tiistai 19. toukokuuta 2020

Pachinko-pelikoneen traileri DVD

Tein kauppoja hiljattain Ginga-keräilyä harrastaneen ystäväni kanssa, joka luopui muutamista tuotteista kokoelmassaan. Hän käsitteli jonkin verran tätä kyseistä DVD:tä blogissaan ostaessaan sen n. 7 vuotta sitten Urumista, mutta ajattelin silti avata tätä uusien kuvien ja selostuksien kera. 

Nimensä mukaisesti DVD on siis traileri eli esittelyvideo tai mainos Ginga Densetsu Weed -pelikoneesta. Kuulilla toimiva pelikone kulkee nimellä Pachinko ja arcade-pelikoneiden tyyppisesti Japanista löytyy ihan pelkästään näiden pelaamiseen tarkoitettuja pelihalleja. Wikipedia artikkelin mukaan rahalla uhkapelaaminen on Japanissa kiellettyä, joten nykyään koneista saadut voitot ovat yleensä tavaraa.


Zombieca viittasi tekstissään, että CD-levyn valmistajaksi oli mainittu Fever, mutta aloin kyseenalaistaa tätä tietoa, kun tutustuin Wikipediassa tietoihin Pachinkosta.

Siellä mainitaan seuraavasti:
"Pelityyppejä on useita erilaisia, mutta nykyään yleisimmässä pelityypissä tietty portti käynnistää pelissä olevan arvonnan. Arvonnan osuessa oikein, käynnistyy pelissä erityinen jakso, Fever, jossa on mahdollista voittaa tuhansia kuulia."

Eli uskoisinkin, että GDW-aiheisen Pachinkon ohessa usein mainittu Fever viittaisikin sen kuuluvan tälläiseen pelityyppiin. Pachinko-laitteen valmistajana on toiminut yksi kolmesta Japanin johtavasta laitevalmistajasta: SANKYO Co., Ltd. Todennäköisesti tämä esittelyvideo on siis myös heidän käsialaansa tai sitä on jaettu heidän toimestaan.


Ja mitä itse DVD siis sisältääkään?

Reilun 5 minuutin mittainen traileri sisältää ilmeisesti ainakin kaksi peräkkäin tulevaa esittelyä pelikoneesta, siinä olevista hahmoista ja pelin ideasta. Hyvin pitkälti nähtävät pätkät ovat GDW-animesta, osa rankemmin muokattuja ja nähdäkseni siinä on myös klippejä, jotka on tehty kokonaan vain peliä varten. Kovin pitkiä ne eivät ole ja keskittyvät lähinnä pahiksiin ja erikoisiskuihin. Tai siis siihen ainoaan mainittavaan eli Zetsu Tenrou Battougaan.Mainoksien editointi on varmastikin tarkoitettu herättämään huomiota ja suorastaan hyppäämään silmille, minkä se toki tekeekin, mutta muistuttaa lähinnä huonoa STP-videota youtubesta, kun monet siirtymät ja erikoistehosteet trailerissa ovat räjähdyksiä.


Itse laite vilahtaa myös muutamaan otteeseen mainosvideolla, mutta erityisesti lähikuvassa se vilahtaa korkeintaan muutaman sekunnin verran kaiken maailman valoefektien alta.


Lopussa näkyy kuitenkin myös laitteet kokonaisuudessaan.  Suomalaiselta Satsuma-nimimerkillä kulkevalta keräilijältä löytyy myös Youtubesta video, josta näkyy upeasti laite koko komeudessaan sekä sen pelaamisen alkeita kiinnostuneille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti