torstai 28. huhtikuuta 2016

Mitä olisit tehnyt toisin kuin Takahashi?

Sain tämän kysymyksen joskus aikanaan lukijoiden viikon yhteydessä enkä näin jälkikäteen löytänyt mitään kunnollista vastaustani aiheeseen liittyen. Tätä on käsitelty muutaman muunkin bloggaajan toimesta, mutta en ole koskaan aikaisemmin saanut kunnon inspistä kirjoittaa tästä omaa postaustaan. Nyt inspis tuli yllättäen Orionin suomijulkaisun ilmoittamisen yhteydessä, kun Hopeanuolen Facebook-ryhmässä alettiin keskustella mangasarjojen pituudesta.

Haluan vielä erikseen mainita, että arvostan ja ihailen Takahashin tuotantoa kokonaisuudessaan mahdollisesta kritiikistä huolimatta.
Kyseessä on puhtaasti oma mielipiteeni.

GDW:n tiivistäminen ja tarinan aloituksen aikaistaminen

Tämä on hyvin pitkälti se, mistä idea tähän postaukseen lähti liikkeelle. Olen kuullut muutamien fanien sanovan, että Weediä on pitkitetty tarpeettoman paljon, on paljon juoksentelua paikasta toiseen ja tappelut tuntuvat ihan loputtomilta. Olen täysin samaa mieltä. Tutustuin sarjaan kunnolla vasta suomijulkaisun myötä ja silloin tällöin tuntuu kieltämättä ettei sarja tunnu etenevän oikeastaan yhtään yhden pokkarin aikana. Hyvin harvoin on sitä jatkuvien sarjojen jännitystä, kun pokkarin on lukenut loppuun ja miettii mitä mahtaakaan seuraavaksi tapahtua. 

Sen lisäksi, että olisin tiivistänyt tarinaa, olisin myös aloittanut tarinan reilusti aikaisemmin. GNG:n ja GDW:n välissä on reilu aikahyppy, josta GDW:ssä nähdään vain muutamia takaumia. Itseäni olisi kiinnostanut tietää lisää suuren taistelun jälkeisestä ajasta, jolloin monet soturit palasivat takaisin omille alueilleen, muutamat hahmot löysivät kumppanit ja saivat pentuja, jotka ovat GDW;ssä jo nuoria aikuisia. Ginin ja Sakuran menneisyydestä näytetään jonkin verran takaumia, mutta olisin mielelläni lukenut näiden kahden historiasta vielä reippaasti enemmänkin. Gingassa jäänee melko tavallisesti muutamia asioita aina selittämättä, mutta esimerkiksi Chūtoran luulisi olleen sen verran isomman roolin sivuhahmoja, että tämän kuolemasta olisi kerrottu enemmän.

Susiosasta oma lisätarinansa

Olen suhtautunut susiosaan aina hyvin ristiriitaisesti monestakin eri syystä. Susiosa on lyhyeksi osuudeksi todella täyteen ahdettu erilaisia hahmoja ja iskuja ja jokseenkin irrallisen tuntuinen, kun ottaa huomioon, että lähes kokonaisuudessaan sarja kertoo muuten taisteluun valmistumisesta Akakabutoa vastaan. Weedissä tälläistä eri saagojen kirjoa ei jokseenkin miellä yhtä häiritseväksi kuin Hopeanuolessa, jossa selvästi huomaa ettei susiosaa oltu suunniteltu mukaan ennalta. Tämän lisäksi sudet ja näiden erikoisiskut jäävät kokonaan pois susiosan jälkeen. Muutamat vanhat GNG-hahmot saavat koirasoturin aseman, mutta tästäkään ei mainita enää myöhemmin mitään - ihan kuin koko susiosaa ei olisi koskaan ollutkaan.

Merkityksettömien sivuhahmojen vähentäminen 
ja suurempi rooli aktiivisesti mukana oleville hahmoille

Tommy, Rossi, Lefty, Heuler, Robert, Rocker, North...
Sarjassa on muutamia hahmoja, joiden ainoa tehtävä sarjassa tuntuu olevan tulla tapetuksi. Näihin hahmoihin ei ehdi syntyä mitään tunnesidettä eikä niiden historiasta kerrota oikeastaan juuri mitään. Ne ovat sarjassa mukana juuri sen verran, että niiden nimet ehtii ehkä oppia eivätkä ne oikeastaan ole juurikaan mieleen jääviä hahmoja. Samaan aikaan päähenkilöiden ympärillä on jatkuvasti taustahälyä ja sivusta huutelijoita, jotka ovat hyvin pitkälti mukana vain täyttämässä tilaa. 


Merkittävän hyviksen kääntyminen pahikseksi

Sarjan pahikset ovat yleensä vallanhimoisia tai luonnostaan vain pahoja ja ilkeitä. Näin äkkiseltään omasta joukosta pahikseksi paljastuneista tulee mieleen Sniper, jonka aikeet tuntuivat oikeastaan olevan hyvin selvät alusta lähtien.

Hahmoja, jotka olisivat voineet kääntyä hyviksistä pahiksiksi melko realistisestikin ajateltuna minulle tulee mieleen muutamia:

Kagetora - Epäili Ōun hallinnon johtamiskykyä ja perusti pienen kapinallisryhmän.

Kyōshirō - Epäilee Weedin johtamiskykyä ja meinaa jättää lauman.

Tesshin - Menetti luottamuksensa Ōun sotureihin uskottuaan Sniperin valheen siitä, että Ōun väki tappoi Kurojakin. Tesshin olisi ollut erityisen taitava vihollinen ja tämän rooli vihollisena olisi varmasti herättänyt Ōun joukoissa hyvin ristiriitaisia tunteita.

Sirius - On väliaikaisesti Kamakirin poikien joukoissa ja hyvin lojaali näille niin pitkälle, että asettuu jopa Ōun joukkoja vastaan ja taistelee omaa veljeään vastaan. 

Mitä sinä olisit tehnyt toisin kuin Takahashi?

5 kommenttia:

  1. Mulla kaikki samat + tarinat (ainakin gng ja gdw) toistavat toisiaa. Poika hylkää emonsa jostakin syystä, poika kerää ystäviä matkansa aikana etsiäkseen isänsä, poika joutuu taisteluihin matkan aikana, poika kohtaa sellasen hieman suuremman vihollisen (p4, sudet), poika löytää isänsä, taistelevat yhdessä vihollista vastaan suurella armeijalla...

    tjtn.. en muista kun niin kauan kun viimeksi oon animen/mangan katsonut/lukenut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä osittain samaa mieltä, puhumattakaan siitä miten irvokasta on, että poika tapaa tulevan rakkaansa täsmälleen samalla tavalla kuin isä ja äiti! :D

      Poista
  2. Olen samaa mieltä noiden asioiden kanssa, mutta mikä on tällä hetkellä itseäni häirinnyt eniten, on se karhukoiran veren hienous.
    Weed tuntuu nykyään pääsevän pälkähästä ihan vaan sen takia, koska karhukoiran veri on niin hieno ja upea asia. Esimerkkinä taistelu Victoria vastaan veden alla, jossa sanottiin, että Weedillä ei ole mitään mahdollisuuksia voittaa, mutta sitten kuitenkin hetken päästä tämä pystyikin pidättämään henkeään pidempään, kuin koulutettu sotakoira, koska KARHUKOIRAN VERI!!!
    Toinen ongelma on sitten Battouga. Sitä käytetään ihan liikaa ja se ei tunnu enää tekevän mitään muuta kuin lamauttavan tekijänsä ja uhrinsa hetkeksi... GNG:ssä Gin katkaisee Akakabuton pään sillä mutta Weed ei saa tapettua sillä ketään... Ei edes koiraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä , mutta toisaalta Weed käyttää battougaa aika moneen pahikseen mm. Sniperiin, Hougeniin ja sotakoiriin. Siksi olisi tylsää jos aina battouga tappaisi vihollisen. Olisi tylsää että pääpahis kuolisi aina battougasta. Sitäpaitsi sen teho riippu kuinka vahva vastustaja on

      Poista
  3. Itseäni on erityisesti viime vuosina alkanut tympiä anatomia: tuollainen pallopäisyys on paitsi pitemmän päälle häiritsevää, myös vaikeuttaa fanitaiteen tekemistä (omasta mielestäni), koska tykkäisin tehdä fanitaiteina anthro/furryversioita ginga-hahmoista, mutta pallopäät hankaloittaa hommaa: mikään ei oikein edisty kun joutuu miettimään miten vois piirtää ginga-furryn niin että hahmon tunnistaa...

    VastaaPoista

Kommenttien tarkistus päällä spämmiviestien vuoksi.