tiistai 31. toukokuuta 2016

Weed – Kaksoissolan Legenda -musikaali (Haastattelu)


Weed – Kaksoissolan Legenda -musikaali 
(Haastattelu)  
1. Mistä idea musikaaliin lähti?
- Idean pohjana oli Hopeanuoli!musikaalin perinnön jatkaminen. Ajattelimme, että miksemme voisi tehdä musikaalia tästä hienon ja nostalgisen sarjan jatko-osasta. Weed on muutenkin puhutteleva sarja ja antaa useita vaihtoehtoja lavalle. Projekti on kuitenkin täysin riippumaton H!musikaalista, ja olemme halunneet tehdä musikaalista tekijöidensä näköisen produktion.

2. Kuka on ohjannut ja käsikirjoittanut musikaalin?
- Projektillamme ei ole ollut yhtä erityistä ohjaajaa, vaan olemme jakaneet tätä vastuuta jokaiselle, jota tämä tehtävä on kiinnostanut. Porukassamme on monta kokenutta näyttelijää, joista jokainen on onnistunut antamaan arvokkaita neuvoja ohjaajan roolissa. Käsikirjoituksesta on vastannut projektin kaksi päävastaavaa, Antti ja Tiia.

3. Tunsivatko musikaaliin osallistujat ennestään toisensa vai onko musikaali koonnut teidät yhteen? Oletteko saaneet uusia ystäviä tämän projektin kautta?

- Sekä että. Musikaalin ydinporukka koostui alun perin suurimmaksi osaksi Suomen Hopeanuoli-fanit RY:n aktiivijäsenistä, vaikkei musikaali virallisesti yhdistyksen alainen projekti olekaan. Mukaan on ajan saatossa kertynyt yleisten roolihakujen sekä puskaradion kautta paljon ihania ihmisiä toteuttamaan yhteistä projektia, ja musikaalin näyttelijöistä onkin kehittynyt todella tiivis kaveriporukka – usealle myös musikaalin jäsenet ovat kuin "perhettä". Uusia, lämpimiä ystävyyssuhteita on siis syntynyt, kun samanhenkiset ihmiset pääsevät yhteen toteuttamaan intohimojaan, näyttelemistä ja Gingaa.
4. GDW on sarjana hyvin laaja ja koostuu useasta saagasta, miten tarinan tiivistäminen yhdeksi paketiksi onnistui? Seuraatteko musikaalissa enemmän tiivistettyä animea vai mangan laajempaa tarinaa? Jouduitteko jättämään pois sellaisia kohtia, jotka olisitte halunneet mukaan?
- Myönnetään, että laajan GDW-sarjan tiivistäminen lavalle sopivaksi on ollut todella haastavaa, mutta mielestämme siitä on selvitty kunnialla. Musikaali mukailee GDW-animea ja nimenomaan Hougenin kukistamista pienillä höysteillä mangasta sekä omista taiteellisista vapauksilla. Olemme joutuneet tiivistämään jopa musikaalin alkuperäistä käsikirjoitusta käytännön syistä rankasti, ja monille mieleisiä hahmoja ja tapahtumia on valitettavasti jouduttu karsimaan. Projektista on tehty mielestämme toimiva ja tekijoidensä näköinen kokonaisuus.

5. Kuinka kauan musikaali on ollut työn alla ja ovatko suunnitelmat muuttuneet matkan varrella?
- Musikaali on ollut idea- ja suunnittelutasolla pystyssä jo todella pitkään. Olemme nykyistä kokonaisuutta kasanneet ja harjoitelleet vuoden 2015 syksystä. Kuten kaikissa massiivisissa projekteissa odottaa saattaa, niin vaikeuksia on ollut ja suunnitelmia on jouduttu muuttaa oikeastaan jokaisella osa-alueella rooleista käsikirjoituksen kautta esitysaikatauluun.

6. Miten roolit on valittu eri henkilöille?
- Jokainen rooli on jaettu koe-esiintymisien perusteella. Roolit ovat olleet julkisessa haussa ja esiintymiset on hoidettu pääosin harjoitusten aikana. Olemme saaneet todella taitavia sekä rooliinsa sopivia näyttelijöitä cast:iimme mukaan.

7. Onko osallistujillanne aikaisempaa teatteri, kuoro tms. taustaa, josta on ollut hyötyä musikaalin teossa?
- Kyllä, moni mukaan hakenut on harrastanut musiikkia tai teatteria pidempään. Projekti on luonnollisesti hyötynyt kokeneista esiintyjistä, mutta se ei ole ollut edellytys projektiin osallistumiseen. Kokeneemmat näyttelijät ja laulajat ovat osanneet hienosti ohjeistaa niitä, joita pelkkä halu ensimmäiseen teatterikokemukseen on ohjannut mukaan.

8. Mikä on ollut parasta musikaalin teossa, mikä taas haastavinta ja miten olette selvinneet haasteista?
- Parasta ehdottomasti on ollut yhteishenki ja yhteiset onnistumiset. Projektin etenemisen katsominen on ollut niin vastaaville kuin kaikille näyttelijoille todella palkitsevaa ja motivoivaa. Ongelmia on ollut niin monia, ettei luetella voi – kukapa tällaisesta projektista selviäisi täysin ongelmitta. Aikaisemmin mainitsemien ongelmien lisäksi roolitusten vaihtuvuus on ollut todella haastavaa. Sanomattakin selvää, että harmaita hiuksia on saatu ja unettomia öitä koettu, mutta kova työ ja motivaatio projektia kohtaan ovat voittaneet haasteet. Läpimenotreeneissä mennään, vaikkei siihen jokaisena vaikeana hetkenä olisi aina uskonutkaan.

9. Mitkä ovat omat suosikkikohtauksenne ja kappaleenne musikaalistanne ja miksi?

- Totta kai jokainen kohtaus ja kappale musikaalista on tärkeä, mutta noh... Yhteinen suosikkikappaleemme taitaa olla Weedin ja tämän ystävien matkalaulu. (Varautukaa tästä biisistä korvamatoon =D) Allekirjoittaneen suosikkilaulu taitaa olla kuitenkin tunteellinen loppulaulu.10. Mitkä ovat fiilikset ensi-illan lähestyessä? Miten olette valmistautuneet esitystä varten?
- Fiiliksen ovat innostuneet, jännittyneet ja kaaottisen sekaiset. Jokaisella on ollut henkilökohtaista valmistautumista viikkoisin treeneihin ja viikonloput ovat vietetty pitkissä läpimenotreenmeissä.

11. Lopuksi varmasti monien odottama kysymys: tuleeko musikaalistanne videota nähtäville?

- Musikaalin esitetään siis Hypeconissa, Hyvinkäällä 18.6., tervetuloa katsomaan. Livenä musikaali antaa varmasti kaikista parhaimman kokemuksen, mutta aiomme saada talleenteen musikaalista tehtyä, jotta kaikki halukkaat voisivat sen nähdä. ;)

Haluan projektipäällikkönä vielä kiittää kaikkia meistä kiinnostuneita ja meitä tukeneita. Teemme projektia faneilta faneille, ja on todella palkitsevaa nähdä, että projektistamme ollaan innostuneita. Kiitos vielä Hopeatiikeri-blogille ja Antulle yhteistyöstä. :)

Gingamaista kesää kaikille ja Hypessä nähdään!

Antti Kaleva (Projektipäällikkö) & Kaksoissolan Legenda -musikaali
» Musikaalin Facebook-sivut


Kiitokset kuvista ja teksteistä: Antti Kaleva

2 kommenttia:

  1. Mitä hahmoja toiseksi viimeisessä kuvassa on? Tunnistan vain Weedin, Merin,ja Kagetoran.

    VastaaPoista
  2. Kuvassa esiintyvät ylävasemmalta katsottuna: Akame, Hougen, Genba, Hook, Rocket, Kurotora, Sasuke, Random-koira, Reika, Tesshin, Ken, Kagetora, Batto, Weed, Mer ja Sakura. =)

    VastaaPoista