torstai 25. kesäkuuta 2015

SILVER FANG Assortment


Yukimizake, joka tunnetaan parhaiten varmastikin omakustanteena tehdyistä Ginga-tuotekatalogeistaan ja doujinsheistaan, jossa hän on koonnut yhteen upeita kuviaan ilahdutti minut jälleen lahjoittamalla uusimman teoksensa, joka kantaa nimeä SILVER FANG Assortment, jonka voisi kääntää suomeksi vaikkapa lajitelmaksi tai valikoimaksi.

Kyseessä on muutaman sivun mittainen lehtinen, joka on jälleen upeassa A4-koossa ja sisältää painojäljeltään upeaa taidetta ja muutamien tuotteiden esittelyt.


 Tässä doujinshissa on esitelty erilaisia GNG-animen julkaisuja ja joukosta bongaa myös suomenkielisen metalliboksin vasemmasta alanurkasta. Lisäksi mukana on juttua ja kuvia maitopullojen korkeista, joita on tehty myös Gingasta aikanaan. Näiden alkuperä on jäänyt vähän kyseenalaiseksi varsinkin niiden heikon puoleisten derp-kuvien ansiosta, mutta ilmeisesti ne ovat aitoja. Toisella sivulla näytettiin myös kuvia muista vastaavista eri sarjojen korkeista.


Lisäksi kuvia taiteesta tottakai! Vaikka Yukimizaken kuvat jäljittelevätkin Ginga-tyyliä niin niistä erottuu selkeästi oma sävynsä niin ettei ainakaan itselleni ole jäänyt epäselväksi ovatko kuvat esimerkiksi suoraan mangasta napattuja vai eivät. Varsinkin mangatyyliset rasteritekstuurit ovat todella komeita. Omaksi suosikikseni tästä doujinshista jäi ehdottomasti kuva, jossa on Shigure etualalla. Yukimizake onkin muutama vuosi sitten tehnyt samantyylisen kuvan värillisenä, jonka bongasin hänen DA-tililtään. Tämä on kenties siis uudelleen piirretty kuva vanhan pohjalta, kehitys on kyllä huimaa! Viimeisellä sivulla on myös osoitettu kiitokset Ginga Insane-blogin pitäjälle, joka on auttanut myös Yukimizaken tuotekatalogien kanssa.

Tähän loppuun haluan vielä aiheesta poiketen näyttää näitä upeita kortteja, jotka olivat mukana paketissa. Pidän myös kovasti Pokémonista, vaikka en fanitakaan sitä niin suurella sydämellä kuin Gingaa. Kyseessä on kuitenkin rakas lapsuuden sarja, joka on yhä vahvasti läsnä pelaamisen ja pelikorttien keräämisen muodossa, joten olin iloisesti yllättynyt näistä.


Vapaa käännös vielä mukana olleesta lappusesta:

"Nämä kuvalliset postikortit julkaistiin 1998. Niitä myi Japan Post."
(Eli siis Japanin posti, mutta ilmeisimmin Japan Post on yrityksen nimi vähän niinkuin Suomessa on Posti.)

6 kommenttia:

 1. Noiden DVD:iden oheisteksteissä mainitaan kaikissa suomi, ainakin osassa mainittu puhekielenä ja ekassa teksityksenä. Nuo Pokemon-kortit on ihania ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, kiitokset selvennyksestä! Bongasin nopeasti vain nuo tutut suomikannelliset! ^u^

   Poista
 2. Noita piirroksia oli kyllä mielenkiintoista katsoa, ja näkihän niistä heti ettei Takahashi itse ollut kuvitusten takana: hahmojen linjat taipuvat epätakahashimaisesti monissa kohdissa (Akakabuto tuossa ensimmäisessä on hyvä esimerkki) eikä rastereiden käyttö aina vastannut sensein tyyliä...ja pariin kohtaan oli selvästi lisätty tietokoneella effektejä siinä missä mestari tekee 100% käsityönä - ainakin luullakseni.

  Tiedätkö, itse suurena Pokémon-fanina voin sanoa että nuo saamasi kortit voivat olla hyvinkin arvokkaita yksilöitä. En ole perehtynyt oheistuotteisiin liiemmin, mutta ennen vuotta 2000 japanissa tulleet jutut (tai muutenkin tämmöiset kausittaiset japanilaiset Pokémon-oheisryönät) tähän pelisarjaan liittyen ovat yleensä varsin harvinaisia/arvokkaita - ottaen huomioon myös sen että kuvien perusteella korttisi näyttävät olevan vieläpä ihan priimakunnossa , sanoisin että teikäläisellä on hollissa aikamoisia harvinaisuuksia. Pidä niistä hyvä huoli, jookosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, mukavaa kuulla lisää huomioita tuosta miten tyyli eroaa. Itse en ihan hirveästi rastereista osaa mennä sanomaan, kun ne ovat minulle yhä aika vieras käsite, mutta linjojen ja anatomian osalta tein aikalailla samoja havaintoja. Olen itse myös miettinyt tuota, että Takahashi tekee efektit ym. täysin käsityönä, mutta onkohan tuo tekniikka muuttunut jotenkin tässä vuosien varrella, kun kaikkea on alettu tekemään reilusti enemmän digitaalisesti siitä n. 80-luvusta, jolloin GNG:tä on tehty. Olisi hauskaa tietää tästä lisää.

   Ah, loistavaa kuulla kommenttia Pokémon-fanilta, sillä itse en ihan hirveästi mitään näistä tiedä :D Ajattelin itsekin, että kun ovat myöhäiseltä 90-luvulta ja ehkä varmaankin vähän jonkinlainen "limited edition", jos niitä ei ole laajemmin myyty niin ne voivat olla jollakin tapaa harvinaisia. Ehkä pitäisi selvittää asiaa vielä, rupesi kiinnostamaan! Tottakai~

   Poista
 3. No jo on ihana!
  Varsinkin tuo kuva Shiguresta, Shojista, Burusta ja Dodosta herätti ihastusta!
  Shigure varsinkin, koska kyseessä lempihahmoni. :3
  Mutta todella upea postaus sinulta taas kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, tuo kuva on myös oma lempparini :D
   Kiitokset!

   Poista