lauantai 13. kesäkuuta 2020

PurePlastic: Chibi-avaimenperät vol. 1


Huh, PurePlasticilta on tullut nyt oikein urakalla uutta settiä!

Nämä uudet tuotteet ovat olleet sellaisia, joiden suunnittelua olen päässyt seuraamaan suunnittelutiimissä suhteellisen aktiivisesti, joten lopullisten tuotteiden käsiin saaminen viimeinkin oli todella mahtavaa!

Huomioittehan, että tulen jättämään tästä blogitekstistä pois salaisen yllätyshahmon, koska en halua spoilata blogin lukijoita sen osalta. Halutessanne voitte kuitenkin kurkata tumblrissa olevan postaukseni, josta tämä yllätyshahmokin löytyy.


Settiin kuuluuvat hahmot: Gin, Akame, Smith, John ja Sniper + yllätyshahmo.

Avaimenperien kuvittajana on toiminut Ginga-aiheisen taiteen piiristä tuttu suomalainen piirtäjä SHL, joka on tunnettu myös netissä nickeillä Isis ja IsisMasshiro. Tyylillisesti piirtäjän valinta on mielestäni mennyt nappiin, koska SHL:n tyyli kunnioittaa alkuperäistä Ginga-tyyliä eikä se ole vieras näky Ginga-piireissä artistin toteutettu aktiivisesti mm. parodisia sarjakuvia.

Fanikuvitus Ginga-oheistuotteissa ei ole sinällään uusi asia, siihen on törmätty aikaisemminkin mm. iinu-puhelinkuorissa, DVD-kansissa, eivätkä animesta käytetyt kuvatkaan oheistuotteissa ole Yoshihiro Takahashin käsialaa, vaikka ne mielletäänkin virallisemmaksi.

Avaimenperiä on myynnissä satunnaisissa yllätyspusseissa ja Urumin kautta niihin on saatavilla kaksoiskappaletakuu (ei koske yllätyshahmoa). Setin voi kuitenkin myös ostaa kokonaisena, jolloin ostaja saa paitsi kaikki kuusi avaimenperää, myös kaksi satunnaista kaksoiskappaletta niiden lisäksi.

Yllätyspussien hinta on 10,90€ / kpl
Täyden setin hinta puolestaan on 87,22€.


Avaimenperät ovat valmistettu kovasta akryylista ja niissä on yksipuolinen painatus. Suurimmillaan avaimenperät ovat jopa 9,5cm korkeita, eli nämä yksilöt ovat huomattavasti suurempia kuin monet muut Ginga-avaimenperät! Poikkeuksena sääntöön yllätyshahmo, joka on pienempi ja sen korkeus on noin 7cm. Avaimenperät ovat noin 3mm paksuja.

Ottamissani kuvissa jotkut avaimenperät, esimerkiksi Sniper, näyttävät pinnaltaan hyvin naarmuisilta, mutta tähän liittyy erityinen ominaisuus, joka voi helposti jäädä huomaamatta.


Avaimenperissä on kirkas, tarrapintainen kerros, joka on tarkoitettu vähentämään naarmuuntumista. Tämä kerros ottaa melko hyvin vastaan mahdolliset naarmuuntumiset ja sen alle on toisinaan saattanut jäädä ilmakuplia. Kerroksen voi halutessaan irroittaa, mutta erityisesti mikäli avaimenperät ottaa käyttöön, lisää tämä extrakerros tuotteen käyttöikää ja kestävyyttä. Ylimääräinen kerros avaimenperien pinnalla on yleinen tapa suojata ja minimoida riskit sille, että avaimenperät esimerkiksi naarmuttavat toisiaan postituksessa ja kuljetuksessa.

 Mitä mieltä olit tästä setistä?

Huomaathan, että PurePlastic ottaa myös mielellään kommentteja vastaan tuotteista esim. Facebookin puolella! Jos siis haluat kommenttisi kantautuvan erityisesti valmistajan korviin, suosittelen sen välittämistä suoraan PurePlasticille.

3 kommenttia:

  1. Omasta mielestäni kivoja muuten, mutta aivan hurjan kalliita. Lisenssi tuottaa varmasti lisäkuluja, mutta silti... Joka ikinen taidekujalle tuotteita tilannut tietää, että akryllicharmien hinta on alle 1-2€ kappale jos tilaa pieniä määriä, joten on aivan uskomattoman hintavia.

    VastaaPoista
  2. Suloisia avaimenperiä, etenkin kun hahmo on sovitettu hauskasti siihen, mihin tulee avaimenperän rinkula: hahmot näyttää siltä kuin koiranpentuja emo roikottaa niskasta :D

    VastaaPoista
  3. Mielestäni nämä avaimenperät ovat ulkonäöltään ihan kivoja, mutta kuitenkin turhan kalliita ja liian isoja minun makuuni. Pienempi koko olisi käytännöllisempi. En myöskään pidä siitä, että näitä saa ostettua vain randomisti tai ostamalla koko setin kerralla. Näiden ostaminen jää minulta väliin ihan senkin takia, kun en voi vain suoraan ostaa haluamiani hahmoja. Kaikkia näistä en halua.

    VastaaPoista