keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Mallikuvamania

 
 Ohjeistusta animen tekijöille
 Taustoja

Ostin hiljattain taas vaihteeksi lisää mallikuvia toisen kahdesta japanilaisessa huutokaupassa olleista n. 50 kappaleen GDW-mallikuvapaketeista. Vaikka näitä alkaakin olla jo itselläni melkoisen reilusti niin on aina yhtä jännittävää ostaa isompia paketteja kerralla ja yllättyä sitten mitä sieltä oikein löytyykään. En ole varsinaisesti etsimällä etsinyt mitään tiettyjä mallikuvia missään vaiheessa kokoelmaani, mutta nyt kun niitä on alkanut kertyä huomaan joidenkin tiettyjen hahmojen loistavan poissaolollaan. Omalla kohdallani nämä hahmot ovat jo pitkään olleet Smith, P4 (omistan kopion, mutta en alkuperäistä) ja Sakura, joihin ei vain tunnu törmäävän oikein missään. Huutokaupassa olleissa paketeissa toisessa olikin sitten P4 ja toisessa Sakura, joten kallistuin jälkimmäisen puoleen lopulta. Molempia en raaskinut ostaa niiden suhteellisen korkean hinnan takia.





Viimeksi ostamani GDW-mallikuvapaketin kanssa minua potkaisi onni, koska onnistuin saamaan hyvän paketin edullisesti, joten sikäli oli pieni pettymys, että tämä setti oli paitsi kalliimpi, huonolaatuisempi ja pienempi, osottautui se myös koostuvan suurimmaksi osaksi pelkästään taustaa kuvaavista mallikuvista, jotka eivät ole yhtä arvokkaita tai haluttuja kuin hahmojen mallikuvat. En kuitenkaan lannistunut tästä seikasta, sillä settiä tarkastellessani aloin huomaamaan erikoisia asioita mallikuvissa, jotka ovatkin se isoin syy miksi halusin kirjoittaa asiasta muun oheistuotehehkutuksen lomassa ja tuoda näitä huomioita esiin.

Hahmoista on yleisesti n. 1-3 mallikuvaa per hahmo riippuen hahmon roolista sarjassa, päähahmoista on luonnollisesti enemmän mallikuvia kuin sivuhahmoista. Usein nämä mallikuvat ovat jakautuneet niin, että "mallikuva nro. 1" kuvastaa hahmon kokonaiskuvan ja muissa mallikuvissa keskitytään enemmän yksityiskohtiin, ilmeisiin ym. Nämä ovat ne mallikuvat, joita näkee hyvin yleisesti kierrossa keräilijöiden keskuudessa. GDW-mallikuvien osalta olen nähnyt aikaisemmin lähinnä identtisiä mallikuvia varjostuksilla ja ilman. Harvinaisemmassa tapauksessa korostusväreillä, -viivoilla tai jopa kokonaan värillisinä. Aikaisempien mallikuvien ansiosta pystyin kuitenkin tekemään pientä vertailua.


Mallikuvat Hirosta ja Johnista, joihin on lisätty verta vuotavat haavat. 


Vertailu kahden Hiro-mallikuvan välillä, ylempään on laitettu 
kahden pääkuvan tilalle toisen puolen sivuprofiili.


Kahden John-mallikuvan vertailu.


Kahden Kurotora-mallikuvan vertailu, ylemmässä mallikuvassa kahdelta alimmaiselta on jätetty väritys pois. Kurotoran silmän alla on ylemmässä mallikuvassa yksi tekstirivi enemmän.


Jerome-mallikuva ilman toista korvaa ja molemmilla korvilla. Tämä ei tosin ole niinkään erikoinen, sillä muistakin hahmoista, joille tulee ulkonäköön muutoksia sarjan aikana, on yleensä mallikuvat eri vaiheisiin. Esimerkiksi GNG-mallikuvissa esiintyy Riki arvilla ja ilman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien tarkistus päällä spämmiviestien vuoksi.