torstai 14. toukokuuta 2015

Tiedotusta ja kysymyksiä

Eli pidemmittä puheitta antaa videon puhua puolestaan:


Lyhyesti hyvin pitkälti oman yksityiselämäni ja elämäntilanteeni takia blogissa on ollut melkoisen hiljaista viimeiset kuukaudet, mutta into blogin pitämiseen tai Gingaan ei ole sammumassa. Voisi kaiketi sanoa, että oman jaksamiseni kannalta näin paremmaksi toteuttaa videon sijaan tekstiä ja saapahan tässä samalla vähän pitkästä aikaa kunnolla jotain postausta tännekin.

PIIRTÄMINEN JA PIIRTOTYYLI- Miksi piirrät sellaisia chibejä, se tyyli ei sovi todellakaan kaikille hahmoille ja näyttää siltä kuin olisit piirtänyt hahmon parissa minuutissa.

Olen törmännyt jonkin verran kysymyksiin ja kommentteihin samasta aiheesta, joten lähdetään vaikka siitä liikkeelle, että chibi-tyylillä piirtämisen tarkoitus ei ole halventaa sarjaa mitenkään - tämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan minun piirtotyylini, piirrän sillä muutakin kuin Ginga fanartia. 

Piirtotyylini jakaa varmasti mielipiteitä eikä varmastikaan miellytä kaikkia - minun tehtäväni ei ole miellyttää kaikkia. En usko, että on keneltäkään pois miten haluan fanittaa rakastamaani sarjaa. Fanartin piirtämiselle ei ole yhtä ja oikeaa tapaa - ei ole mitään sääntöä sille, että Ginga fanartia saisi piirtää vain Ginga-tyylillä tai vaikka Disney-leffoista saisi tehdä fanartia vain Disney-tyylillä. Eli siis saat ihan vapaasti olla pitämättä tyylistäni, no problem. En ala kuitenkaan pyytelemään anteeksi sitä mitä piirrän ja millä tyylillä tai lopeta piirtämistä, koska se ei miellytä jotakuta. 

Ja vielä pienenä sivumainintana: selkeä ja yksinkertainen kuva ei tarkoita, että se olisi sutaistu aina parissa minuutissa. Ylläolevaan kuvaan minulla upposi helposti 12 tuntia (muutamat tauot mukaanluettuna).

- Millaisista piirtotyyleistä tykkäät? 

Semirealistinen, sarjakuvamainen tyyli on ollut lähellä sydäntä ihan pienestä lähtien. Anime- ja mangatyyli myös, mutta vain harvat tälläiset tyylit oikeasti säväyttää itseäni. Voisin tähän laittaa vaikka vielä joskus askiin pistämäni listan lempiartisteistani:

Jeniak, Azzai, falvie, angelyeah, Baakis, Barguest, CanisAlbus, Capukat, celesse, Detrah, Isis, Firetaily, Grypwolf, HamletMachine, Hukkahurja, Kuroge-Mame, LeoKatana, Linzu, Darkside-of-Felix, GlowyDaBstrd, meokami, mourum, naravox, neonspider, Phewmonsuta, pupukala, Pyttinski, Recel, Riskikoi, Ruhje, Rinermai, Saiccu, Sardiini, Sashatiainen, Sashra, ShadowKiro, SobiMoppi, Spetu, Zerwolf, Lhuin....


- Miksi itse tykkäät piirtää juuri chibimäisiä kuvia? 

Tykkään kaikesta söpöstä, tui tui! ♥

Niin ja no... chibi-tyyli on sellainen, mikä on oikeasti tuntunut omalta alusta lähtien. Kun tyyli tuntuu omalta ja hyvältä niin piirtäminen on aina nautinnollista ja kuvia lähtee tekemään innolla. Sanoisin, että oma tyylini ei ole ihan sieltä ääripäästä, jossa pää on kaksi kertaa kropan kokoinen ja silmät vie kaiken tilan päästä, vaan anatomiassa on jokseenkin realistisia mittoja ja piirteitä silloin kun niin haluan. Olen etsinyt omaa tyyliäni vuosia, ihaillut artisteja, joilla on oma tunnistettava tyyli ja päädyin puolivahingossa chibi-tyyliin ja jäin siihen.

- Mitä mieltä olet realistisesta tyylistä? Haluaisitko itse osata piirtää realistisia kuvia?

Nostan hattua tyypeille, jotka osaavat piirtää realistisia kuvia. Tyylinä haastava, mutta näyttävä, jos sen osaa hallita. En koe sen olevan oma juttuni, jos osaisin luonnostani tehdä mitä tahansa olisin kaikesta huolimatta päätynyt piirtämään sarjakuvamaisella tyylillä. Seurailen kuitenkin melko aktiivisesti muutamaa piirtäjää, jotka piirtävät esim. eläimiä realistisesti ja kyllähän ne kuvat ovat pirun hienoja.

Tässä samassa voisi muuten mainita, että meikäläisen äiti piirsi nuorempana paljon realistisia muotokuvia, olen monesti harmitellut sitä, miten äidillä on tuo piirtäminen jäänyt pois myöhemmin.

- Onko sinulla piirtopöytää? Jos on niin millainen (merkki jne) ja onko se hyvä?


Tälläinen Trustin rimpula löytyy, Trust on paljon haukuttu merkki, mutta tämä on ajanut asiansa kyllä ihan kiitettävästi. Oon itse ollut aika vastarannankiiski enkä meinannut ollenkaan hankkia edes piirtopöytää aluksi. Nytkin käytän sitä ainoastaan lineartin tekemiseen...

Tykkäätkö enemmän siitä, että fanartissa tunnistaa Takahashin tyylin selkeästi vai siitä, että fanart on piirretty täysin omalla tyylillä?

Sekä-että. Ihailen monien artistien tunnistettavaa omaa tyyliä, mutta joiltakin henkilöiltä myös Takahashin tyylin jäljittely ja oman kokonaisuuden luominen siitä huolimatta onnistuu ihan mielettömän hyvin ilman, että kuva näyttää esim. uudelleen väritetyltä manga- tai animekuvalta. Ginga-tyylisesti piirtävistä omiin suosikkeihini kuuluvat mm. Isis ja Tussensessan

- Mitkä Ginga-hahmot ovat helpoimpia ja mitkä vaikeimpia piirtää? Mitä hahmoja tykkäät piirtää ja mitä et?

Päähenkilöt ja omat suosikkihahmot esimerkiksi, koska ulkonäön osaakin jo melkein ulkoa. Vaikeimpiin kuuluvat aika yleisesti kaikki erikoiset koirarodut, esimerkiksi taistelukoirat ovat itselleni vaikeita, koska niiden rakenne on hyvin erilainen verrattuna yleisimpiin pystykorviin. Tykkään piirtää erityisesti pentuhahmoja, sekä esimerkiksi Giniä - varsinkin tiikeriraitaisena.


MINÄ FANINA, BLOGGAAJANA...


Tuleeko välillä kuivia kausia blogissa, vai onko Ginga loputon inspiraation lähde josta riittää aina puhuttavaa?

Ginga on varmasti loputon inspiraation lähde, jos vain itse niin haluaa. Aihe on sellainen, että siinä riittää kyllä spekuloitavaa ja pohdittavaa, jos osaa katsoa vähän kokonaiskuvaa ja tykkää ylipäätään miettiä syvällisempiä tarkoituksia ja kertoa omia mielipiteitä. Itsellä yhtenä ainaisena kiinnostuksen kohteena on keräily, joka ei omalla kohdallani ole vuosien aikana menettänyt mielenkiintoisuuttaan ja varsinkin oheistuotteiden historia ja tuntemattomuus kiehtovat. Parasta on tietysti, että pääsee omassa tapauksessani toteuttamaan itseään niin monin eri tavoin ja jakamaan tietoa tyypeille, jotka on yhtä kiinnostuneita samasta aiheesta.

Kuivia kausia tulee kuitenkin varmasti jokaiselle pidemmällä tähtäimellä, omalla kohdallani se liittyy hyvin paljon motivaatioon ja yleiseen jaksamiseen. Aina ei jaksa tykittää tekstiä tahtia yksi per viikko. Tälläkin hetkellä blogi tuntuu hyvin hiljaiselta, mutta kiinnostus aihetta kohtaan ei ole loppunut vaan itseasiassa esimerkiksi keräilyinto on ollut ihan huipussaan viimeiset pari kuukautta ja Weeditkin tulee ostettua säännöllisesti. Yksittäiset keskustelut foorumilla ja muualla netissä ovat toisinaan mukavaa vaihtelua bloggaamiseen.

 - Harrastatko roolipelaamista? Jos kyllä, missä ropeissa pelaat ja pelaatko joissain Ginga-roolipelissä?

Olin tuossa useamman vuoden tauolla, mutta palasin takaisin ropettamisen makuun parin kaverin perässä anthroroolipeliin nimeltä Downtown. Se on tällä hetkellä ainoa roolipeli, jossa olen varsinaisesti aktiivinen, Clichéstä jättäydyin pois ropen hiljenemisen myötä.

Olen pelannut muutamissa Ginga-aiheisissa ropeissa. Ensimmäinen rope, jossa olin ikinä mukana oli Weed's Future, jossa pelasin Yogur-nimisellä igalla, joka taisi olla muistaakseni Kirikazen tai Jinnain pentu? Sittemmin olin myös tunnetussa Ninja Dog Websissä ja Clichéssä, jossa pelattiin pääosin hakuchoilla ("igoilla") ja karasuilla ("kogilla"). Pelasin myös vähän aikaa Uudessa Legendassa, mutta lopetin siellä aika pian, kun meni sukset ristiin toisen ylläpitäjän kanssa heti alussa.

Näiden lisäksi on toki tullut pelattua paljon muuallakin ja pidettyä paria omaakin ropea, mutta niillä ei muistaakseni ole pahemmin ollut tekoa Gingan kanssa, vaikka suurimmaksi osaksi ovatkin koiraroolipelejä olleet.


- Mitä mieltä olet Suomen Hopeanuoli-fanit ry:stä? Mitä hyvää, mitä huonoa? Suositteletko liittymistä?

Olen ollut yhdistyksessä pari vuotta jäsenenä ja voisin sen perusteella sanoa, että toiminta on vielä hieman epävarmaa ja kaipaisi varmasti kovasti aktiivisia jäseniä ottamaan ohjaksia ja sitoutumaan yhdistykseen. Yhdistys pyörii vapaaehtoisten avustuksella ja sen huomaa toisinaan toiminnasta, projekteja suunnitellaan paljon, mutta kaikkia ei pystytä eikä ehditä viemään loppuun. Yhdistys on kuitenkin näkemäni mukaan kehittynyt huimaa vauhtia pienessä ajassa ja asioihin on oikeasti mahdollista vaikuttaa. Tämän huomaa esimerkiksi vaikka ihan siitä, että keskusteltiin jäsenmaksun korottamisesta, jotta hintaan kuuluisi mm. jäsenlehti ja näin tapahtui. 

Sanoisin ehkä enemmänkin niin, että yhdistys antaa mahdollisuuden osallistua, tehdä ja vaikuttaa, joten jos on pelkkien etuuksien perässä niin esim. kannatustuotteita saa ostettua ei-jäsenkin. Muistaakseni jossain mainittiin myös, että lehden tekemiseen osallistuminen onnistuu ilman jäsennyyttä.

- Pidätkö enemmän pysty- vai luppakorvaisista koirista? Mikä on suosikkikoirarotusi? Mikä on lempieläimesi?

Ah, en kyllä pysty millään päättämään, pidän molemmista. Minulla ei taida olla suosikkikoirarotua, mutta pidän mm. näistä roduista: shiba, siperianhusky, bordercollie, akita, samojedinkoira, kultainennoutaja, pomeranian. Lapsena mun lempirotu oli beagle.

Lempieläimeni on ollut ihan pienestä pitäen susi. Muita eläimiä joista tykkään on mm. kultapanda, fennekki, kissa, koira, naali, tiikeri, kettu ja suurin osa haista ja lepakoista.

- Mitä mieltä olet coneista? Oletko käynyt? Jos et, haluaisitko käydä? Mikä coni vaikuttaa kiinnostavimmalta?

Olen käynyt parissa conissa, mutta haluaisin ehdottomasti käydä useamminkin. Tracon tai Animecon houkuttelisi kaikista eniten. Elämäni toinen con ikinä oli muuten tuossa aikaisemmin tänä vuonna, piipahdin Popcultissa. Olen hivenen arka menemään yksinäni ison ihmismassan sekaan, mutta toisaalta tykkään tälläisistä tapahtumista, kun on niin paljon kaikkea itseä kiinnostavaa ja haluaisin vielä päästä joskus cossaamaankin.- Millaista on olla Kaksoissolassa moderaattori? Keskustelevatko modet paljon keskenään jollain omalla alueella? Miten sinusta tuli mode?

Tulee aikalailla muutenkin pyörittyä noilla Ginga-aiheisilla sivuilla, joten siinähän se menee samalla. Lähinnä katsotaan, että yhteisiä pelisääntöjä ei rikota ja puututaan käytökseen, jos tarvitsee. Ylläpidolla on oma alue foorumilla, jossa päätetään lähinnä kaikista tärkeistä asioista (ja juonitaan etukäteen aprillipilat, hehe). Mua pyydettiin modeksi ylläpidon toimesta ja näin olen nähnyt muidenkin kanssa ilmeisimmin toimittavan, katsotaan onko tarvetta lisäkäsille ja olisiko hommaan jotain aktiivista, asiallista henkilöä. Olen ollut muillakin foorumeilla modena ja adminina, joten ei oikeastaan uusi juttu minulle.

- Mitä mieltä läheisesi ovat siitä, että pidät Gingasta?

Perhe on harvinaisen perillä asiasta, sen verran on tullut hehkutettua kakarana. Niille kaikki huskyt ja akitat on Hopeanuolia yhä vieläkin. Kaveripiiristä löytyy oikeastaan vaan pari fania, kyllä niiden kanssa tulee juteltua sillon tällöin ja hehkutettua ennen kaikkea, jos löydän jotain kivaa. 

Muutoin läheiset ihmiset tietää todennäkösesti vaan hieman siitä mikä Hopeanuoli on ja pari kaveria tietää, että mulla on hylly täynnä tavaraa, mutta ei siinä oikein muuta. Mulla ei ole sellaisia ystäviä, jotka naureskelis sille miten lapsellista on pitää sarjakuvista ja animaatioista. GINGA-FANDOM- Mikä on parasta toisissa faneissa ja mikä huonointa / Mikä on parasta Gingan fandomissa ja mikä huonointa?

Parasta? Mistähän tässä aloittaisi. No puhutaan nyt vaikka suomalaisista faneista, koska en tunne kuin muutamat muualta olevat fanit, mutta kokemusteni mukaan tämä pätee myös heihin melkoisen hyvin. Fanit ovat todella auttavaisia, jos jotakuta mietittää joku niin vastauksen saa melko varmasti. Lisäksi ainakin oman kokemukseni mukaan mukaan on helppo päästä iästä ym. riippumatta ja varsinkin keräilyn ja muun jutustelun yhteydessä tutustuu helposti muihin. Yleisestikin ottaen, jos jokin tietty sarja tuo monia ihmisiä yhteen niin on aika vaikea välttyä siltä, että joukossa on hyvin samankaltaisia ihmisiä. Fandom on pyörinyt jo pitkään melkoisen aktiivisesti, toiset ovat enemmän esillä, toiset hiljaa taustalla ja kaikki ovat tervetulleita. Huonot asiat toisissa faneissa ovat aika ihmisestä kiinni, joten en niillä lähtisi koko fandomia tuomitsemaan. Omat kokemukseni huonoista asioista toisissa faneissa ovat lähinnä selän takana pahaa puhumista ja mustamaalamista.

- Kerro joitakin Ginga-faneja, joita et vielä kunnolla tunne, mutta haluaisit mahdollisesti tutustua heihin (käyttäjiä esim foorumilta)?

Yleensä se tutustuminen tapahtuu melkein huomaamatta, mutta siis yleisesti ottaen tutustun mielelläni ihan kaikkiin, jotka vaan niin haluaa. Jos nyt pitää nickejä mainita niin Uru, Nara, Kiatsu ja Saiccu vaikuttaa esimerkiksi mielenkiintoisilta hepuilta.

- Kerro joitakin Ginga-faneja, jotka sinä määrittelisit tunnetuiksi? Koetko itse olevasi tunnettu? Tulevatko muut fanit juttelemaan sinulle paljon?

Uru, Äffä, Houndy, Kiatsu, Satanica, Methpring, Spyro, Yuriko, Frita, Mutu, Wolfie, Satsuma, Arano ja SteelFangs tulee nyt ainakin pikaisesti mieleen.

En koe olevani pahemmin tunnettu. Suomessa on niin pienet piirit, että väkisinkin siinä oppii tuntemaan toisia, jos on yhtään aktiivinen. Kovin moni ei tule juttelemaan, mutta välillä ihmiset tunnistaa piirtotyylin tai muuta sellaista.

- Miten uskot Gingan fandomille käyvän? Kuoleeko se ajan kuluessa vai säilyykö se vielä pitkään ja aktiivisena?

Jos ajatellaan fandomia kokonaisuudessaan, uskon että se säilyy kyllä pitkään, mutta jos aihe rajataan vain suomalaisiin voi se alkaa hiipua jossakin vaiheessa. Gingan saralla tapahtuu jotain kokoajan, joka pitää fanien mielenkiinnon ja samalla fandomin aktiivisena. Jos suomentaminen jossakin vaiheessa päättyy uskoisin sen vaikuttavan myös fandomin hiipumiseen täällä Suomessa, koska ei ole enää mitään näkyvää, joka pitäisi aktiivisuutta yllä. Ajattelisin, että Suomen fandom puhkesi tavallaan kunnolla kukkaan Hopeanuolen mangan suomentamisen myötä ja Weedin suomentaminen on pitänyt sitä yllä mukavasti.GINGA

- Mitä toivoisit Takahashilta nyt GDA:n päätyttyä? Jatkoa Orionille vai kenties jotain uutta?

Lyhytsarjoja! GDA oli mielestäni todella lupaava tapaus, mutta ei minun ja monen muun harmiksi keskittynytkään varsinaiseen Akameen (ja Kurojakiin) ollenkaan. Olisi aivan ihanaa saada lisää Shin Gaiden-tarinoita, Orion ei itseeni iskenyt eikä ole yhtä koukuttava kuin GNG tai GDW.

- Mitä mieltä olet hahmojen ulkonäöstä? Kuka on kaunein/kiinnostavin hahmo ulkonäöltään?Ovatko hahmot liian samanlaisia?

Takahashin hahmojen rotu ei aina ole kovin tunnistettavissa niin kuvioilta kuin hahmon rakenteestakaan, mutta sitä ei voi kieltää etteivätkö ne olisi erittäin uniikkeja. Pidin itse henkilökohtaisesti eniten hahmojen ulkonäöstä GNG:ssä ja GDW:ssä, sillä Orionin ja Akamen kohdalla monet hahmot alkoivat jo melkein samasta muotista tehdyn näköisiä. Takahashi on melkoisen hyvä tekemään erilaisia koirarotuja, joten pidän monen hahmon ulkonäöstä kovasti, mutta mainittakoon nyt itseeni suurimman vaikutuksen tehneistä ulkonäöistä Tesshin, Riki, Gin, Jerome ja Uzuki, sekä monet kai kenit, varsinkin Chutoran pojilla oli hyvin erilaisia ulkonäköjä.

En itse pidä kovastikaan samanlaisten, saman rotuisten hahmojen jatkumosta. Kaikki kogat ja igat näyttävät melkein identtisiltä johtajiaan lukuunottamatta. Akitoja tursuaa joka paikasta ja Orionin sisaruksineen erottaa toisistaan ainoastaan turkin värityksen perusteella. 

- Mitä mieltä olisit siitä jos Hopeanuolen ja Weedin tarinoista tehtäisiin hyvin tehty animaatio? Eli molempien erikseen siis ja joiden juoni menee mangan mukaan? Koirat olisi siis realistesin näkösiä.

Katsoisin! Ihan sitten vaikka pelkästä mielenkiinnosta, en tiedä miten hyvin tuo toimisi, kun alkuperäinen sarja on kuitenkin sarjakuvatyylinen, mutta hahmot näyttäisivät varmasti mielenkiintoisilta. Jostakin syystä ensimmäinen mielikuva tästä ideasta oli sellainen Kuin kissat ja koirat-elokuvan tyylinen.

- Mitä mieltä olet Gingan naiskuvasta? Toivoisitko sarjaan supervahvaa naarashahmoa?

Juttuun liittyy varmasti jotakin kulttuurieroa ja Takahashin omakin naiskuva, mutta asia ei ole koskaan minua varsinaisesti haitannut. Jokseenkin itse ajattelen, että sarjassa on vielä sen ajan ajatusmaailmaa, jolloin miehet olivat jotakuinkin velvollisia puolustamaan maataan ja perhettään, joten narttujen vähäinen rooli ja heikkous vaikuttaa luonnolliselta, kun pääpaino on tässä urosten toiminnassa ja taistelussa. 

Jos vertaa GNG:tä ja GDW:tä siinä huomaa mielestäni jo jonkin verran edistystä "nykyaikaisempaan" ajatusmalliin, sillä tarinaan tulee enemmän naarashahmoja joilla on jo vähän isompaa rooliakin. Lydia oli esimerkiksi omasta mielestäni hyvin lupaava tapaus ensivaikutelmansa perusteella, mutta tällä hetkellä hahmon hyvä vaikutelma vaikuttaa lässähtäneen, Lydia vaikutti aluksi inhimilliseltä (..voiko niin sanoa koirasta?), mutta voimakastahtoiselta ja juonittevalta sotakoiralta, joka sitten Oun armeijan hoteisiin päädyttyään ei näytä osaavan juuri muuta kuin vinkua veljensä perään. Bellatrix oli mielestäni myös alkuun melko lupaava tapaus ainoana narttupentuna karkukoirien suvussa, kunnes Takahashi päättikin ilmeisesti ettei sitä kannata pitää tarinassa. En varsinaisesti toivo sarjaan supervahvaa naarashahmoa, onneksi joiltakin narttuhahmoilta vaikuttaa löytyvän sentään jotakin asennetta vaikkei lihaksia olisikaan.

- Mitkä hahmot muuttaisit naaraiksi ja miksi?

Jostakin syystä päässäni on pitkään pyörinyt ajatus siitä miten hupaisa GNG:stä olisi tullut, jos kaikkien hahmojen sukupuolet olisi heitetty nurinkurin. Rikin amatsoninaisten armeija, jossa on vain yksi uros, Cross. En usko, että olisin muuttanut mitään hahmoja naaraiksi muuten.

- Mikä on parasta Ginga-sarjassa ja mikä huonointa?

Kaikessa lyhikäisyydessään: omaperäisyys. Tarina, toteutus, piirtotyyli - kaikki vain toimii. Ainakin Hopeanuolen ja Weedin kohdalla, Orionissa ei vain ollut enää sitä jotakin. Samoin kuten Akamessakaan.

- Jos olisit joku Ginga-hahmoista, kuka olisit ja miksi?

Hmm.. tulin pitkän miettimisen jälkeen siihen tulokseen, että voisin olla vaikkapa GB tai Cross. Molemmilla on hyvin samanlaisia luonteenpiirteitä kuin mitä itseltäni löytyy ja kumpikin on loppujen lopuksi voimissaan ym. aika keskitasoa. 


4 kommenttia:

 1. Tuo ryhmäkuva on aivan ihana, kuten jo Facessa sanoinkin. 12 tunnin työstäminen näkyy. Tykkään erityisesti värityksestä ja varjostuksista. Olet kehittynyt niissä vuosien varrella todella paljon.

  Hauskaa lukea myös vastauksia ihan näin blogin kautta. Video olisi tietysti ollut vaihteen vuoksi kivaa katsottavaa, mutta koska tiedän tunteen, että kameralle puhuminen on aika kiusallista, niin tekstimuotoinen versio kelpaa yhtä hyvin. Ja teit sentään tiedotusvideon aiheesta, jee ^^

  Kivan pitkiä ja pohtivia vastauksia. Peukkua tälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daw, kiitos ♥ Kyllä siihen aikaa upposikin ja moni on kehunut. Toivottavasti Takahashi pitää myös :>

   Joo, ajattelin jotain videota nyt vaikka sitten väkisin vääntää, mutta ainakin tekstistä löytää paljon helpommin etsimänsä eikä tarvi katsoa kun juon vettä joka lauseen välissä, hah.

   Poista
  2. Ihan hyvä toi videokin oli. Tuo vähän vaihtelua. Pitäisi itsekin taas kuvailla jotain aihevlogeja gingasta, mutta kuten tiedät niin en itsekään koe kovinkaan miellyttäväksi puhua kameralle. Kai sekin puoli kehittyisi kun vain harjoittelisi :D

   Väkisin ei kuitenkaan kannata tehdä. Tekee siten, miltä hyvältä tuntuu.

   Poista
 2. ;__; muhun saa kyllä tutustua lisää jos haluu. Kiitos maininnoista.

  VastaaPoista