torstai 9. helmikuuta 2017

Mono 5 ja muita japanilaisia fanmade-tuotteita

Yukimizake osallistui hiljattain Japanissa järjestettyyn Comic Market 91 -tapahtumaan, jossa hän julkaisi muutamia uutuuksia valikoimaansa. Pääsin jälleen esittelemään näitä hienouksia ja perehtymään lisää japanilaisiin fanmade-tuotteisiin ja niiden monipuoliseen toteutukseen.Yukimizaken kenties tunnetuin tuote, Ginga-oheistuotteita esittelevä katalogisarja 銀牙mono, sai jatkoa viidennellä osalla, joka käsittelee tällä kertaa menko-kortteja. Mono-lehtisiin on kerätty yleistietoa oheistuotteista sekä kattava kuvagalleria kokonaisesta setistä. Lehtiset käsittelevät usein yhtä tuoteryhmää kerrallaan - tosin olisi mahtavaa, jos Yukimizake päättäisi kaikki yksittäiset osat julkaistuaan tehdä vielä kokoelmajulkaisun kaikista osista~
Lisäksi Yukimizakelta tuli myös uusi doujinshi, joka siis sisältää hänen taidettaan ja lyhyitä sarjakuvia. Yukimizaken taide on hyvin senseille uskollista, mutta kutienkin edukseen erottuvaa ja erilaista verrattuna siihen fanitaiteeseen, johon törmään suurimmaksi osaksi taidesivuilla ja sosiaalisessa mediassa.


Omakustanteiden lisäksi valikoimaan oli tullut jonkin verran muitakin tuotteita, mikä oli positiivinen yllätys! Tässäpä siis Akakabuto-pinssi.


Sekä kaiveljesten kuvalla varustettu kirjoituslehtiö, kansion etukansi on huurteista, haaleaa materiaalia, josta johtuen kuva näyttää haaleammalta kuin se todellisuudessa on.
 Lopuksi vielä muikea tuote, joka näyttäisi Yukimizaken blogin mukaan olevan loppuunmyyty ja ihmekös tuo, onhan tämä todella uniikki idea ja sitäkin parempi toteutus! Eri värisille, vaihtelevasti martinoiduille kartongeille painettu pieni pöytäkalenteri vaihtuvilla kuvilla. Oikein kompakti pikkupaketti ja kuvitus menee materiaalin kanssa täydellisesti käsi kädessä.

1 kommentti:

  1. On se, kun fanmade tuotteet näyttävät paljon paremmilta kuin oikeat :D Ihan älytöntä miten hyvältä näyttävät nuo lehtiö, pinssi ja kalenteri! Varmasti ottaisin käyttöön.

    VastaaPoista