torstai 25. kesäkuuta 2020

GNG-figuurit: Ginin eri variaatiot


Höpöttelin jonkin aikaa sitten keräilijätoverin kanssa figuureista ja erityisesti Gin-figuureista, joita löytyy GNG-figuureista monessa eri variaatiossa, joten ajattelin, että tämä olisi ihan hyvä sauma laittaa blogiinkin infoa, kun satuin kuviakin ohessa ottamaan. GNG-figuureista olen erityisesti keskittynyt nimenomaan juuri Gin-figuurien keräämiseen, joista minulla taitaa olla kaikki koossa 2. sarjan valkoista lukuunottamatta.


Monissa figuureissa ei ole eroa isojen ja pienten figuureiden välillä muuten kuin koon osalta. Gin-figuureissa ison figuurin tunnistaa kuitenkin helposti mutkalla olevasta hännästä.

Asian pystyy kuitenkin myös tarkistamaan vielä figuurin takaa, sillä isojen figuurien takaa löytyy merkintä ©T/S T•T. Isojen figuurien tiedossa olevat värivariaatiot ovat sininen, hopea ja ruskea. GNG-figuureissa isot 1. sarjan figuurit ovat karkkiboksien mukana saatuja. Isojen Gin-figuurien korkeus on n. 4 cm.

Vasemmalla keskikokoinen ja oikealla pieni figuuri pronssina.

Poikkeuksena muihin GNG-figuureihin, Ginistä on tehty myös keskikokoinen variaatio, jonka taustapuolelta löytyy sama merkintä kuin isoilta figuureilta, tämä viittaisi siihen, että keskikokoiset figuurit ovat olleet isojen tapaan karkkiboksien kylkiäisinä. Eroa pieniin figuureihin ei ole huomattavasti, ne ovat vain hiukan verran suurempia ja koska pienistä figuureista löytyy lähes identtinen pronssin sävy, on nuo figuurit helppo sekottaa keskenään, jos ei tarkasta takaa löytyvää merkintää. 

Keskikokoisissa figuureissa tiedossa olevat variaatiot ovat pronssi ja tummanruskea. On mahdollista, että koska nämä figuurit kuuluvat isojen figuurien sarjaan, tästä johtuen näitä värivariaatioita ei löydy ylemmän kuvan kaltaisina versioina, joiden häntä olisi mutkalla.

Keskikokoisten figuurien korkeus on n. 3,7 cm.


 Pienten figuurien taustapuolelta löytyy merkintä ©T/S T•T B.

Sekä pienten, että keskikokoisten Gin-figuurien häntä on pystyssä. Pienten figuurien värivariaatiot ovat pronssi, hopea, ruskea ja valkoinen. 

Pienten figuurien korkeus on n. 3,5 cm.

2. sarjan Gin-figuureista minulta tosiaan puuttuu vielä valkoinen.

2. sarjan makaava Gin-figuuri noudattaa merkinnältään pienten figuurien merkintää, joskin se on poikkeuksellisesti lyöty figuurin pohjaan eikä kylkeen, kuten muilla figuureilla ja tästä johtuen viimeinen kirjain näyttää kaikissa omissa figuureissani enemmän E kuin B-kirjaimelta. Figuurien värivariaatiot ovat samat kuin 1. sarjan pienissä figuureissa eli pronssi, hopea, ruskea ja valkoinen.

Gin on poikkeuksellisesti ainoa makaava figuuri tässä sarjassa. 2. sarja sisältää pelkkiä pieniä figuureja ja ne ovat tulleet Gashapon-kapselikoneista.

Figuurien korkeus on n. 2,4 cm. 


Jotta voitaisiin täysin sekoittaa pakkaa, niin esitelläänpä myös samaan nämä figuurit, joita toisinaan myydään myös yksinään ja ne kulkevat toisinaan myös nimellä minifiguurit.

Kyseessä on GNG-lautapelistä peräisin olevat pelinappulat, jotka ovat figuureista kaikista pienempiä. Niillä on myös isojen figuurien tapaan häntä mutkalla, mutta kokoero on huomattava. Värivariaatioita on neljä: hopea, pronssi, mintun vihreä sekä metallinen ruskea/ruusukulta, miten tuota väriä nyt kuvailisikaan. 

Pelinappulasta en huomannut ottaa kokoa, mutta alla olevasta, vanhasta kuvasta näkyy sellainen rinnakkain pienen Gin-figuurin kanssa.


2 kommenttia:

  1. Kiitos! ^ v^ Oli kiva lukea näistä pikku figuureista taas vähän lisää!

    VastaaPoista