perjantai 22. huhtikuuta 2016

Mono 4銀牙 mono 4
Sivumäärä: 30
Valmistusvuosi: 2015
 Mono-sarja on japanilaisen Yukimizaken omakustanne, joka esittelee katalogin tyylisesti vanhoja GNG-oheistuotteita monipuolisesti. Lehtisiä on ilmestynyt tällä hetkellä kokonaisuudessaan neljä sekä lisäksi pieni extra, Mono-Mini. Lehtisiä voi ostaa vaihtelevasti mm. huutokaupoista.

Minun piti esitellä tämä lehtinen jo aikaisemmin, mutta jotenkin se vain täysin unohtui tai jäi kaiken muun kiireen alla. Tämä osa käsittelee yhtä suosikkioheistuotteistani: magneetteja. Mono 4 jakaa neliskanttiset magneetit kahteen ryhmään magneetin reunuksen värin mukaan.


Reunusten väri on aina ollut itselleni suuri mysteeri, josta johtuen on ikävää ettei osaa japania, jotta voisi oikeasti ymmärtää mitä sivut kertovat oheistuotteista. En ole koskaan raaskinut vaivata Yukimizakea kysymällä voisiko hän kääntää nämä myös englanniksi meille japania osaamattomille, mutta elän siinä toivossa, että jonakin kauniina päivänä ihmiset tekevät näistä käännöksiä ja löytävät uutta tietoa. Ellen sitten opi itse japania ennen sitä.. kehtaan epäillä. 

Joka tapauksessa, magneetit tosiaan kuuluvat suosikkeihini, jonka takia onkin todella harmi, että näitä on enää vain harvoin myynnissä muutoin kuin isompina paketteina. Kerään itse lähinnä Gin-magneetteja, joista pidän ja niitä puuttuu vielä kokoelmastani muutama kipale. Jostakin syystä nämä magneetit ovat kuitenkin aina kiehtoneet ja pidän erityisesti noista värikkäistä magneeteista. Todella monissa 80-luvun GNG-oheistuotteissa on suoraan animesta käytettyjä kuvia, joten värikkäät magneetit ovat erikoisempia omaan silmään ja miellyttävät enemmän. Ehdoton suosikkini kaikista magneeteista on muuten oikean puoleisen kuvan vasemman yläreunan istuva Gin sinisellä taustalla. Rakastuin siihen oitis ensimmäistä kertaa kuvan siitä nähtyäni ja metsästin sitä seuraavat pari vuotta ennenkuin sain sen viimein käsiini itse.


 Muutamia kuvia myös magneettien pusseista ja pahvipäällysistä, sekä tietoa pienestä lapusta, joka saattoi tulla magneettien mukana ja jonka löytäminen oikeutti ilmeisesti saamaan toisen magneetin. Nämä magneetit myytiin oman käsitykseni mukaan nippuina. Avaamattomia magneettinippuja on yhä myynnissä silloin tällöin huutokaupoissa.

 Neliskanttisten magneettien lisäksi tämä lehtinen esittelee myös pahvimagneetit tai "seisovat magneetit", miten niitä haluaakaan kutsua. Magneettien vähäisen määrän ansiosta ne esitellään kaikki yksityiskohtaisesti ja jokaisesta on laitettu mitat näkyviin. Kuvien ja tietojen lisäksi Yukimizake on laittanut myös pienen esittelysivun siitä mitä nämä magneetit oikeastaan ovat ja millaisia muita niitä on.


Lopuksi Yukimizake oli myös laittanut omia muokkauksiaan siitä, millaisia muita paperimagneetteja olisi voinut olla. Nämä olivat sen verran siistin ja virallisen näköisiä, että minun piti varmistaa oliko kyseessä oikeita hylättyjä designeja vai hänen kokeilujaan.

5 kommenttia:

 1. "En ole koskaan raaskinut vaivata Yukimizakea kysymällä voisiko hän kääntää nämä myös englanniksi meille japania osaamattomille, mutta elän siinä toivossa, että jonakin kauniina päivänä ihmiset tekevät näistä käännöksiä ja löytävät uutta tietoa."

  Kannattaisi ehdottomasti kysyä, tuskin hän pahastuu. Kysyy vain kohteliaasti ja sanoo, ettei toki ole mikään pakko eikä kiire. :) Olisi tosi hienoa saada tietää noista enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Voisin ehkä varovasti toki kysäistä, josko hänellä olisi joskus aikaa käännellä englanniksi nämä opukset. Hän puhuu kyllä englantia hyvin, joten en usko sen olevan ongelma. Olen vain itse murehtinut sitä, miten paljon vaivaa siinä on, kun lehtisissä on loppupeleissä kuitenkin melko paljon tekstiä :) Toisaalta niiden sisältö kiinnostaa kyllä valtavasti.

   Poista
  2. Ei siinä ainakaan mitään menetä, jos nätisti kysyy. :)

   Poista
 2. Urumissa myynnissä tällä hetkellä kankainen kirjan suojus jossa Takahashin nimmari, onko sulla semmosta vielä :D? http://www.urumi.fi/index.php?main_page=product_info&cPath=909_763&products_id=10835

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy, mutta omassani ei ole nimmaria :) Hieno tuote kyllä ja kovin rajoitetusti saatavilla.
   http://fav.me/d6mvm7k

   Poista