tiistai 26. helmikuuta 2013

GNG-animen koskettavimmat kohtaukset

Sain tähän kirjoitukseen osittaisen lähtöpotkun Satanican kirjoituksesta, joka käsitteli parhaimpia kuolemia. Tarkoituksenani oli ensin kirjoittaa vain koskettavimmista kuolemista, mutta päätin sitten hieman Satanican ideasta poiketen kirjoittaa kaikista animen itseäni koskettaneista hetkistä. Aion tehdä myöhemmin samanlaisen kirjoituksen myös GDW-animen koskettavista kohtauksista.

____________________________________________________________________

Rikin kuolema

Voin melkein heti alkuun sanoa, että itse hahmojen kuolemat eivät ole koskaan ollut minulle se kamalin asia vaan aina se, miten näytetään toisten hahmojen reagointia näiden hahmojen kuolemiin. 

Kun Gohei ja Daisuke luulevat Rikin kuolleen, Daisuke melkein juoksee alas rotkoon ja kohtauksen lopussa Gohei painaa kätensä Rikin tassunjälkeen lumessa. Ginin hyvästit

Ennenkuin Gin lähtee villikoirien mukaan hän tulee hyvästelemään Daisuken ja huomaa emonsa olevan vielä hereillä. Ginin selitykset äidilleen, vaikka hän ei oikein edes tiedä mitä sanoa ovat varmaan yhdet liikuttavimmista hyvästeistä koskaan.


Benin kuolema

Okei, Benhän ei varsinaisesti kuollut, mutta sitä Gin ja muut eivät tässä vaiheessa tiedä. Jotenkin tästä kohtauksesta huokuu epätoivo, kun kaikkien rakastama ja joukkoja johtanut Ben on yhtäkkiä poissa. 
Ginin raivo on myös tässä kohtauksessa ehkä paras asia ikinä, hahmo reagoi muullakin tavalla kuin vain pillittämällä.


Oikeat iga-soturit

Jotka kuolevat hyvän asian puolesta. Tämä oli ehkä yksi suosikeistani jopa suomidubissa, ainakin mieleen jäävä, vaikka siitä puuttuikin tuo leikattu kohtaus, jossa Hayato (?) vie kogan mukanaan piikkukuoppaan.


Greatin uskollisuus

En ole koskaan välittänyt Greatista hahmona, oikeastaan minusta on melkeinpä surullista ettei hahmolla tunnu olevan tarinassa mitään muuta tärkeää roolia kuin tämä, josta hänet varmasti muistetaan parhaiten.

Silti on pakko nostaa hattua tyypille, joka pelottomasti makaa raiteilla jälleen hyvän asian takia ja joka itkee verta. Aika macho-mies.Terryn kuolema

Ehkä surullisinta tässä kohtauksessa oli nimenomaan se, kun Ben ja muut kannustivat Terryä rotkon pohjalta.


Benizakuran kuolema

Taas lähinnä muiden reaktio ja onhan tuo nyt herranjestas yksi kauneimmista kuolemista.


Teidän isänne on tuolla ylhäällä

Tämä on kohtaus on tosi, tosi lyhyt, mutta minusta se on saanut aivan liian vähän huomiota.

Cross on sellainen sotamiehen vaimo, joka joutuu vastoin tahtoaan jäämään odottamaan tuleeko hänen miehensä koskaan edes takaisin. Cross oli jopa itsekin valmistautunut taisteluun, joten voin kuvitella hänen tuskansa, kun hän ei pääsekään auttamaan muita.


Akatoran kuolema

Shin Gaidenin lukeneet tietävät ehkä mitä tarkoitan, kun sanon, että Akatoran kuolemassa kaunein hetki on se, kun hän makaa maassa. Muistan aina ensimmäisenä nyt mangasta sen kohdan, kun Akatora alkaa muistella menneisyyttään, kun hän on kuolemankielissä.

Muuten Akatoran kuolema on mielestäni yksi kivuliaimmista ja raaoimmista. Koira on kuitenkin puoliksi lävistynyt repiessään itseään irti vain täyttääkseen viimeisen tehtävänsä.


Daisuken ja Ginin hyvästit

TÄMÄ

UNG...

En edes pysty ;_;


Ja valitan, mutta jätän Rikin kuoleman pois, koska minua se ei henkilökohtaisesti koskettanut 
8D

7 kommenttia:

 1. Tuo Ginin ja Daisuken hyvästit kyllä saa aina poraamaan viimeistään. Ihmettelen muuten, miksi Gin ei mennyt "halaamaan" Daisukea, tuijotti vain häntä.

  Hyviä kohtauksia olit saanut tähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mangan mukaan ja melko varmaan myös animessakin Gin ei mene Daisuken luokse, koska Gin on nyt villikoira eikä enää ihmisen lemmikki tai toveri.

   Muut koirat syöksyvät uuden johtajansa eteen, kun Daisuke yrittää lähestyä sitä. Mangassa Moss ja Akame sanovat Ginille näin:
   "Arvaan miltä sinusta tuntuu, mutta älä mene."
   "Ensimmäiset päivät asettavat valtakauden suunnan. Et voi lähteä."

   Ginhän kuitenkin palaa hyvästelemään anyways Gohein, joten aika ristiriitaista sinällään, mutta ehkä se ei sitten silloin haittaa.

   Poista
  2. Jep, näin teki, mutta tosiaan ihmettelen silti tuota Gohein hyvästelyä. Toisaalta, Daisukehan pyysi Giniä tulemaan käymään ja Gin toteutti tämän toiveen. Mangan kohtausta en muistakaan, kun en sitä hetkeen ole lukenut x)

   Poista
 2. se näytti pikkäsen hassulta Ginin hyvästien toisessa kuvassa se oli pikkasen epämuodostunu XP

  VastaaPoista
 3. Itteenikään ei koskettanut tuo Rikin kuolema (anteeksi nyt niille joita se kosketti!)
  Luin netistä usein kuinka tyypit sanovat sen olleen niin koskettava kohtaus. No niinpä sitten katsoin kyseisen kohtauksen niin leikkatussa versiossa että leikkaamattomassa. Sen jälkeen oli sellanen "Niin mille pitikää itkee?" olo :/
  no siis tottakai se on surullista et Gin menettää isänsä, mutta.. no.. niin

  VastaaPoista
 4. Tämä postaus nyt on jo ikivanha, mutta pakko todeta silti.

  Kirjoitit, että Gohei painaa kätensä Rikin tassunjälkeen. Pienempänä ajattelin aina, että asia oli näin enkä kyseenalaistanut sitä. Mutta myöhemmällä iällä aloin hieman ihmettelemään kohtausta animessa, kun Gohei sanoo muistaakseni "Se kirottu karhu" koskiessaan jälkeä. Jälkihän on aivan valtava, koko äijän käden kokoinen, eikä Rikillä mitenkään voi olla noin järkyttävän suuret tassut. Aloin jossain kohtaa ajattelemaan, että voisiko jälki ollakin Akakabuton (ilman kynsiä tosin..). En muista ollenkaan onko koko kohtausta mangassa ja miten se on siinä esitetty, mutta, vaihteeksi, animessa oli minua hämmentävä kohtaus. Kai järkevin selitys on Rikin tassun jälki, mutta on se silti ehkä hieman liian iso..

  Joka tapauksessa, Anttu sulla on tosi hieno blogi ja on kiva kuulla vanhojen Colorilaisten kuulumisia edes jossain muodossa vaikkei koskaan kovin hyvin tuntenutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tulee ilmoitukset kaikista kommenteista, joten vanhoihin postauksiin kommentoiminen ei haittaa yhtään, päin vastoin :)

   Nyt kun mainitsit niin rupesin ihan pohdiskelemaan asiaa, mutta olen yhä sillä kannalla, että kyseessä on Rikin jälki. Karhuilla pitäisi ainakin näin realistisesti ajatellen olla ne kynnenjäljet mukana. Voi olla, että ehkä animessa on tullut kokoeron kanssa moka tai jälkeä on haluttu suurentaa, että se varmasti näkyy. Akitathan ovat isokokoisia rotuja, mutta tuskin niiden jäljetkään ihan noin suuret ovat. Akakabuton koon taas huomioiden kuvittelisi, että sen jäljet ovat rutkasti isommat, kun se on muita karhuja suurempi.
   Mutta koskaan ei oikein voi sulkea mitään vaihtoehtoa pois.

   Kiitos paljon kun kommentoit (: Mukava myös kuulla muista colorilaisista.

   Poista