perjantai 28. lokakuuta 2022

”Striving for Justice” – juhlanäyttely Helsingissä

 


Takahashin 50-vuotista kuvataiteilijauraa juhlistettiin aiemmin Japanin mangamuseossa hieman isommalla voluumilla, joten juhlanäyttelyn päätyminen Suomeen näin kaikessa hiljaisuudessa yllätti taatusti monet. Puhumattakaan siitä, että asiasta hädintuskin ilmoiteltiin missään kauheasti etukäteen ja sen kestokin on super lyhyt, vain kolme päivää (27.-29.10.)

Juhlanäyttely on parhaillaan käynnissä siis Helsingissä sijaitsevassa Tokyokanissa, japanilaisessa elintarvikemyymälässä. Näyttely kattaa vain osan myymälästä, joten tila on pieni, mutta näyttely on ehdottomasti vierailun arvoinen jokaiselle Ginga-fanille. Onhan se sentään virallisesti Yokote Masuda mangamuseon järjestämä - ja pääsymaksuton! Heti ulkopuolelta ikkunasta näki myös ilahduttavan lapun siitä, että kuvaaminen oli sallittua~

 
Pyörähdin itse näyttelyssä töiden loputtua heti sen avajaispäivänä. En tiennyt koko jutusta kamalasti etukäteen, joten mielikuvani oli, että myymälästä löytyy kenties joku Gingalle omistettu pieni nurkkaus, jossa on muutamia Takahashin töitä.

Tulikin näin ollen paikan päällä suurena yllätyksenä, että paikalla oli japanilaisen mangamuseon väkeä pitämässä näyttelyä. Sisällä oli korkeintaan muutama muu vieras oman visiittini aikana, joten siellä sai katsella ja keskustella rauhassa. Juttelimme mangamuseon henkilöstön kanssa jonkin verran ja heitä kiinnosti miten olin tutustunut sarjaan. Uteliaisuuttani kysyin myös ovatko näytillä olevat työt alkuperäisiä ja minulle vastattiin, että ne ovat kopioita. Tämä yllätti: ne olivat todella tarkkoja kopioita, joissa näki kaikki epätäydellisyydet korjausjälkiä myöten.

Henkilöstön tapaaminen oli ehdottomasti tämän näyttelyn kohokohtia itselleni. Mukavan kohtaamisen lisäksi he olivat todella anteliaita ja lahjoittivat kävijöille esitteen, kortin, tarra-arkin sekä pienen peilin.



Itse näyttelyn töitä olin selannut jo läpi niin monesti somessa ja oheistuotteissa, että lähes kaikki olivat entuudestaan jo tuttuja. Oli silti mahtavaa päästä näkemään niitä lähempää. Varsinkin värikuvat olivat livenä aivan upeita!


Kuvitusten lisäksi mukana oli toki myös hyvin tiivistettyjä pieniä tietoiskuja - suomeksi toki! Pieneen tilaan nähden näyttely oli hyvin kattava, siisti ja huolellisesti toteutettu.



Ja jos kaikki tämä yllätti jo valmiiksi niin voi pojat, lisää oli luvassa. Paikalla nimittäin myytiin muutamia mangamuseosta tuttuja tuotteita! Osa minulla olikin ennestään, mutta mukana oli esimerkiksi jopa sellaisia tuotteita, jotka julkistettiin vasta jonkin aikaa sitten, kuten hahmopostikortit.


Loppujen lopuksi mukaani lähti molemmat minijulisteet ja postikortit. Ilmaistuotteena saatu peili oli itselleni hurjan iso juttu, koska olin katsellut niitä japanilaisissa huutokaupoissa jo jonkin aikaa, mutta en raaskinut lähteä ostamaan niitä.




Mitä fiiliksiä minulle jäi? Pieneksi näyttelyksi se tarjosi valtavasti mukavia yllätyksiä!
Ehdottomasti kokemisen arvoinen hetki, joka jää muistoihin, iso kiitos näyttelyn järjestäjille!

5 kommenttia:

  1. Eiiiiiih! Minulta meni kokonaan ohi :< Kävin äsken lukemassa blogiasi ja sain tietää vasta täältä näin yhden päivän liian myöhään. Voih.
    Tokyokan on pieni paikka, joten olen yllättynyt, että sinne mahtui noinkin laadukas näyttely. Oikein mahtavaa! Olen kyllä edelleen ihan ällistynyt. Kiitos, että otit noin paljon kuvia :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä näyttely oli tosi heikosti mainostettu ja todella lyhyellä varoitusajalla tuli tietoa, tämä harmitti monia lyhyen keston lisäksi :( Moni ei myöskään päässyt kauempaa tulemaan tai ei viitsinyt pienen tilan vuoksi lähteä tämän takia Helsinkiin, joten oli mukavaa päästä jakamaan kuvia tapahtumasta! :)

      Poista
  2. Sympaattisen näköinen pieni näyttely <3 Osaatko sanoa mikä tuo kissakuva on? Älyttömän suloisia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on Wannyapia Akita animal welfare centeriin tehtyä kuvitusta! ^^ Samaan sarjaan kuuluu myös akitoja.
      https://gingaboard.com/viewtopic.php?t=2231

      Poista
    2. Kiitos<3 Osaa Takahashi näemmä kissojakin piirtää, kyllä kelpaisi printti tuosta kuvasta!

      Poista

Kommenttien tarkistus päällä spämmiviestien vuoksi.