lauantai 9. toukokuuta 2020

The First WarsUutuutena Punainen Jättiläinen päätti julkaista Ginga-aiheisen parodian, joka ei ole Takahashin käsialaa, vaikka alkuperäinen idea hänelle kuuluukin. Tarinan ja taiteen on toteuttanut Tsukasa Tsuji ja manga keskittyy Weedin neljään pentuun hyvin huumoripainotteisesti.

The First Warsia on julkaistu toistaiseksi vain yksi osa, eikä ole tarkempaa tietoa tai jatkuuko sarja mahdollisesti, sillä ensimmäinen pokkari on julkaistu jo vuosi sitten Japanissa.

 Perinteisestä Ginga-sarjan tyylistä poiketen, erityisesti aikuisissa hahmoissa on jäljitelty suhteellisen taitavasti Ginga-tyyliä, mutta päähenkilö nelikko on toteutettu enemmän chibimäisellä tyylillä.

Hankin tämän mangan aikoinaan japaniksi, mutta en luonnollisesti kieltä osaamattomana saanut siitä paljoakaan irti enkä oikeastaan osannut sanoa mitä mieltä olin mangasta. Aika moni kritisoi sitä, että sarjan chibimäinen tyyli ei ollut mieleen, mutta näin suomennoksen myötä opin arvostamaan tätä parodiaa ihan uudella tavalla ja nautin tosi paljon siitä, että pokkarissa on käyty paljon sellaisia kohtia läpi, jotka ovat itseäkin mietityttäneet ja joille on ehkä tullut naureskeltua fandomissa.


 The First Wars käsittelee hyvin paljon Ginga-sarjoissa toistuvia teemoja, 
kuten sitä, millä todistetaan ja mitataan, että ollaan todellisia uroita.Nautin myös valtavasti siitä, että hahmojen luonteet on vedetty jopa hieman överiksi ja niissä korostetaan erityisesti sellaisia kritisoituja piirteitä, kuten Siriuksen tahtoa pitää yllä rauhaa ja välttää taisteluita keskustelemalla ihan äärimmäisyyksiin asti.


 ... kuten myös Orionin äkkipikaisuutta, sekä pohditaan millaisia johtajia pennuista tulisi.


Sekä harkitaan myös yhteisjohtajuutta.


The First Wars kyseenalaistaa myös karhukoirasuvulle melkein surkuhupaisan yleistä tapaa olla luonnonlahjakkuuksia erikoishyökkäysten kanssa.


Yksi asia, joka minun täytyy myös mainita on se, että pidin siitä, kuinka isossa roolissa Bella oli tässä sarjassa. Paljon isommassa kuin yhdessäkään oikeassa sarjassa. Parodia käsittelee jonkun verran ainoan siskon haasteita olla hellä, hiljainen ja kunnioittava naaras laumassa, mutta todellisuudessa Bella kuvataan temperamenttisena neitosena. 


Ginga-sarjojen jatko-osien puolella puhutaan myös karhua, mutta parodia käsittelee myös hupaisalla tavalla virheellistä tulkintaa yhteisen kielen puuttuessa.


Ja kyllä, The First Warsin suomennoksessa on myös 
käytetty tätä loistavaa viittausta tähän videoon.

Suosittelen oikeasti tätä mangaa lämpimästi jokaiselle Ginga-fanille, joka osaa nauraa Ginga-saagojen kliseisille teemoille, vaikka manga ei olekaan Takahashin käsialaa. Itse pidin myös chibimäisyydestä ja siitä, että pokkari koostuu pienistä tarinoista. 

Itselläni on ollut välillä vaikeuksia pysyä motivoituneena pitkän sarjan lukemisen kanssa. Minulla on rehellisesti seitsemän viimeisintä pokkaria The Last Warsista ostettuna, mutta en ole saanut avattua niitä vielä.

Oletko jo itse hankkinut The First Warsin? Jos olet, mitä mieltä olit pokkarista?
Saa kommentoida rohkeasti~


9 kommenttia:

 1. Vähän olen ollut kahtaalla GtFW:n suhteen: kiinnostaa, mutta toisaalta, miten siitä tulen pitämään? Odotan, että saan kirjaston kappaleen luettua, mietin sitten.

  Näitä pokkareita varmaan tulee joka toinen vuosi (eka luku 2017, eka pokkari 2019), eli GFLW:lle on luvassa jatkoa, jos se Gorakussa jatkuu.

  Sillin kun GtFW:stä ei olut muuta kuin mainoskuva saatavilla, pelkäsin, että chibimäinen tyyli koskee aikuisiakin, ilahduttaa se, ettei näin toimittu :) Rispektiä sillekin, ettei Bella ole jäänyt jonnekin ruudun nurkkaan pillittämään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pokkari joka toinen vuosi olisi kyllä ihan mahdollinen, kun ottaa huomioon, miten hitaasti tämä sarja etenee. Jotenkin olisi hassua, että se on kuitenkin merkitty 1. pokkariksi, jos sarja ei jatkuisikaan.

   Poista
 2. Pidin tästä kirjasta, vaikka kuten piirtäjä itsekin myöntää, tarinoiden käänteet olivat välillä liian helposti pääteltävissä.

  Kirjan takaa selviää, että 1. pokkari julkaistiin 1,5 vuotta sarjan alkamisesta. The first wars taitaa ilmestyä harvemmin julkaistavassa lehdessä.

  Hauskin kohtaus oli, kun Sirius yritti keskustella käärmeen kanssa. "Mai neim is Sirius. Juu nou". Myös jatkuvat viittaukset kaurhukoiran vereen naurattivat, ja toivottavasti nämä vitsit menevät vielä vähän överimmiksi sarjan jatkuessa. Hauska oli myös toteamus, ettei kukkiakaan saisi Weedin mielestä poimia, kun ne ovat eläviä olentoja.

  Sarja oli piirretty hienosti, vaikka alkuun ja kannen perusteella olin laskenut odotuksiani.

  Jatkossa toivoisin mukaan muitakin tuttuja hahmoja nyt nähtyjen lisäksi. Samoin toivoisin viittauksi erikoisempiin juoniin, kuten vaikka susiin tai apinoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Onhan tämä tosiaan vähän poikkeuksellista, kun on tottunut rivakkaampaan julkaisutahtiin, mutta toisaalta enemmän kuin ymmärrettävää, kun ottaa huomioon, että tämä ei ole Takahashin sarja vaan eräänlainen spin-off.

   Hauska kuulla mistä muutkin ovat pitäneet sarjassa, itsekin tykkäsin tästä Ginga-saagan parodioinnista.

   Poista
 3. Onko sullakin 5 luvun ekalla sivulla tyhjä puhekupla Bellalla ku se vastaa jotain Siriukselle? Tiiätkö mitä siinä pitäisi lukea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten! En edes huomannut ennen kuin sanoit!

   Jos nyt en ihan väärin kääntänyt kieltä täysin taitamattomana niin siinä pitäisi lukea ilmeisesti:
   わざわざ解説 ありがとう (Wazawaza kaisetsu arigatō) = Kiitos selityksestä

   Tai näin internetin käännöskoneet tuon laittoi.

   Poista
  2. Pieni tarkennus käännökseen: tässä yhteydessä ilmaus "wazawaza" omaa selkeästi nasevahkon vivahteen. Bella ilmeisesti turhautui ylilaupiaan Siriuksen kommenttiin ja koki, että tämä nimenomaan halusi juurta jaksain selventää asian ja jatkuvasti päteä kaikkitietävällä viisaudellaan. Vapaa käännös voisi olla kutakuinkin "Kiitos vain, että ihan varta vasten selitit asian."

   Poista
  3. Japaninkielistä pokkariani en tähän hätään pääse tarkistamaan, mutta palaan asiaan, mikäli ymmärsin kontekstin väärin. Sarjan humoristisen tyylin ja (varsin onnistuneen) överisti yli vedetyn luonteenpiirteiden korostamisen huomioiden tässä tuskin ilmenee ainakaan suurta epäselvyyttä. :')

   Poista
  4. Tämä kuulostaisi ihan fiksulta päätelmältä, kiitos kommentista! Itse tein vain tosiaan suoran käännöksen puhekuplan tekstistä, jolloin siitä varmasti katoaa sellainen tietty huumorin vivahde (ja todennäköisesti juuri tuollainen hivenen pätemiseen tympääntynyt sävy) :D

   Poista