lauantai 16. syyskuuta 2023

Yoshihiro Takahashin näyttely & nimikirjoitustilaisuus Helsingissä 15.9.-18.9.

 

Striving for Justice -näyttely ja nimikirjoitustilaisuus potkaisivat käyntiin eilen. Verrattuna lokakuussa järjestettyyn Tokyokanin näyttelyyn, tilat olivat huomattavasti suuremmat ja katseltavaa oli kivasti eri tavalla. Kampin 4. kerroksessa MUJI-liikkeessä järjestetty näyttely on ilmainen ja jo ihan siitä syystä vilkaisemisen arvoinen, mutta erityisen hardcore fanina tämä oli sellainen kiva must have -elämys, sillä yhteyteen kuului myös Takahashin nimikirjoitustilaisuus eikä sensei vieraile Suomessa turhan usein. Viime kerrasta on itseasiassa ehtinyt pyörähtää jo yli vuosikymmen, jolloin Takahashi vieraili Traconissa Tampereella ja lisäksi hänellä oli muutamakin nimikirjoitustilaisuus sekä haastattelu Helsingin päässä.


Tarjolla oli todennäköisesti jälleen alkuperäisten kopioita, kuten Tokyokanin näyttelyssä, mutta niitä on kuitenkin lähes mahdoton erottaa alkuperäisistä. Laatu on aivan priimaa. Printeissä näkyy upeasti alkuperäisiä hahmotelmia ja korjausjälkiä. Perinteisten mangasivujen lisäksi mukana oli myös suosikkejani eli värillisiä mangakuvia ja sivuja.Kuvitusten lisäksi paikalle oli löytynyt kokonainen setti Topsangyon pehmojakin~
Olipa mahtavaa nähdä ne kaikki viimein livenä! (EDIT: eipäs olekaan, Kyo taitaa puuttua!)Näyttelyn yhteydessä oli myös hieman museon ilmaistuotteita sekä myynnissä olevia muovitaskuja, kortteja ja pinssejä, joita sai ostaa blind bageissa eli sattumanvaraisina. Myös nimikirjoitulevyjä sai ostettua sieltä, mutta ensisijaisesti ne oli varattu etukäteen ilmoittautuneille. Olin kovin tyytyväinen levyn laatuun ja se oli myös suurempi ja paksumpaa materiaalia kuin aikaisemmissa tilaisuuksissa olleet perinteiset postikortit. Ylemmässä kuvassa näkyvissä lauantain levy. Levy on tosiaan erilainen jokaiselle päivälle, mutta itseltäni jää harmillisesti perjantai ja maanantai välistä töiden vuoksi.

Levyn hintahan tosiaan on 32 euroa, mutta ottaen huomioon, että siihen sisältyy nimikirjoitus ja tilanteen mukaan sai jopa yhteiskuvan, se tuntuu omasta mielestä enemmän kuin hyvältä diililtä.

Koko tilanne jännitti minua niin pirukseen, että onnistuin saamaan päähäni aivan totaalisen oikosulun ja unohdin yläkerran kassalla korttini pin-koodin (jonka tyylikkäästi muistin kuitenkin heti sieltä päästyäni, tietysti), mutta onneksi siellä keksittiin nopea ratkaisu jakaa hinta pienempiin osiin, että sain ohitettua sen lähimaksulla! Hivenen hävetti kyllä, apua! Mutta tästä viisastuneena, kannattaa siis kirjoittaa se jonnekin ylös siltä varalta, että olet kuin minä...


Annoin nimmarin yhteydessä Takahashille myös pari tekemääni Ginga-korttia, joista hän kysyi olenko tehnyt ne itse ja sanoi niiden olevan hienoja, olin ihan super otettu! Tästä päivästä jäi ihan super hyvä fiilis. Sunnuntaina vielä uudelleen!

Viimeisimpänä vielä nappaamani pienet ostokset sekä ilmaishärpäkkeet:


Ja kyllä, minulla kävi juurikin niin tasan hyvä tuuri, että sain blind bageista vain yhtä ja samaa pinssiä...


4 kommenttia:

 1. Uu, upea! Nimmarilevyihin oli oikein panostettu. Kävin hakemassa perjantain levyn hirveässä kiireessä täysin valmistautumatta ja vasta jälkikäteen ymmärsin kenet olin juuri tavannut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimmarilevyt oli hienoja! Harmillista, kun ei työelämältä pysty käymään kaikkina päivinä, mutta ihanaa että pääsit nappaamaan perjantaina!

   Poista
 2. Itse taas häkellyin lauantaina, kun ensimmäisenä olin nimikirjoitusjonossa, että mitä ihmettä sanon mestarille. Tuli sitten vaan kiitettyä, että tuli käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä ihan huippua, että pääsi yhteiskuvaan ja sai sanoa jotain! Lauantaina annoin hänelle kaksi tekemääni Ginga-korttia, joista kysyttiin olenko tehnyt ne itse ja sensei sanoi niiden olevan hienoja. Sunnuntaina taas pyysin vain sanomaan, että olen iso fani, kun en ollut miettinyt mitään valmiiksi xD

   Poista

Kommenttien tarkistus päällä spämmiviestien vuoksi.