sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Askartelunurkka: Magneetit ja tarrat

Olen silloin tällöin etsiskellyt uusia tapoja hyödyntää kuvitustani erilaisiin tuotteisiin ja varsinkin nyt, kun olen vakavasti harkinnut jonkun conin taidekujalle myymään uskaltautumista olen pyrkinyt kehittymään tällä saralla. Ajattelin kokeilla vähän uusia asioita tuttujen kirjanmerkkien ja avaimenperien sijaan, jotain mitä pääsisin kuitenkin yhä työstämään ihan kotona. Päätin ensimmäistä kertaa kokeilla tarrojen ja magneettien tekemistä ja suunnittelin niitä varten omia designejakin, jotka eivät rajautuneet pelkästään Gingaan.


TARRAT

Tarroja varten ostin Sinellistä viiden kappaleen setin A4-kokoisia arkkeja, joita en oikeastaan meinannut löytää mistään. Monessa paikassa törmäsin kyllä ns. etikettitarroihin, jotka kuitenkin olivat liian pieniä tähän tarkoitukseen. Sinellin nettikaupasta nämä tulostustarrat näyttävätkin olevan jo toistaiseksi loppu. Tarrojen tekeminen itsessään oli helppoa, sillä materiaali ei poikkea tavallisesta paperista. Tämä siis, jos ostaa mattapintaista tarrapaperia. Kokeilin uteliaisuuttani myös heidän helmiästarra-arkkejaan, joiden lupailtiin olevan ihan vastaavia upean kiitävällä metallipinnalla, mutta heti alkuun huomasin, että muste oli märkää pitkään eikä tulostusjälki ollut kovin tasaista. 

Se miten haluaa hoitaa kuvien tulostuksen on oikeastaan itsestä kiinni, voit joko valita kaikki halutut tiedostot ja tulostaa ne kerralla valinta päällä. Itse suosin kuitenkin tyhjän pohjan luomista (tässä tapauksessa A4), johon asettelen kuvat. Tällöin kuvien pitää toki olla niin isoja, että ne sopivat pohjaan tai vaihoehtosesti pohja voi olla pieni. Pienet kuvat pikselöityvät melko varmasti, jos niitä lähtee tulostamaan koko sivun kokoisena. 
Kaikessa yksinkertaisuudessaan prosessi oli siis kuin paperille tulostettaessa, mutta sinun pitää huomioida kummalle puolelle tulostetaan. Sinellin versiossa on tekstiä sillä puolella, josta taustapaperi repäistään pois.

MAGNEETIT

Magneettien tekemiselle on eri vaihtoehtoja joista yleisin lienee magneettinapin liimaaminen kuvan taustapuolelle, mutta hain itse tällä kertaa ammattimaisen tyylikästä ratkaisua, joka löytyi Clas Ohlsonilta. Valitettavasti ainoa koko oli 10x15cm, mutta paketissa on 15 magneettipintaista valokuvapaperia ja hinta oli suhteellisen edullinen. Periaatteessa kokonaisesta arkista saa ihan kivan kokoisen magneetin, mutta itselleni sopivaksi koin tehdä kaksi magneettia per arkki. Materaali oli mukavan joustavaa, helppoa leikata ja kiiltävän valokuvapaperipinnan ansiosta magneeteista tuli hienoja. Pinta kuivui myös todella nopeasti, mistä pidin, koska viimeksi valokuvapaperia käyttäessäni muste levähti helposti ja naarmuja tuli ihan naurettavan helposti.
Jos jotain miinuspuolia magneettipaperista pitäisi sanoa niin materiaali saisi olla mielestäni hieman paksumpaa. Muutoin pidin tästä kovasti ja erityistä kiitosta annan siitä, että arkkien välissä oli suojapapereita. Todella huolellisesti pakattu setti siis.

6 kommenttia:

 1. Noista magneeteista tykkään tosi paljon ja voisin jopa harkita omaan jääkaappiin koristeeksi, vaikken yleensä fanmade tuotteiden ystävä olekaan. Niin kuin tiedät, rakastan tyyliäsi. Vaikka tämmöinen synkkis olenkin, niin tyylissäsi vetoaa tosi moni asia. Olet kehittynyt valtavasti etenkin värittämisessä, en voi kuin tuijottaa noita. Kaikki toimii näissä niin hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen saanut kyllä aika yllättävää palautetta muutamalta ihmiseltä, joka ei yleisesti chibeistä pidä, että meikäläisen tyyli on eräänlainen poikkeus. Ei toki kaikille, mutta aika positiivinen yllätys toki. Hyvä, että on jotain kehitystäkin havaittavissa :>

   Poista
 2. Tämä postaus auttoi tosi paljon, oon itse miettinyt pitkään miten tekisi magneetteja ja tarroja. Kiitos! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että auttoi! Sitten vain kokeilemaan~

   Poista
 3. Vau, jos jossain välissä aiot mennä myymään tekeleitäsi taidekujalle niin olisin innokas asiakas! ^_^ Tästä postauksesta on myös hyötyä jos jossain kohtaa alan itse väkertämään magneetteja tai tarroja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja hienoa, että oli hyötyä! ^u^

   Poista