lauantai 7. maaliskuuta 2015

Tähdenlento-lehti #3


Olen täällä malttamattomana odotellut jo uusinta jäsenlehteä ja viimeinkin perjantaina se oli kolahtanut postiluukkuuni. Jäsenmaksuun tuli jonkin aikaa sitten uudistus, jonka ansiosta lehti kuului hintaan ja ne postitettiin melko pian jäsenmaksunsa maksaneille painosta tultuaan. Olin jälleen mukana tekemässä lehteä, joten osa aiheista oli minulle ennestään tuttuja, kuten myös se, että lehden teemana olivat tällä kertaa karhut. 

Kansi onkin suurimmaksi osaksi Detrahin käsialaa, joka oli itselleni positiivinen yllätys ihaillessani kovasti hänen tyyliään ja töitään. Detrahin melkein seesteisen oloisen taustan rikkoo takaa tuleva karhu kuin antamaan vihiä siitä mitä tuleman pitää. Täytyy sanoa, että ottamani kuva kannesta ei anna oikeutta tälle kansikuvalle, sillä todellisuudessa karhu ja sen raapaisemat jäljet eivät näytä noin irrallisilta muusta kokonaisuudesta. Tykkäsin myös kovasti sisällysluettelon kuvituksesta, joka jatkoi kansikuvan värimaailmaa ja tyyliä. 

Lehden alussa on mukava tietopaketti mm. siitä millaista toimintaa yhdistys on tehnyt coneissa, joka kiinnosti itseäni kaikista eniten, vaikka olenkin sivusilmällä näitä seurannut. Kuvia katsellessa melkein toivoo, että olisi itsekin ollut mukana...


Lehdessä on huomioitu mukavasti tätä karhuteemaa ja omiin suosikkeihini lukeutuvat tottakai nämä tosielämän tapahtumat. Pakko mainita, että olin innoissani siitä, että Nara kirjoitti lehteen ahkerasti artikkeleja ja teki kuvitustakin. Hänen blogiaan jo jonkin aikaa lukeneena pidän kovasti hänen kirjoitustyylistään ja varsinkin arvosteluistaan. Naralla on myös todella metka ja omaperäinen tapa tehdä taidetta, joten varsinkin tuo Sankaritar Gabin tarinasta kertova sivu osui heti silmään. So cool.Ja tottakai karhuteemaisessa lehdessä pitää olla Akakabuton esittely. Tykkäsin kovasti eritoten siitä, että esittely oli tehty todella tyylikkään näköisesti. Tekstit ja kuvat suhteessa toisiinsa olivat loistavasti aseteltuja. Muutenkin olin havaitsivinani kehitystä lehden taiton osalta. Varsinkin näissä asetteluissa, joten nostan hattua Spyrolle tämän osalta. Ai niin, ja Akakabuton esittelyn lopussa oli samaan aikaan älyttömän komea ja karmiva kuva, jonka olettaisin olevan Isiksen käsialaa. Siinä vasta kunnon painajaismatskua... Akakabuton ahdistavuus oikein huipussaan.


Odotan aina innolla mitä oheistuote-esittelyistä löytyy tällä kertaa. Keräilijänä ja oheistuotteista kiinnostuneena nämä kuuluvat suosikkeihini ja on mahtavaa, että tuotteista on tarjota tietoa ja runsaasti kuvia.


Ja löytyihän sieltä toki muutakin, juttua karjalankarhukoirista esimerkiksi ja pohdintaa juurikin siihen liittyen, kun oli joskus aikoinaan puhetta, että tarinaan tulisi suomalainen koira (joka sitten myöhemmin paljastui Andyksi).


Tein oman artikkelini tällä kertaa fanitaiteesta, lisäksi taisin sanoa, että tekstiini saa heitellä mielin määrin muidenkin fanitaidetta, koska sopisi aiheeseen enemmän kuin hyvin. Tämä oli hauskasti toteutettu tavallaan taidenäyttely-teemaisesti.


Ei vissiin sovi jättää mainitsematta tämän lehden extraa eli julistetta, joka valittiin aikaisemman lehden kilpailun perusteella? Olkoonkin, että olin ainoa osanottaja tuohon kilpailuun, mutta niin, minun kuvanihan se tosiaan sinne pääsi ja olen edelleen älyttömän otettu. Tässä on teille vielä kuva julisteesta (oik.) alkuperäisen työn kanssa. Jälkeenpäin vähän harmittelin etten ollut tehnyt kuvaa koneella ja panostanut siihen enempää.. tuli mentyä aika kokeilumielessä mukaan.


Puuhanurkkaa jälleen, lisäksi lehdessä oli aikaisempaan tapaan mukana horoskooppikin. Olisipa tälläisiä ollut minunkin lapsuudessani! Olisin tehnyt näitä niin innoissani... 

Ja huomasitteko tuon oikean ylänurkan söpöläisen? 


Onko edes vähän söpö. >D


Ja tietysti lisää Pinkkinuolta ja oma lyhyt sarjikseni pääsi myös loppuun tässä osassa.
____________________________________

Ja lehti tosiaan kuuluu jäsenmaksuun tänä vuonna, lisäksi jäsenenä pystyt katsomaan lehtiä nettiversioina. Kaksi aikaisempaa lehteä löytyy myös yhdistyksen kaupasta, Hopeapuodista. Irtomyynnissä olevia lehtiä voi ostaa ilman jäsenyyttäkin, tämä onnistuu myös tapahtumista, joissa yhdistys on mukana.

15 kommenttia:

 1. Äh tätä ei ole vielä tullut mulle >:C Harmittaa kuinka lehdessä on parissa artikkelissani käytetty vanhoja tekstejäni, joissa on kirjoitusvirheitä (esim Kamtšatkan olen kirjoittanut englantilaisittain aluksi) vaikka lähetin kyllä korjatut versiot. No jaa, toivottavasti kovin moni ei huomaa. Tässä lehdessa vaikuttaisi olevan mukavan paljon asiaa, verrattuna etenkin ensimmäiseen numeroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytitkö niitä oikolukijoilla ennen kuin pistit lopulliset menemään? :c Voi olla, että on tullut joku sekaannus ja muistaakseni teikä tuli aika lennosta mukaankin. Tässä oli kieltämättä aika mukavasti erilaisia juttuja. Pitäisi kyllä jaksaa keskittyä lukemaan tämä vielä kertaalleen ihan ajatuksen kanssa, kun mulla on niin usein tapana selata läpi syventymättä mihinkään ihan hirveästi.

   Poista
 2. Hehee löysin oman työni arteista c: Gin ja Harppuunakarhu

  VastaaPoista
 3. Lehtien pitäisi ilmestyä alkuviikosta. Kuulemma torstaina lähtivät postiin :)

  Hee, kiitoksia arvostelusta Anttu! :) Mukavaa seurata miten lehti kehittyy matkan varrella. Tarvitsemme silti lehden tekoon lisää innokkaita sisällöntuottajia eli artikkelin kirjoittajia, kuvittajia, kannen tekijöitä, sarjakuvan tekijöitä, puuhanurkan suunnittelijoita ja muita, mitä nyt ikinä mieleen tulee :D Rohkeasti vain kaikki mukaan jäsenlehteä suunnittelemaan :) Painokelpoista materiaalia voi pistää osoitteeseen: tahdenlento@hopeanuolifanit.fi

  Äh, täytyy seuraavan numeron suhteen hieman organisoida materiaalin keräämistä paremmin, koska tämän numeron kanssa oli ongelmia sen suhteen... :< Pahoittelut tästä! Toivottavasti myös seuraavan numeron suhteen vältytään kaikilta kommervenkeiltä, mitä tämän suhteen on ollut. Mutta on silti ollut ilo nähdä, että lehden tekoon on saatu mukaan uusia ihmisiä ja etenkin Naran artikkelit olivat todella mahtavia! Onneksi niitä tuli lehteen tosi paljon :) Toivottavasti saamme niitä myös seuraavaan numeroon.

  Lopuksi tapahtumista: Tulkaa vain rohkeasti mukaan yhdistyksen järjestämiin virallisiin ja vapaa-muotoisempiin tapahtumiin :D Tapahtumissa on rento ja avoin meininki, jonne kaikki ovat tervetulleita mukaan, vaikkei yhdistykseen kuuluisikaan :)

  -Spyro  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah joo, postitukseen olikin näköjään tullut viivästys, kun alunperin oli ollut puhetta maanantaista :D Jännän nopeasti saapui sitten minulle perille!

   Kiitosta kommentista! :) Hopeatiikerin Facebook-sivulla olikin tullut jo kysymystä, että mistä pääsee mukaan. :D

   Poista
 4. Kiva tietää että lehteen voi myös tehdä materiaalia! :) Täytyykin mennä liittymään jäseneksi klubiin...

  VastaaPoista
 5. Saako tän tilattua jostain irtonumerona (netistä siis :D) ku viime vuon ostin 1 ja 2? Pakko saada 3!!! :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainakaan toistaiseksi, tulee varmaankin sitten myöhemmin taas yhdistyksen nettikaupaan, Hopeapuotiin, irtomyyntiin :)

   Poista
 6. Juu kiitos, pitääpi tilailla heti ku sinne tulee :)

  VastaaPoista
 7. OOOoooooohhhhhh! 8-D
  Ihan pakko liittyä jäseneksi. Kunhan vaan uskaltaisi kysyä. 8-/

  VastaaPoista
 8. Tää ei mitenkään liity asiaan, mutta kuitenkin: instagrammissa eräs henkilö väittää olevansa sinun siskosi ja hän väittää Averya omaksi hahmokseen. Hän ilmoittaa olevansa 3B-luokalla. Ihan vaan btw kysyn, ettei tule väärinkäsityksiä:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis ootko antanut pikkusiskollesi (jos sinulla sellainen on) luvan käyttää Averya omana hahmona:)

   Poista
  2. Haha, kaikkea uutta sitä oppiikin itsestään :D

   Kyllä mulla sisko on, mutta hän on kyllä jo 29-vuotias eikä häntä pahemmin kiinnosta meikän hahmot ja piirustukset - harrastaa enemmän noita hevosia. Avy on toiminut fursonani vuodesta 2013 ja se siis kuvastaa minua itseäni hornanhurttana :')
   http://anttu-chan.deviantart.com/art/You-and-your-fursona-417549683

   Poista
  3. Mielenkiintoista, mitä kaikkea ig:hen keksitäänkään;)

   Poista