keskiviikko 12. elokuuta 2020

Promo Weed-pehmo

 

 
 Sain hiljattain käsiini harvinaisemman Ginga Densetsu Weed -pehmon, jota on kutsuttu mm. Promo Weediksi sekä Special pehmoksi. Anatomisesti pehmo on realistisempi kuin yleisemmät Top Sangyon ja Top Industryn pallopäiset ja chibi-tyyliset pehmot ja se erottuu joukosta helposti. Pehmon on tarkoitus olla hivenen istuvassa asennossa, mutta rehellisesti tämä asento on toteutettu melko tönkösti. Pehmo myös poikkeaa jonkin verran sen alkuperäisestä suunnitelmasta tai kenties prototyypistä, joka on nähty mm. Tokubetsuhan-mangan mukana olleessa mainoksessa. 

Proto Weedillä on kova nappinenä, kuten muillakin pehmoilla, mutta tästä poiketen myös sen silmät ovat kovat ja turkki hivenen pehmeämpi ja pörröisempi. Jäykän näköisestä istuma-asennostaan huolimatta Weed on jämäkkä pehmo, joka pysyy vaivatta jaloillaan. Sen hännästä puuttuu täysin valkoinen alapuolisko. (Pehmoon kuuluu yleensä kaulassa oleva tagi, mutta omaltani se puuttuu.)
Yleisimpien lähteiden mukaan kerrotaan, että Promo Weed on 10 miljoonan  GDW-pokkarin myymisen kunniaksi arvottu muistopalkinto. Ostamani pehmon ilmoituksen mukaan niitä olisi saatettu arpoa n. 1000 kpl maailman laajuisesti mangan ostamisen yhteydessä, mutta niitä on arvottu ainakin 500 kpl Tokubetsuhan-erikoisjulkaisun yhteydessä. Pehmoja on valmistettu rajallinen määrä eikä niitä ole ollut koskaan suorassa myynnissä.

Ginga Merch -sivuston mukaan Promo -nimityksestä huolimatta tämä Weed-pehmo ei ole kuitenkaan ensimmäinen Japanissa valmistettu pehmo, vaan se on ollut tullut vasta muutamien japanilaisten pehmojen (Top Sangyo / Top Industry) valmistamisen jälkeen.
 


 
Promo Weed on ollut ainakin kerran myynnissä Suomen puolella Urumissa, jossa se meni 2000€ hinnalla. Tällä hetkellä japanilaisissa huutokaupoissa olleet pehmot ovat 500€ paikkeilla ja niitä on sattunut nyt poikkeuksellisen mukavasti myyntiin, sillä toisinaan niitä ei näy missään pidempiin aikoihin. Huomasin tilaisuuden tulleen siinä vaiheessa, kun niitä oli tullut useampi yhtä aikaa myyntiin japanilaiseen huutokauppaan ja rahatilannekin sattui antamaan sopivasti periksi, vaikka Promo Weed onkin tähän mennessä kaikista kallein yksittäinen oheistuote, jonka olen hankkinut.

Yksi kyseinen pehmo oli hiljattain ollut myynnissä Mercarissa jo poikkeuksellisen alhaiseen hintaan 30 000 jeniä (252,30€), mutta se oli ehtinyt jo mennä ja jäljellä oli kaksi samanhintaista pehmoa 50 000 jenin hintaan (420,50€). Tullessani viimein ostopäätökseen, oli lapullinen versio näistä ehtinyt jo mennä ja sain myöhemmin tietää, että sen ostajana oli tuttu Ginga-keräilijä Suomesta! Sain kuitenkin lopulta pehmoni, mutta nopeat syövät hitaat ja minun kokoelmaani päätyi tämä laputon versio.

Yahoo!Japan Auction -huutokauppasivulle tuli heti tämän jälkeen myyntiin yksi lapullinen Promo Weed, joka huutokaupattiin Weed-kännykkäkorun kanssa. Se meni lopulta 40 500 jenin hinnalla (340,61€). Olisipa ollut kristallipallo, että olisi tiennyt asiasta ja mihin hintaan huutokauppa päättyisi, mutta toisaalta hinta olisi vielä voinut siitä noustakin ja olen varsin tyytyväinen siihen, että sain pehmon kaikesta huolimatta.
 
Hivenen minua jännitti kuitenkin, koska ostamaani pehmoa kalliimmalla oli eBayssa samaan aikaan, samalla kuvalla toinen pehmo myynnissä ja eBayssa sen myyjänä oli minulle ennestään tuttu henkilö, jolta aikanaan ostin Gin-avaimenperän, mutta sainkin postissa Weedin. Niinpä, kun tuote saapui varastolle, olin todella kiitollinen, että välityspalvelulla oli mahdollista saada lisämaksusta valokuva tuotteesta, jotta se varmasti olisi oikea. 

Muita kiinnostavia postauksia, jotka liittyvät Promo Weediin:
 

6 kommenttia:

 1. Hmm, en olekaan aiemmin tullut ajatelleeksi, mutta nyt postauksesi luettuani sekä linkittämiäsi postauksia vilkaistuani ajatuksiini nousi seuraavanlainen teoria. Jospa pehmon ei olekaan tarkoitus kuvastaa "hivenen istuvaa asentoa", vaan se on suunniteltu aivan suoraan (ns. "kirjaimellisesti") tuon kaulassa olevan tagin kuvituksen pohjalta? Siinähän Weed poseeraa jyrkässä, etupainotteisessa perspektiivissä, lisäksi häntä on asennossa joka jättää sen vaalean alaosan kokonaan piiloon. Jopa pehmon silmät on toteutettu todella tarkkaan piirroskuvaa mukaillen. Ainoa eroavaisuus piirroksessa on aukinainen suu, joka olisi luonnollisesti ollut hankalaa toteuttaa pehmossa.

  Olen aina oudoksunut pehmon epäluontevaa asentoa, mutta tämä teoria selittäisi sen.

  Joka tapauksessa, onnittelut jälleen hienosta, harvinaisesta lisäyksestä kokoelmaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen teoria muuten! On hyvinkin mahdollista, että sen olisikin ajateltu seisovan ylhäästi juuri vähän etukenossa. Olen monesti lukenut tästä juuri kakkaus pose-kommentteja, joten en ole koskaan edes ajatellut muuta! :D

   Poista
  2. Tuo on itseasiassa ihan mielenkiintoinen teoria ja ihan mahdollinen sellainen. Tuossa kuvassa Weedin hännän valkea väri erottuu, mutta hyvin heikosti. Lisäksi häntä on kiepillä, mutta aika oudosti, osittain jopa ulospäin menevällä kiepillä. Jos tämä on ollut mallikuvana, mokat selittyvät, koska pehmojen valmistajat ovat tietysti olettaneet, että pehmosta tahdotaan juuri näillä mittasuhteilla oleva eivätkä ole yrittäneet normalisoida pehmoa.

   Pinkki-Hougenia muistellen.

   Poista
  3. Tulipa mieleen tähän malliin vielä paremmin sopiva kuva: WEED-taidekirjan japanilainen kansi. Se olisi looginen valinta kuvien oikeuden omistajalle ja hämmentävä kuva pehmojen valmistajalle. Se on kokonaisuutena hieno, mutta Takahashin tapa piirtää koirien lonkka hivenen alemmas kuin yläosa korostuu tässä kuvassa dramaattisesti.

   Poista
 2. Pehmon asento tuo mieleen sen että Weed on vääntämässä kakkaa. xD Harmi että pehmolla on vähän huonosti toteutettu asento, muuten pehmo on upea mutta tuo asento vähän kyllä pilaa pehmon upeutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta! Jotenkin silmätkin ovat hieman luotaantyötävät tässä pehmossa, tykkään jollakin tavalla huomattavasti enemmän siitä miten nätisti brodeerauksella saa silmät sopimaan pehmoon niin kauniisti. Materiaalista tässä pehmossa kyllä pidän kovasti ja siitä, että se ei ole samalla kaavalla tehty kuin joka ikinen muu pehmo.

   Poista