maanantai 14. elokuuta 2017

Fanmade-herkkuja

Jos se vielä jollekin tulee yllätyksenä: pidän fanmade-tuotteista. Kovasti. Tykkään toki väkertää kaikkea pientä ja kivaa itsekin, mutta jotenkin niitä omia juttuja ei vain osaa ihailla ja arvostaa samalla tavalla. Silloin tällöin mukaan tarttuu kaikkea kivaa täältä netin ihmeellisestä maailmasta, mikä on kaltaiselleni antisosiaaliselle pörriäiselle varsinaista luksusta. En käy usein coneissa tekemässä löytöjä taidekujilla, mikä on toisaalta iso sääli. Olen varmasti missannut paljon kaikkea kivaa.


Ensimmäisenä listalla on Fjallen Ginga-teemainen magneettisetti. Fjalle on ollut yksi ehdottomia suosikkitaiteilijoitani jo jonkun aikaa. Pidän kovasti hänen tyylistään ja hän on hyvin taidokas perinteisessä käsinpiirtämisessä, joka on itselleni puolestaan kovin työläs ja haastava osa-alue. Omia suosikkejani oli oikeastaan tosi vaikea valita näiden magneettien joukosta, josta johtuen päädyin ostamaan koko setin. En rehellisesti sanottuna edes tiedä raaskinko ottaa näitä käyttöön vai jätänkö ne hyllyyn ihailtavaksi. Jää nähtäväksi.


Nishiokan avaimenperiä olenkin jo aikaisemmin esitellyt blogissani. Kyseessä on tosiaan japanilaiset fanmade-tuotteet, jotka ovat ilmeisesti akryyliä. Olen tykästynyt näihin kovasti ja ostellut niitä vähitellen lisää. Koko settiä minulla ei ole enkä aio sellaista hankkiakaan, mutta omia suosikkeja on silti kertynyt hurjasti. Luultavasti näiden jälkeen en niitä enää hankikaan ellei Nishioka päätä tehdä lisäystä valikoimaan vielä myöhemmin.


Meokamilta mukaani tarttui puolestaan komea kortti/printti tiikeriveljeksistä sekä Akame-avaimenperä. Olen seuraillut Meokamin taidetta jo pidempään Deviantartin puolella, joten oli mukavaa, että hänkin lähti fanmade-linjalle kokeilemaan. Fanmade-juttuja ei ole koskaan liikaa ja uusi veri on aina tervetullutta.


Viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä vuorossa olisi yhdistyksen toteuttama keräilykorttiprojekti. Ja voi veljet, että tätä onkin odoteltu kuin kuuta nousevaa! Lyhikäisyydessään kyseessä on siis setti keräilykortteja, joita on ollut kuvittamassa eri taiteilijoita. Käsittääkseni tulevaisuudessa yhdistyksen tarkoituksena oli myydä näitä keräilykortteja muutaman kortin blind bageissa, kuten vanhoja kunnon keräilykortteja kuuluukin. Idea oli pirun makea ja sydäntä lämmittää hurjasti nähdä miten paljon tuossa ideassa on edetty, kun postissa saapui valmis korttisetti.

Tilasin siis tosiaan ennakkotilauksena täydellisen keräilykorttisetin, mutta jännityksen ylläpitämiseksi en halua paljastaa kaikkia kortteja. Esittelen niistä kuitenkin omia suosikkejani, koska säälihän näin komeita kortteja olisi pitää piilossa, hah.

Ja siis vau. Olin aivan ällikällä lyöty, kun nämä kortit kolahtivat postissa. Korttien design on pöyristyttävän hieno ja ne ovat selkeästi osa yhtenäistä sarjaa, vaikka kuvitukset ovat hyvin erilaisia. Itse henkilökohtaisesti pidin asemoinnista, se vain toimii. Lisäksi eri kuvittajat ovat tehneet pirun hyvää työtä, sillä tämä setti on oikeasti vain ilo silmälle. Korttien mateeriaalikin miellytti, se on vähän paksumpaa kartonkia, joten kortit oikeasti tuntuvat korteilta eivätkä paperiliuskoilta. Tästä setistä en löytänyt oikeastaan mitään negatiivista sanottavaa, koko rahan arvoinen. Ehdottomasti. Ainoa, mitä jäin kaipaamaan olisi ollut jonkinmoinen säilytysboksi korteille.

Mutta aivan, asiaan. Kuviahan tänne tultiin katselemaan, eikö?


Tässä projektissa oli mukavasti tuttuja kuvittajia, joiden töitä on vain aina ilo katsella. Sellaisia nimiä osui heti silmään kuin Detrah, IsisMasshiro, Hukkahurja, Nara ja Riikin.


Sekä jonkun verran kuvittajia, joihin en ollut aikaisemmin törmännyt, mutta joiden kädenjälki hiveli silmiä oikein mukavasti. Yllä olevat kortit lukeutuvat moniin lempikortteihini tästä setistä.


Minultakin eksyi mukaan pari kuvitusta. Nämä kuvat olivat tosiaan alunperin tehty tätä projektia varten, myöhemmin tein niistä myös muutamat printit ja kortit myös taidekujamyyntiin.


Tässä vielä korttien taustapuolelta mallikuvaa. 

6 kommenttia:

 1. Hienoja kaikki! Mukavaa, että ihmisillä on intoa tehdä fanmade-juttuja, niitä on aina kiva ihastella. :)

  Yhdistyksen keräilykorttisarja erityisesti vaikuttaa tosi upealta. Hienoa, että tällainen fanien yhdessä tekemä korttisarja ollaan toteutettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fanmade-tuotteet tarvitsevat ehdottomasti enemmän julkisuutta. Mukavaa, että muutkin tykkäävät niitä katsella! :)

   Sanopa muuta!

   Poista
 2. Korteista pakko kommentoida, että itsekin pidän tuosta Hyena-kortin kuvasta valtavasti!

  Noista Nishiokan avaimenperistä olisi ihanaa saada Maxim, Yukimura, Smith ja Gin. Ja Akakabuto tietenkin! Myös Benizakura näyttää tosi hienolta, vaikkei omiin ykkössuosikeihini lukeudu (en toki hahmoa vihaakaan, symppis), myös Akame on tosi hieno!

  Fjalle tekee myös hienoa settiä - hänhän muuten myös kuvittaa nykyään yhdistyksen Jäsenpostia. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyena-kortin kuvitus on todella kaunista katseltavaa, vaikka hahmo itselläni kuuluukin sellaiseen neutraaliin alueeseen etten siitä ihan hirveästi välitä :D Iso peukku kyllä kuvittajalle.

   Nishiokalla on paljon hienoja avaimenperiä! Akakabuto/Monsoon on kyllä yksi suosikeistani, koska karhuista on niin vähän aitoja oheistuotteita. Myös Kyoshiro ja Akame kuuluvat suosikkeihini :> Suosittelen lämpimästi!

   Fjalle tekee kyllä hienoa työtä kuvittajana!

   Poista