tiistai 2. elokuuta 2016

Pehmosetti: Weed & Hougen


Ensimmäinen setti uusia PurePlasticin pehmoja saapui jo tänään ennakkotilaajille ja voi miten näitä on odotettukin! Siitä lähtien, kun tieto uusista pehmoista tuli ilmi sosiaalisessa mediassa ja erityisesti sen jälkeen, kun pääsin arvostelemaan Weed-pehmon prototyyppiä on odotus ihan omasta pehmosta ollut suuri. Nyt nämä kuitenkin ovat ihan totista totta ja viimeinkin näitä voi ihastella muualtakin kuin vain kuvista. 

Tarkoitukseni oli alunperin tehdä arvostelu jokaisesta pehmosta erikseen, mutta koska nämä julkaistiin setteinä ajattelin, että ne olisi myös kiva arvostella ne setteinä ja näin ei myöskään tarvitse miettiä tuleeko tekstiä tarpeeksi yhden blogipostauksen verran. Varsinkin tässä tapauksessa, kun olen käynyt Weedin melkein kokonaisuudessaan läpi jo prototyypin osalta.

Verrattuna yleisesti Topsangyon pehmoihin, joita minulta löytyy kokoelmasta kaksi kappaletta, pidän PurePlasticin pehmoista erityisesti sen takia, että niitä ei ole kaikkia vedetty samaan muottiin. Vaikka söpö ja chibimäinen tyyli onkin kovasti minun juttuni ja Topsangyon pehmot lyövät sen osalta nappiin pehmojen ulkonäössä, minun on pakko myöntää, että pidän enemmän PurePlasticin pehmojen vaihtelevaisuudesta. Samaan muottiin lykkääminen ei toimi kaikkien hahmojen kohdalla, Topsangyon pehmoista Rocket on siinä paras esimerkki, sillä hahmo ei näytä yhtään itseltään. PurePlasticin pehmot ovat toki myös aivan älyttömän suloisia, mutta anatomisesti niissä on mukavasti vaihtelua hahmon rodusta riippuen. Muotoilun lisäksi sopivissa määrin realistisuutta pehmoihin tuo vaihteleva karvan pituus ja vaihtuva silmien tyyli, joka toimii niin näissä kuin Topsangyonkin pehmoissa tekemään hahmon enemmän itsensä näköiseksi ja tuomaan pientä persoonallisuutta.Oma Weedoni omaa hieman derpin ilmeen, mikä johtunee osittain joko täytteen asettelusta päässä tai siitä, että toinen silmä on vähän ylempänä kuin toinen, tämä on kuitenkin melko ymmärrettävää massatuotannossa, jokainen pehmo ei ole ihan täysin identtinen eikä tämä pieni derppaus häiritse itseäni. Pehmo on kokonaisuudessaan todella laadukas ja nyt kun siinä on vielä viralliset laputkin sitä oli entistä hauskempaa hypistellä ja tutkailla.
Hougen-pehmo oli itselleni täysin uusi tuttavuus, sillä sitä en ollut päässyt aikaisemmin tarkastelemaan läheltä. Monen muun tavoin olin todella hyvilläni siitä, että viimeinkin myös pahiksesta tehtiin pehmo. Hougen ei yleisesti kuulu hahmona suosikkieni huipulle, mutta kaikesta huolimatta en inhoa hahmoa. Tuppaan tykkäämään juuri Hougenin luonteisista, miespuolisista hahmoista erityisen paljon sarjoissa ja Hougen tuo ehdottomasti sarjaan viihdyttävän erilaisen vivahteen. Verrattuna moniin muihin Ginga-pahiksiin Hougen on täysin häikäilemätön ja eroaa positiivisesti sen takia muuten melko tasapaksusta pahisjoukosta hyvin uniikkina yksilönä, monet pahikset tuntuvat olevan vain täytehahmoja.

Pehmo on aivan ällistyttävän yksityiskohtainen ja hahmoa imarteleva, vaikka hahmo ei kuulukaan erityisesti suosikkeihini, tämä on ehdottomasti yksi PurePlasticin onnistuneimpia pehmoja. Kukapa olisi uskonut, että Hougenistakin saa näin halattavan suloisen?

Yksi asia, jonka haluan mainita asioista, jotka eivät miellyttäneet silmää PurePlasticin pehmoissa olivat hahmojen arvet, Topsangyo-pehmojen jälkeen tuntuu ettei mikään voita brodeerattujen arpien komeutta, mutta omaksi yllätyksekseni avattuani paketin huomasin, että arvet ovat paljon hillitymmän näköiset luonnossa kuin miltä ne näyttivät prototyypin kuvissa ja sopivat yleisesti hyvin pehmon muuhun ilmeeseen, vaikka aluksi en niistä pitänyt. Saa kuitenkin nähdä muuttuuko mieleni tulevien arvellisten pehmojen myötä.

15 kommenttia:

 1. Ovatpa hienoja pehmoja!
  Tiedätkö, tulevatko nämä "suoramyyntiin" vai pystyykö niitä hankkimaan vain ennakkoon tilaamalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivätkös olekin~

   Pehmot ovat ennakkotilauksessa vain siihen asti, että ne saapuvat tuotannosta ja sen jälkeen ne menevät suoraan myyntiin. Näitähän pystyy tosiaan ostamaan Urumista, Ginga.fi -kaupasta ja FutagoShopista ja Urumi myy niitä myös coneissa (ilmoittivat FB-sivulla, että Chibiconiin tulee ensimmäistä kertaa myyntiin PurePlasticin pehmoja).

   Poista
 2. Tuo Weed on kuin suoraan Weed-animesta, kun on melko mölli. :D On se myös suloinen, vaikkei ehkä olekaan se kaikista komein pehmo.

  Hougen on tosi lutuinen, sen sivuprofiili on vähän jännä ja mieleen tulee joku eri eläin.. En tosin tiedä mikä, ehkä rotta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää varmaan napata uudet kuvat Weedosta nyt, kun on pöyhinyt noita täytteitä sen päässä. Vaikuttaa ilmeisesti aika paljon pehmon ulkonäköön miten ne on asettuneet sinne :D

   Hougen on ehkä hieman rotahtava.

   Poista
 3. Onpas kamalan näköinen Weed... On jo toinen pehmo, joka derppaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei toki kaikki pehmot näytä samalta ja nappaan hänestä todennäköisesti uudet kuvat nyt, kun tajusin pöyhiä täytteitä sen päässä. Toki kaikki ei voi tykätä kaikesta, omasta mielestä Weed on söpöimpiä setin pehmoja.

   Poista
  2. No eivät tietenkään näytä samalta, mutta tuo ei ole lähellekään se pehmo, mikä luvattiin. Kunnon kusetusta.

   Poista
 4. Pehmot ovat aina uniikkeja ja niiden ilme vaihtuu paljonkin jo ihan muutaman millin eroista kankaiden asettumisessa. Selkeästi valmistusvirheiset yksilöt otetaan tietysti syrjään, jos sellaisia tulee vastaan. Jos pehmoon ei ole tyytyväinen, kannattaa ottaa yhteyttä paikkaan, josta sen osti: sekä Urumi että Ginga-kauppa ovat suomalaisia yrityksiä ja tuotteissa on 2 viikon palautusoikeus.

  Täytyy nyt sanoa, että minua hämmentää kovasti se, miksi olet näin aggressiivisesti hyökkäämässä Antun Weedin kimppuun. Anttu valitsi sen useamman pehmon joukosta itselleen ja on siihen täysin tyytyväinen. Pehmot ovat monille enemmän kuin osiensa summa ja oman kokemukseni mukaan useimmat tahtovat nimenomaan uniikimman näköisen pehmon. Esimerkiksi monet olivat Facebookin puolella huutamassa omakseen kuljetuksessa lytistynyttä Weediä, jonka suupielet oli taipuneet alaspäin ja oli rassu muutenkin vähän nuutuneen oloinen, kun se oli ollut kuukauden verran huonossa asennossa. Se ei ollut identtisesti prototyypin näköinen, mutta se teki siitä juuri astetta suloisemman.

  Ja ihan tilastollisesti. 2 "derppiä" pehmoa on alle 1% kaikista lähetetyistä, joten ei mitenkään massailmiöstä puhuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Anttu valitsi sen useamman pehmon joukosta itselleen ja on siihen täysin tyytyväinen."

   Saiko Anttu siis valita itse minkä Weed-pehmon haluaa? Miten? Kuvia katselemalla tms? Anteeksi uteluni, ihan vain kiinnostaa, että onko tuollainen valintakin jotenkin mahdollista?

   Poista
  2. Tuo maininta Urun kommentissa on vähän irti kontekstista ja sen voi käsittää sen takia hieman väärin x)

   Ennen kuin FutagoShop otti pehmot valikoimaansa ja mahdollisti postituksen kansainvälisesti, lupauduin muutaman ulkomaalaisen fanin välimieheksi toimittamaan pehmoja. Näin ollen tilasin pehmoja monta pakettia ja minulla oli varaa mistä valita. Olisin halutessani voinut syynätä kaikki paketit läpi ja valita parhaat yksilöt itselleni. En kuitenkaan tehnyt sitä, koska minulle kelpasi mikä tahansa pehmo. Olisin tietysti tehnyt reklamaation, jos olisin nähnyt sille tarvetta.

   Mutta siis, allekirjoitan sen, että olen tyytyväinen pehmooni sen pienistä poikkeavuuksista huolimatta enkä halua, että kukaan tekee johtopäätöksiä kaikista pehmoista parin poikkeavan pehmon takia.

   Mikäli sellainen omalle kohdalle sattuu eikä pidä asiasta, kannustan itsekin tekemään reklamaation. Kuluttajansuojalaki käsittääkseni mahdollistaa myös, että kaupat voi myös perua 14 päivän aikana ilman perusteluja ^^

   Poista
  3. Jes, kiitos tarkennuksesta.

   Myös jos conista ostaa, voi pehmoja pyytää useampaa näytille ja valita niistä suosikkinsa eikä vain sitä, joka on esillä.

   Poista
 5. Aamulla kirjoitin tämän jo kerran, mutta mokoma katosi. Kyselin, että muuttuiko Weedin olemus kun pöyhit täytteitä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Agh, pahoittelut! Blogger varmaan sekoilee taas kommenttien kanssa :|

   Weedon päätä pöyhin tänään tosiaan ja täytteet asettui omaan silmään nyt paremmin ja päästä tuli pyöreämpi. En tiedä onko tuossa suurta eroa muiden silmään, mutta tein tuosta Facebook-sivulle pienen ennen-jälkeen animaation x)

   http://orig06.deviantart.net/b90a/f/2016/216/a/7/anigif_by_anttu_chan-dackvdo.gif

   Poista
 6. Oijoi, en tiennyt että nämä vihdoin ilmestyivät! :D
  On kyllä aivan pakko hankkia edes yksi pehmo, olisi mahtavaa jos näitä tulisi tulevaisuudessa useisiin coneihin myyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Tesshin ja Mer tulevat pian perästä! ^u^
   Urumi ilmoitti ainakin myyvänsä ensimmäistä kertaa pehmoja seuraavassa Chibiconissa (neljä ensimmäistä ehtii saapua siiheksi), mutta uskoisin, että he myös myyvät niitä sen jälkeen muissakin coneissa tai vähintäänkin niitä voi ennakkotilata conista noudettavaksi :)

   Poista