keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Kokoelman lisäystä

Pitkästä aikaa ihan vain perinteistä kokoelman lisäys hehkutusta!

Olen viime aikoina tehnyt aika kivasti löytöjä japanilaisesta huutokaupasta ja alkanut käyttämään palveluita kuten From Japan ja Buyee. Molemmissa on silloin tällöin tullut edullisia löytöjä vastaan.


Löysin mm. kymmenen kappaleen setin vohvelitarroja edulliseen 19€ hintaan, kun yleensä tarroilla on jo melkein kappalehinta samaa luokkaa. Vohvelitarroja minulla on nyt siis kokoelmassa yhteensä 16 kpl, joista loput olen hankkinut eri huutokaupoista.




Nämä pienet mainokset puolestaan olivat sellaisia, etten ollut törmännyt niihin koskaan aikaisemmin. Kuvien perusteella ne näyttivät isommilta lehtisiltä ja oletinkin niiden olevan mm. anime-lehden kokoisia, usealla sivulla varustettuja, mutta kun ne saapuivat sain todeta niiden olevan todennäköisesti mangan tai muun vastaavan mukana olleita pieniä mainoksia. Lähtöhintaa niille oli n. 4-5€ / kpl mikä oli omaan makuuni melko hintava jo pelkästään, mutta toisesta mainoksesta jouduin vielä kilpailemaan ja sen hinta nousi lähemmäs 10€. Sinällään en koe tuotteiden olevan rahan arvoisia, mutta ainakin tuli napattua mukaan pieni pala historiaa.

Juttelin tuotteista Kaksoissolan blogia pitävän Urun kanssa, joka epäili, että ne olisivat saattaneet olla naispuolisille lukijoille suunnattuja mainoksia, koska GNG on kuitenkin miehille ja pojille suunnattu shōnen-sarja.



Setti prismatarroja, joille hintaa tuli 3,300 jeniä eli noin 27€.





GNG tarra-albumi FutagoShopista, jonka verkkokauppa oli jonkin aikaa kiinni ja sen oli tarkoitus sulkeutua pysyvästi ja jatkaa lähinnä Ruotsin sisällä coneissa yms. mutta joka koronatilanteen vuoksi aukesi uudelleen. Tämän hinta oli hyvin edullinen n. 23€, kun normaalisti näistä pyydetään yleensä 50-60€.


Ostin muutaman isomman setin GNG-figuureja, jotta sain ison 1. sarjan kokoon myös ilman sinisiä figuureita. Minulle jäi tästä setistä paljon tuplia, jotka laitoin huutokauppaan ja sain melkein kaikki niistä myytyä sitä kautta eteenpäin.


 
Figuurien mukana tuli myös tälläinen Shonen Jumpin muovinen logo, joka taustapuolen tekstin mukaan on osa 50-vuotisjuhlaa, mutta en löytänyt tuotteesta sen enempää tietoa.


Ostin myös nätin lasivitriinin Ikeasta, jonne sain viimein kivasti näytille kaikki omat suosikkini ja vapautettua tilaa hyllyistä.

2 kommenttia:

  1. Hienoja lisäyksiä kokoelmaan! Etenkin tuo Weekly Shōnen Jumpin muovinen logo oli mielenkiintoinen, en ole törmännyt vastaavaan aiemmin.

    Nuo esittelemäsi "COMICS NEWS" -lehtiset löytyvät myös minun kokoelmastani. Pohdit niiden alkuperää ja arvelit, että ne on julkaistu mainoksina mangan mukana. Osuit oikeaan, näitä löytyi alun perin Hopeanuoli-mangan ensimmäisen japaninkielisen, Jump Comicsin 18-osaisen julkaisun kirjojen väleistä oheismainoksina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja lisätiedoista lehtisten suhteen, mielenkiintoista!

      Poista

Kommenttien tarkistus päällä spämmiviestien vuoksi.