maanantai 9. heinäkuuta 2012

RIKI (suom.)


10.7. Vaihdoin paremman laatuiset kuvat ja lisäsin tervehdyksen.

!! Teksti sisältää paljon spoilereita mangasta, jonka virallinen julkaisupäivä on vasta perjantaina (13.7.) !!

Kun huomasin tänään, että muutamat hehkuttivat saaneensa jo Riki-mangan hyppysiinsä kipitin minäkin Itäkeskuksen Akateemiseen tutkailemaan ja löysin sieltä etsimäni vaivattomasti muiden Ginga-sarjojen rinnalta.


Tämä manga on vain jotenkin niin täydellinen kanttaan myöten. Ei hävetä ollenkaan laittaa tätä japaninkielisen GDR-mangani viereen.

Lukaisin tämän läpi odotellessani siskoani tallilta autossa ja heti aluksi sain ilahtua siitä, että värikuvia oli enemmän kuin Riki-mangassa oli. Ne olivat myös mielestäni tosi kauniita ja tykkäsin paljon siitä etten ollut nähnyt niitä aiemmin muistaakseni missään.

En halua toki pilata jännitystänne, joten paljastan vain yhden näistä värikuvista:


Värikuvien lisäksi mangaan oltiin todellakin saatu Takahashin tervehdys, jossa pelkän tekstin sijaan oli tällä kertaa myös pieni piirros mukana.Tykkäsin suomennoksesta ylipäätäänkin paljon ja oli ihanaa viimeinkin nähdä tämä manga sana sanalta kertoen mitä hahmot ja kertoja sanovat. Pari virhettä hyppäsi käännöksestä silmääni, mutta muuten se oli hyvin toteutettu.

Vasta tätä mangaa lukiessani tajusin, että Rikissä ja GNG:ssäkin on toistoa, jota olen useammin ajatellut olevan vain GDW:ssä ja GNG:ssä.

Juurikin tämä, että hahmo näkee isänsä "viimeisen kerran", kun se putoaa rotkoon ja hahmon isä ei suurimmaksi osaksi tarinaa tiedä päähenkilön olevan poikansa.

Nautin suuresti Rikin "karhukoiranvaistojen" heräämisestä, vaikka minusta sarjoissa onkin turhana toistona se, miten pentu voi olla niin voimakas ja taitava. Ginillä taitavuus opittiin ja osittain se oli perinnöllistä, Weedillä taitavuus oli perinnöllistä, mutta molemmat hahmot olivat alusta saakka rohkeita. Riki sen sijaan oli pieni, heiveröinen ja kenellekään kelpaamaton, kunnes taistelu sai sen veren kuohumaan.

Oli myös aivan ihanaa nähdä hiukan "nuorempaa" Goheita ja nautin suuresti äijän puheesta ja siitä, että tätä kuvataan vähän alkoholisoituneeksi, mikä mielestäni natsaa ihan törkeän hyvin yhteen Isiksen parodiasarjakuvan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti