lauantai 16. toukokuuta 2020

Vohvelitarrat

Mitä ovatkaan vohvelitarrat ja miten ne eroavat perinteisistä keräilytarroista?

Minulta tällä hetkellä kokoelmasta löytyvät vohvelitarrat.

En normaalisti välitä tarroista kovinkaan paljoa keräilytuotteena. Olen omistanut jossakin vaiheessa vähintäänkin yhden joka laatua, mutta luopunut sitten niistä, kun kiinnostukseni keräillä tarroja oli aika minimaalista.

Tuotteena isoin ero kaiketi kaikkiin muihin keräilytarroihin on se, että vohvelitarrat ovat omalla tavallaan harvinaisempia. Niitä ei ole myyty paketteina vaan niitä on saanut nimensä mukaisesti Morinagan valmistamien vohvelien mukana. Näin ollen tarroja ei todennäköisesti ole ostettu eikä säästelty yhtä paljoa kuin tavanomaisempia keräilytarroja.

Vohvelikääreen kuva napattu aikoinaan netistä.

 Vohvelitarroja on olemassa kaikkiaan 24, kuva kaikista löytyy esimerkiksi Satsuma1:n kokoelmasta. Ja yksi lempi asioistani näiden tarrojen osalta on se, että niissä on käytetty sellaisia animen kuvia, joita ei ole käytetty juurikaan muissa oheistuotteissa, kuten perinteisissä keräilytarroissa tai -korteissa. Niitä voi ensi alkuun olla hieman hankala erottaa muista tarroista, mutta ehkä eniten silmiin pistävinä ominaisuuksina on, että niissä on näkyvillä tarran etupuolella copyright-teksti ja sinisellä pallolla, numeroituna merkattuna mones tarra on kyseessä.

Arvoltaan tarrat ovat aika samoissa prismatarrojen kanssa, mikäli huutokauppoihin on luottaminen. Niitä löytyy huutokaupoista suhteellisen hyvin ainakin tällä hetkellä, mutta oikeasti edullisia paketteja saa odotella, jos ei halua maksaa tarroista n. 20€ / kpl. Tarrojen arvo on ollut sama myös Suomen puolella, kun ostin ensimmäiset yksilöni Huuto.netistä jokunen aika sitten. Suurin osa tarroista on ollut yksittäin myytynä juuri tuon 15-20€ paikkeilla.


Viimeisin löytöni japanilaisesta huutokaupasta oli kuitenkin kahden tarran setti, jolle hintaa tuli vain vaivaiset 5€. Eli löytöjä kyllä tekee, jos on maltillinen ja pitää huutokauppoja hieman silmällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti