain, ihan älyttömän hieno. Myös Gin Baltona ja Weed Boltina näyttävät tosi kivoilta, ja mielestäni tuo Bolt-tyyli sopisi johonkin lyhyttarinaan. Tosin Ginga 3Dn:nä olisi myös mielenkiintoinen. Ja joo, tuo Hachiko on tosi lähellä oikeaa Ginga-tyyliä. Voi että kun mä haluaisin nähdä nuo kaikki animaatiot, Bolt ja Topi & Tessu ovat ainoat, jotka olen nähnyt.
  Tosi upeasti olet muokannut kuvat! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Suosittelen noista animaatioista erityisesti Baltoa. Siitä on tehty jatko-osiakin, mutta se ensimmäinen on klassikko ja siinä on aivan ihana tarina, joka perustuu vielä tositapahtumiinkin.

   Samaten Hachikon tarina on älyttömän koskettava, mutta itse en ole tuota anime-versiota nähnyt (ja se on kuulemma vaikea löytää), mutta elokuvaversiona tykkäsin myös.

   Poista