perjantai 12. elokuuta 2016

Pehmosetti: Tesshin & Mer


Ah, se olisi perjantai ja mikään ei aloita viikonloppua paremmin kuin ilmoitus puhelimeen työpäivän aikana siitä, että noudettavissa on uusi setti PurePlasticin pehmoja. Viimeksi olin ekojen joukossa saamassa paketteja, mutta nyt minulla oli toimitustapana Matkahuolto ja voihan piru sentään, että siinä kestikin. Normaalisti olen hyvin kärsivällinen odottelemaan, mutta nyt oli tulossa jotain niin spesiaalia, että jokainen päivä odotusta oli silkkaa tuskaa. Onneksi paketti ehti kuitenkin mukavasti perjantaiksi perille.

Pidän oikeastaan molemmista tämän parin pehmoista kovasti, molemmat hahmot kuuluvat ihan alkulistoille suosikeissani ja Tesshin on vain toteutettu todella upeasti kaikkine yksityiskohtineen, myös värivalinnat olivat minusta varsin nappiin ja miellyttävät silmää, vaikka miellänkin itse hahmon hieman enemmän lämpimän sävyiseksi. Värivalinnat kuitenkin toimivat ja hahmo on aivan itsensä näköinen. Tesshin on kiistatta omasta mielestäni koko setin komeimpia yksilöitä. En yksinkertaisesti keksi mitään mistä en pitäisi tässä pehmossa. Tesshin tuntui ylipäätään olevan aika monen suosikkeja enkä yhtään ihmettele miksi.
 
Sitten setin toinen pehmo, Mer. Tämä lienee pehmoista simppeleimpiä designiltaan Kyoshiron ohella. Jotkut sanoivat Weedin näyttävän tavalliselta husky-pehmolta, joten myös Merin voisi ajatella näyttävän tavalliselta kultainennoutaja-pehmolta, mutta toisaalta... sellainenhan hahmo onkin. Ei uniikkia designia kuten Tesshinillä esimerkiksi. Mer ei kuulu monen suosikkeihin hahmona, joten voisin hyvin kuvitella ettei myöskään pehmo ole suosituimpien kärjessä. Muutama olisi keskustelujen perusteella jopa toivonut jotakin toista hahmoa tilalle. Ehkä Mer on hieman sellainen hahmo ja erityisesti pehmo, ettei se kovin erotu joukosta edukseen.  Simppelistä ulkonäöstä huolimatta Merin ulkonäköä on piristetty pörröisellä hännällä ja rintakarvalla. Koko sulokkuuden kruunaavat pyöreät ja pentumaiset isot silmät.
 
Ja juuri siksi haluankin kertoa miten täpinöissäni olen ollut siitä hetkestä lähtien, kun tuli tieto Mer-pehmosta. Mer on ehdottomasti suosikkihahmojani ja olen harmitellut jo pidempään sitä etten ole raaskinut ostaa koskaan Topsangyon kalliimpaa versiota. Mer oli varmaan eniten odottamani pehmo PurePlasticin setistä. Ja kesäkuussa alkaneesta ennakkotilauksesta lähtien sitä on tultukin odoteltua ja kovasti.
 
 Hui kauhia!

11 kommenttia:

 1. Mer on tosiaan melko tavallinen kultainennoutaja-pehmo. Mer voisi tosin olla hieman erottuvampi, jos pehmolla olisi ruskeiden silmien sijaan siniset silmät. Merillähän on animessa ja joissakin värillisissä mangakuvissa siniset silmät. Joissakin värillisissä kuvissa silmät ovat ruskeat. Ruskea on luonnollisempi valinta kultaisellenoutajalle, mutta siniset silmät olisivat tehneet pehmosta/hahmosta persoonallisemman ja erottuvamman. Pehmo on mielestäni hyvin suloinen, mutta sitä "vaivaa" hieman pehmon tavanomainen tylsyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mer on minusta myös hieman rohkea/outo valinta PurePlasticilta tehdä pehmo. Merhän ei tunnetusti ole kovin monen suosikkihahmo - jotkut suorastaan inhoavat sitä. Monille se on kuitenkin melko neutraali hahmo, massaan hukkuva ja vähän tylsä. Tälläkään hetkellä Mer ei ole uusimmissa Weed-mangoissakaan ollut esillä. Kuinkahan hyvin nämä Mer-pehmot tekevät kauppansa? Merillä on varmasti omat ihailijansa, mutta suuresta suosiosta hahmo ei nauti. Joku muu hahmo olisi voinut olla siis parempi/turvallisempi valinta pehmoksi, jos siis ihan myyntiä ajattelee.

   Poista
  2. Varmaan tekivät ihan hyvin kauppansa, koska suomalaiset Ginga-fanit ostavat mitä vain, missä vain lukee Ginga.

   Poista
  3. Ensimmäiselle ja toiselle Anonyymille: Hyviä kommentteja. Mer olisi kieltämättä voinut olla hivenen erilaisemman näköinen sinisillä silmillä. Toisaalta en tiedä olisiko silmien värin vaihtaminen tehnyt pehmosta siltikään tarpeeksi erilaista muiden rinnalle.

   Olen myös sitä mieltä, että Mer oli melko rohkea valinta pehmoksi. Kuten yllä toinen Anonyymi sanoikin, Merillä ei ole kovin suurta roolia sarjassa alun jälkeen ja se ei lukeudu selkeästi suosituimpien hahmojen joukkoon. Turvallisempia vaihtoehtoja olisivat voineet olla esim. GB, Sasuke, Ken, Kagetora, Rocket tai Joe. Tietysti olen itse todella iloinen, että Meristä tehtiin pehmo, mutta sama kysymys mietitytti minuakin. Voisin kysäistä PP:n F.A.Q:ssa millä perusteella hahmot valittiin.

   Viimeiselle Anonyymille: Itseasiassa, mitä olen suomalaisessa fandomissa seuraillut niin moni meinasi ostaa setin pehmoista vain omat suosikkinsa. Kuitenkin ei-keräilijöille, työttömille, opiskelijoille ja kotona yhä asuville alaikäisille, tuo yhden pehmon hintakin voi olla todella suuri ja harkitsemisen arvoinen hankinta. Oman käsitykseni mukaan vain muutamia lähti keräämään koko 8. pehmon settiä. Hekin pääsääntöisesti keräilijöitä. Urumin myydyimmät-listaa täyttää kyllä pehmokaarti, mutta olisi mielenkiintoista tietää miten mitkäkin pehmot myyvät.

   Poista
 2. Nyt kun pehmoista puhutaan, niin mitä mieltä olet niistä japanilaisista pehmoista? Oletko koskaan halunnut hankkia pehmoja itsellesi? Ovatko pehmot mielestäsi hyvännäköisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta Topsangyo/Top Industry (sekoitan nämä aina keskenään, puhun yleisesti niistä aina Topsangyo-pehmoina :'D) -pehmot ovat söpöjä, chibimäinen tyyli iskee minuun ja pehmot ovat laadukkaita ja erityisesti brodeeratuilla arvilla olevat pehmot tyylikkäitä, piirretyt arvet eivät miellytä itseäni. Olen kuitenkin asettanut itselleni keräilyn ohella sellaisen tietyn rajan minkä raaskin käyttää mihinkin tuotteeseen, että en ole koskaan alkanut kerätä noita harvinaisia pehmoja. Ehkä osittain senkin takia, että niiden hinnat olivat jo huipussaan, kun aloitin itse keräilemisen. Mutta harmittelin monta vuotta sitä etten tosiaan raaskinut ostaa Mer-pehmoa koskaan tuosta setistä. Sekä PP:n, että Topsangyon seteissä on pehmoja, joista pidän enemmän ja joista pidän vähemmän. Topsangyo-pehmoissa on kuitenkin ehkä joku nostalgisuus mukana, koska ne olivat ensimmäisiä Ginga-pehmoja.

   Varsinkin täytenä settinä pallopääpehmot ovat tosi näyttäviä ja niihin on oma arvostuksensa, mutta pidän erityisesti PurePlasticin pehmoissa vaihtelevaisuudesta ja siitä etteivät ne ole kaikki "samasta muotista". Tietysti edullisemmat hinnat ja hyvä saatavuus vaikuttaa myös siihen, että kaikki PP:n pehmot lähtivät itselleni ennakkotilaukseen. Topsangyo-pehmoista omistan ainoastaan ison ja pienen Weedin, nekin hankin jo kun kyseiset pehmot olivat harvinaisia eli en päässyt nauttimaan koskaan niistä 20-40€ edullisista hinnoista.

   Poista
  2. "Sekä PP:n, että Topsangyon seteissä on pehmoja, joista pidän enemmän ja joista pidän vähemmän."

   Onko Topsangyolla muita pehmoja kuin iso ja pieni Weed? Mistä pehmoista sitten pidät eniten ja mistä vähiten? :)

   Poista
  3. Juuri se, kun itsellä on jäänyt vähän auki, että onko kaikki arpajaispehmot Top Industryn vai mitenkä nuo valmistajat menee, kun kaikki on kuitenkin tehty about samalla mallilla :D Kaiken kaikkiaanhan noita pallopääpehmoja tosiaan on 14.
   http://methpring.deviantart.com/art/Complete-set-of-Ginga-Densetsu-Weed-plushies-426651253

   Näistä omia suosikkeja on Gin, John, Riki, Kagetora ja Mer. Sellaisia mistä en varsinaisesti välitä ovat Rocket (ei näytä itseltään) ja Jerome (naama näyttää jotenkin oudolta). Muut ovat sellaisia neutraaleja.

   PP:n pehmoissa suosikkejani puolestaan Tesshin, Hougen, Mer, Weed ja Yukimura. Sellaisia mistä en kovin välitä ovat Jouji ja Kyoshiro (ainakin prototyypeillä tosi paksut arvet) sekä Jerome.

   Inhokkeja minulla ei ole varsinaisesti kummassakaan, kaikki vaan ei nappaa samalla tavalla.

   Poista
  4. Top Sangyo ja Top Industry ovat käsittääkseni sama yritys. Nimiä on vain joskus käännetty ja Sangyo on englanniksi Industry (toimiala).

   Poista
  5. Tuo selittäisi, olen itse ajatellut kokoajan, että ne "parempilaatuiset" on Top Industryn, mutta se on juuri hämännyt, kun kaikki pehmot on tehty samalla kaavalla.

   Poista
 3. Mer näyttää tosi hassulta, kun sen korvat on noin. Eniten kuitenkin nauratti tuo kuvateksti. Tosi hyvin keksitty.


  J

  VastaaPoista