lauantai 7. helmikuuta 2015

2. sarjan Gin-figuuri

En ole ollut viimeaikoina sillä tuulella, että jaksaisin ruveta pohtimaan asioita syvällisemmin, joten ajattelin kirjoittaa tälläisen rennon tekstin viimeisimmästä hankinnastani.

Luokittelen itse 2. sarjan figuurit samaan sarjaan esimerkiksi GDW-pehmolelujen kanssa. Ne ovat kauniita, mutta vedän rajan siihen etten lähde maksamaan helposti jostakin yksittäisestä tuotteesta päälle 100 euroa ellei se ole mielestäni erikoistapaus. Itse en näe paljoakaan eroa 2. sarjan ja 1. sarjan pienten figuurien välillä enkä oikein ymmärrä sitä valtavaa eroa figuurien arvossa. 1. sarjaan kuuluu huomattavasti enemmän "tärkeämpiä" hahmoja, joten siksikin on hieman hämmentävää, että suurimmaksi osaksi sivuhenkilöistä koostuva 2. sarja on harvinaisempi ja kalliimpi keräilykohde. Puhumattakaan siitä, että niistä ei ole tosiaan tehty kuin pientä kokoa.

Suurimmaksi osaksi olen hyväksynyt sen ettei minulla ole kiinnostusta 2. sarjan figuureihin, niiden kalliiden hintojen ja sivuhahmojen takia, mutta luonnollisestikin yksi tämän sarjan figuureista on vetänyt minua puoleensa siitä lähtien, kun näin sen ensimmäisen kerran: makaava Gin-figuuri. Pidän Gin-figuureista noin muutenkin, kuten varmaasti huomaatte.. Gin kuuluu ehdottomiin lempihahmoihini ja lähden helposti keräämään vain Ginistä tehtyjä oheistuotteita sen sijaan, että yrittäisin saada täysiä settejä kasaan.


2. sarjan Gin on kuitenkin erikoinen, se on makaavassa asennossa toisin kuin lähes kaikki muut figuurit. Lähes kaikki GNG-figuurit ovat hyvin tarkasti ja yksityiskohtaisesti tehtyjä (muutamia valuvirheellisiä yksilöjä lukuunottamatta), mutta tässä figuurissa erilainen asento tuo aivan uuden näkökulman ja erilaisia yksityiskohtia.


Gin siis vei sydämeni heti, mutta koska se kuului 2. sarjaan hylkäsin ajatuksen sen hankkimisesta jo keräilyn alkuvaiheilla. Aina sellaisen myynnissä nähdessäni ajatus kyllä kutkutti, mutta pidin pintani sillä halvimmillaan törmäsin figuuriin 150 euron hintaan ja pienestä figuurista se oli mielestäni liikaa.
Tai siis, ainakin siihen asti, kun aloin ajatella asioita vähän eri näkökulmasta, tienata omat rahani ja huomasin hiljattain, että Ginga.fi-kauppaan oli putkahtanut kolme eri väristä makaavaa Giniä 76 euron kappalehintaan. Hopea oli ensimmäinen vaihtoehtoni, pronssi seuraava ja ruskea viimeisenä, koska pidän kiiltävistä figuureista enemmän. Ne ovat patsasmaisempia ja niistä yksityiskohdat erottuvat kaikkein parhaiten, mutta todellisuudessa mikä tahansa figuureista olisi kelvannut. Kun sitten pääsin ostamaan figuurin niin hopea oli valitettavasti jo ostettu, mutta pronssi tuli hyvänä kakkosena. Vaikka tiesinkin, että figuurit ovat pientä kokoa olin silti hieman yllättynyt, miten pieni figuuri oli loppujen lopuksi. Kokoero jopa pieneen 1. sarjan pieneen Giniin on huomattava, vaikkakin asento varmasti vaikuttaa myös.


Ginin ostaminen ei kuitenkaan muuttanut mielipidettäni 2. sarjan suhteen enkä ole aikeissa hankkia tämän sarjan figuureja lisää. Olin kuitenkin haaveillut jo jonkin aikaa hankkivani jokaisen Ginin 1. sarjasta, joten edes yhden 2. sarjan Ginin saaminen kokoelmaan yllätti melkein minut itsenikin, kerta en ollut koskaan ajatellut, että sellaisen voisi minunkin budjetillani hankkia. Useimmat 2. sarjan figuurit kuitenkin nousevat kappalehinnaltaan heti 100 euron yläpuolelle.



Tähän loppuun vielä kokonaiskuvaa kaikista GNG-figuureistani tällä hetkellä. Olen jo enemmän kuin tyytyväinen näihin mitä minulla on, mutta kenties tulevaisuudessa löydän vielä ne muutamat puuttuvat 1. sarjan isot Ginit.

2 kommenttia:

  1. Onko tuo sinun sininen John iso vai pieni figuuri? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on iso :) Sinisiä figuureja on vain isossa koossa.

      Poista