tiistai 16. heinäkuuta 2024

Kaneshon GNG-riisikulho

 


Mercarin puolella silmääni osui jokunen tovi sitten jotain vähän erikoisempaa: GNG-riisikulho! Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta, kun näin itse sellaisen koskaan myynnissä. Muistan, että keräilyharrastuksen alkuaikoina Kaneshon teekuppeja ilmaantui myyntiin silloin tällöin ja omanikin ostin ihan Suomen puolelta toiselta keräilijältä. Kahvallista kuppia en ole nähnyt myynnissä koskaan ja kulhostakin olin nähnyt ehkä yhden valokuvan vuosien aikana.

Samalla myyjällä oli näitä muutama kappale varastossa ja hänen muista myynneistään löytyi myös paljon vastaavaa vintage-tavaraa, myös näitä kulhoja muista sarjoista. Epäilen, että kyseessä on kenties joko keräilijä tai vaihtoehtoisesti ehkä joku käytettyä tavaraa myyvä yritys. Ainakin myyjä tuntui olevan hyvin perillä tavaroiden arvoista, koska tämän tuotteen hinta oli tosi korkea verrattuna moneen vastaavaan toisen sarjan kulhoon. Nopealla selauksella useimmat vastaavat kulhot muista sarjoista olivat kalleimmillaan ehkä 50e luokkaa.

Tälle kulholle tuli hintaa 42 500 jeniä eli suunnilleen 260 euroa. Erikoista kyllä, heti tämän ostettuani myyjä pisti seuraavan myyntiin ja siinä hintalappuna olikin jo 75 000 jeniä eli noin 460 euroa.

Koska ostos oli sen verran hintava, olin vähän epäluuloinen ja maksoinkin välityspalvelulle vielä lisämaksun sisällön valokuvaamisesta ja se... no, se ei ehkä ollut ihan sitä mitä odotin. Näin ollen jäinkin odottamaan jännityksellä mitä kaiken kuplamuovin alla oikeasti on.



Mutta onnekseni kyseessä oli ihan ehtaa tavaraa! Kulho oli tosi hyväkuntoinen ja siinä oli vielä alkuperäisiä tarrojakin kiinni. Ehkä kaikista eniten yllätyin siitä, miten matala kulho on, koska ainoat kuvat olivat aina lähes alaviistosta ja niissä näkyi pohjaa ja kuvitusta enemmän.

Oli kyllä ehdottomasti mieletöntä saada hyppysiinsä tälläinen tuote, johon ei koskaan kuvitellut törmäävänsä - saatika omistavan kokoelmassaan. Hinta kyllä raapaisi ikävästi, tähän tuli vielä Suomen puolella veroja ja tulleja reilun 90e edestä.