maanantai 27. toukokuuta 2013

Ginga-musikaalit

Sain pyynnön tehdä tekstin aluillaan olevasta Weed-musikaalista, mutta sen vähäisen materiaalin ja keskeneräisyyden takia päätin esitellä myös Hopeanuoli!musikaalin sekä esittää omia mielipiteitä.

____________________________________________
HOPEANUOLI!MUSIKAALI 
 

Tämä 2011 vuonna esille tullut musikaali on kenties yksi tärkeimmistä Suomen ginga-historian tapahtumista sitten animen suomidubin ja mangan kääntämisen.

Musikaali on puhtaasti fanitekoinen musiikkinäytelmä, joka on tullut nähtyä livenä sekä vuoden 2011 Traconissa, että vuoden 2012 Animeconissa uusintaversiona, johon oli lisätty hahmoja ja kohtauksia.

Jopa itse sarjan luoja Yoshihiro Takahashi on päässyt ihastelemaan tätä musikaalia yhdessä monien sarjan fanien kanssa.
Itsekin näin Kaisaniemen Fantasiapeleissä muutama vuosi sitten seinää koristavan Hopeanuoli!musikaali-mainoksen (liekö tuo vieläkin siellä?). Idea kuulosti mielenkiintoiselta ja mietin tuleekohan tästä niin iso juttu, että tästä kuullaan koskaan enää uudestaan. Kyllä kuultiin, tuskin kyseinen musikaali on tähän päivään mennessä jäänyt keneltäkään fanilta tai edes sarjan tietävältä tuntemattomaksi.

Itse en koskaan mennyt paikan päälle musikaalia katsomaan ja menetin ehkä paljon, suuret kiitokset kuitenkin heille, että järjestivät meille vähäosaisille ja anti-sosiaalisillekin mahdollisuuden aitiopaikalle loistavan videotaltioinnin ansiosta, joka löytyy heidän Youtube-tililtään, jopa englanninkielisten tekstityksien kera.

Yhteiskuva Takahashin kanssa

Musikaali on siis tullut pällisteltyä vain koneen ruudulta, mutta vaikkei tunnelma sama olekaan kuin livenä, jotain on silti jäänyt mieleen:

- Musikaali on fanitekoinen, tätä muistuttelin itselleni hyvin väliajoin tuijottaessani esitystä suu auki. Varsinkin uudistettu versio on tehty huolella ja siihen on nähty aikaa ja vaivaa - ja se näkyy! Musikaalissa on koreografiaa, näyttelemistä, tunnetta ja osaamista. Pelkästään laulun sanoihin käytetty huolellisuus saa hiljaiseksi kunnioituksesta. Kaikki toimii ja jos jokin ei nyt mennyt ihan niinkuin piti niin ei sitä ulkopuolinen edes tajua.

- Musikaalissa on huumoria, suomidubin helmiä ja hahmojen olemus on omaksuttu loistavasti. 

- Hahmoista vielä erikseen, ne ovat tunnistettavissa ja näyttelijät ovat löytäneet upean tavan muuttaa ihmiset koiriksi. Koirien väliset taistelut on muutettu ihmisten välisiksi taiteellisiksi taisteluliikkeiksi, mutta hahmot eivät ole silti menettäneet kosketustaan koiramaisuudesta. 

Henkilökohtaisia suosikkeja 


♥ Sniper ja Hyena
- Kuka ei voi pitää tästä parivaljakosta? Musikaalissa he ovat jopa viihdyttävämpiä kuin itse animessa tai mangassa ja se näiden kahden katselemisesta tekeekin mieluisaa, heidän välistään suhdetta avataan enemmän huumorin keinoin ja silti, Sniper on niin pelottavan uskottava. Tämä musikaali on muuten vaikuttanut suhtautumistani Hyenaan hahmona, kiitos siitä. Pidän hänestä nyt paljon enemmän.

♥ Hopeanuoli
- KiBillä on tärkeä vastuu päähenkilön roolissa ja hän hoitaa sen kunnialla. Päähenkilö on juuri sellainen kuin kuuluu ollakin.

♥ Hopeanuoli hyvästelee äitinsä
- Ehdoton suosikkini, tämän kohtauksen tunnelma on käsin kosketeltavan surullinen

♥ Musikaalin loppu
- Rikin kuolemasta viimeisiin taputuksiin ja kumarruksiin asti. En sano etteikö koko musikaali olisi täyttä loistokkuutta alusta loppuun, mutta tämä on se hetki, jolloin uskaltaa taas hengittää ääneen ja ymmärtää mitä verkkokalvoille on tallentunut.


 Ansaitut kiitokset

____________________________________________
WEED-MUSIKAALI

Muokkaus: © Anttu

Weed-musikaali on vuoden 2012 syksystä lähtien tekeillään ollut projekti, jonka esikuvana ja innoittajan toimi Hopeanuoli!musikaali. Esikuvastaan poiketen musikaalin tarkoituksena on kuitenkin ottaa mukaan nuorempaakin väkeä ja itse esitys kenties voisi olla jossakin vuoden 2014 conissa.

Harjoituskaupunkeina toimivat Helsinki, Tampere ja Lahti. 
Weed-musikaalista lisää tietoa esim. suunnittelufoorumilta.

Jäämme odottamaan mielenkiinnolla miten suunnittelijat päätyvät esittämään Weedin tarinan, animen mukaan lyhemmän kautta vai mangan version? Vai kenties jokin erilainen ratkaisu?

Weed-musikaalin olisi päättäjien mukaan tarkoitus poiketa Hopeanuoli!musikaalista mm. puvustukseltaan, joten jää vain nähtäväksi millainen lopputulos tästä musikaalista syntyy.

Oli miten oli, onnea ja menestystä suunnitteilla olevalle Weed-musikaalille! 

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä postauksesta :3 Olen mukana Weed-musikaalissa ja vielä kiitos onnittelusta.

    VastaaPoista