torstai 18. elokuuta 2016

Ginga muiden animaatioiden tyylillä? (osa 2)

Ensimmäisen osan tekemisestä on vierähtänyt melkein kolmisen vuotta, hups. Tämäkin postaus on ollut kuukauden verran työn alla, mutta inspiraatio antoi odottaa itseään.


Kaikenkarvainen Charlie
(All dogs go to heaven)

Tämä on oikeastaan ensimmäisiä koiraeläin-aiheisia animaatioita, jotka muistan Balton ohella lapsuudestani. Leffahan on tosiaan julkaistu Suomessa, kun olen ollut vasta neljän, mutta katsoin tämän vasta aikuisena. Sinällään erikoista, koska yleensä halusin lapsena ehdottomasti katsoa kaikki koiria sisältävät animaatiot, mutta jostakin syystä tämä karmi minua valtavasti. Jotenkin muistan pelänneeni piirtotyyliä ja sitä, että kuulin päähenkilön kuolevan heti alussa, pft.

Mutta joka tapauksessa. Kaikenkarvaisessa Charliessa on hyvin uniikki piirtotyyli, mikä sopii loistavasti muiden animaatiotyylien testaamiseen Gingan osalta. Tältä siis Jerome näyttäisi sarjan piirtotyylillä.


101 dalmatialaista
(101 Dalmatians)

Lapsuuden klassikoista puheen ollen Disneyltä löytyy myös loistavia animaatioelokuvia koirista, ensimmäisessä postauksessa vilahtikin Topi ja Tessu, mutta en käsitä miten olen voinut unohtaa sellaiset klassikot, kuten 101 dalmatialaista ja Kaunotar ja Kulkuri. 101 dalmatialaisesta ei saa toki hirveästi erilaisia kokeiluja, kun suurin osa koirista on samaa rotua, mutta pääsinpähän testaamaan miltä joku Gingan luppakorvaisista hahmoista näyttäisi tällä tyylillä. 


Kaunotar ja Kulkuri II - Pepin seikkailut
(Lady and the Tramp II: Scamp's adventure)

Olen yleisesti vähän ennakkoluuloinen elokuvien jatko-osia kohtaan, kuten moni muukin, mutta minun on pakko viimein paljastaa, että pidän tästä jatko-osasta paljon enemmän kuin ensimmäisestä osasta, tämä kuului suosikkeihini lapsena ja kuuluu yhä edelleen. Näissä elokuvissa on mukavasti eri rotuisia koiria, joten valinnan varaa oli runsaasti ja olisin voinut tehdä varmaan monta erilaista muokkausta, mutta päädyin lopulta toistaiseksi vain yhteen. Pennut ovat aina söpöjä, joten tältä näyttäisivät Weed ja Koyuki tämän elokuvan tyylillä.


White Fang

Jostakin syystä tämä Goodtimes Entertainmentin versio tuli minulle mieleen heti, kun mietin mitä kaikkia koiraeläin-aiheisia animaatioita olen nähnyt. Ei tämä ihan Dingo Picturesin tasolle tietysti yllä, mutta pientä vertausta usein kamalaksi mainittuun GDW-animeen kenties :D Minulla ei ole kummempaa tunnesidettä tähän elokuvaan, mutta piirtotyyli tosiaan jäi elävästi siitä mieleen, oli se sitten hyvässä tai pahassa.


Prinsessa Mononoke
(もののけ姫, Mononoke hime)

Studio Ghiblin tyyli on aina mukavaa katseltavaa, harmittelen välillä, kun elokuvissa ei ole enemmänkin koiraeläimiä.Tiikeriveljekset näyttävät oikein mukavilta hieman erilaisella anime-tyylillä. 


Kuroshitsuji 
(Black Butler)

Elokuvien rinnalle animesarja. Kuroshitsuji kuuluu suurimpiin suosikkisarjoihini Gingan ohella. Animen piirtotyyli miellyttää silmää (ja mangan on silkkaa silmäkarkkia), joten toki tämä oli pakko ottaa mukaan, vaikkakin tyylissä on jonkin verran samankaltaisuuksia kuin Prinsessa Mononokessa ja Wolf's Rainissa. GNG:n susiosasta olisi kyllä varsin muikeaa saada anime.


Wolf Children
(おおかみこどもの雨と雪, Ōkami Kodomo no Ame to Yuki)

Tämän elokuvan sudet ovat ehkä jollakin tasolla söpöjä pentuina, mutta tyyli ei varsinaisesti ole koskaan hivellyt silmiä. Tämä onkin tullut katsottua ehkä enemmän tarinan takia (+ elokuvassa on aivan ihanat musiikit). Aikuisesta Amesta sai kuitenkin ihan hyvän pohjan kokeilla Ginga-hahmoa tällä tyylillä. Kaibutsusta tuli todella fabulous.


Sword of the Stranger
(ストレンヂア 無皇刃譚, Sutorenjia Mukōhadan)

Tästä eteenpäin bongailinkin vain randomisti sarjoja, joissa oli koiria. Sword of the Stranger ei ole minulle ennestään tuttu, mutta mielenkiintoni heräsi kieltämättä vähän, kun tutkin mistä se kertoo. Kuten monessa animessa, jälki on tosi yksityiskohtaista ja kaunista, tämän elokuvan koira on jopa suhteellisen realistisen näköinen. Ginga Densetsu Akame voisi olla mielenkiintoinen anime tällä piirtotyylillä. Persona 3

Tämän sarjan/pelin/mangan koirien piirtotyyli osui ja upposi. Aivan törkeän söpö. En tiedä kestäisinkö nähdä tälläisten pörröpalleroiden päiden lentelevän kuten ronskissa GNG-animessa.
Kuroko no Basket

Mutta yrittäkää miettiä Hougen tai Akakabuto tällä tyylillä. Gintama

Tulikohan söpöyden yliannostus jo? Olisi kyllä aika pirteää nähdä pätkä, jossa kaikki sarjan hahmot esitettäisiin pentuina OVA-tyylillä.


13 kommenttia:

 1. Charlie-Jerome on ehkä traumaattisin asia ikinä. Se on vain niin väärin. (Vaikka rotukin on melko sama.)

  Hook on tosi söpö ja Tiikeriveljekset upeita. Sadaharu on taas niin aaw kuin olla ja voi.

  Ehdotuksia tuleviin:
  Polar Bear Cafesta saisi Akakabuton ja pari muuta napattua.

  Jojosta (kuten varmaan muistatkin) löytyisi tanskandoggi. Joku voisi ilahtua kuvasta, jossa Hougenia potkaistaan päähän?

  Wan Wan Serepuu Soreyuke! Tetsunoshin -sarjasta löytyy koiria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välitin leffaa koskevat lapsuuden traumani eteenpäin tuon kuvan välityksellä, ole hyvä :D

   Kiitos ehdotuksista~! Näitä joutuu aina kissojen ja koirien kanssa etsimään, kun oma animen seuraaminen on niin rajoittunutta, otan nuo seuraavaan postaukseen. Saa ehdottaa lisääkin.

   Poista
 2. AGH!! Kagetora..! En.. Kestä..!!
  Pentu OVA olis kyllä sellanen, että henki lähtis hyvin nopeesti.. Mutta se olis mainio tapa kuolla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :D Olen miettinyt asiaa siitä lähtien, kun minulle tuli vastaan yhdessä mangajulkaisussa se juliste, missä on GNG-hahmoja pentuina.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. OVA:t (=Original Video Animation) ovat sellaisia animesarjan "lisävideoita", jotka käsittävät yleensä vain yhden tai muutaman jakson tai ovat muuten animesarjasta irrallaan olevia lyhyitä videoita ^^

   Esimerkiksi Kuroshitsujista löytyy kahden jakson pituinen lisätarina OVA, joka kertoo kahden hahmon menneisyydestä.

   Gingan osalta OVA voisi siis olla esimerkiksi joku Shin Gaiden/Weed Gaiden-tarinoista animena :)

   Poista
 4. Hieman hassua että käytit Mononoken susia Kai-veljesten pohjana, eikö joku GNG:n susista olisi käynyt paremin? :'D

  Mahdolliseen seuraavaan settiin voisin ehdottaa semmosta kuin The Tibetan Dog. Aikamoisia molossikoiriahan ne on, muttet tunnu näissä välittävän rotu/lajiominaisuuksista niin suuresti joten kai se kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti hyödyntää tilaisuus, kun oli kolme hahmoa samassa kuvassa! :D Voisin kyllä oikeastaan muokkailla joitain GNG-susiakin Mononoken susiin ensi settiin.

   Kiitos ehdotuksesta, toisaalla ehdotettiin myös samaista The Tibetan Dogia! Kaikki koirat sopii loistavasti, Gingassakin on tuota rotukirjoa sen verran ^^

   Poista
 5. Voi ei nuo viimeiset kuvat on vain jotaki yli ihania :3 <3

  VastaaPoista
 6. Aika jännän näköisiä...
  101 dalmatialaista-, prinsessa monomoke-, kuroshitsuji-, ja sword of the stranger-kuvat ovat parhaimman näköisiä. Toimisi jollain niistä.

  VastaaPoista
 7. Heh. tuosta Pongo-Hookista tulee mieleen jostakin syystä Simpsonien Ned Flanders :D

  VastaaPoista
 8. Veljen lapset tykkää Ryhmä Hausta - kokeile Ginga-hahmoja Ryhmä Hau-tyylillä

  VastaaPoista