torstai 21. toukokuuta 2015

Riki-possu ja kumppanit

Blogin puolella ollutta hiljaisuutta rikkoakseni, päätin koota vähän yhteen tälläisiä viime aikojen hankintoja. Keräily on innostanut entiseen malliin, ellei enemmänkin, hiljaisuudesta huolimatta. Ginga-juttuja on ollut oikeastaan yllättävän paljon nyt liikkeellä huutokaupoissa, mikä onkin varmasti herättänyt monen keräilijän huomion. Siinä ohessa on tullut metsästettyä muutamat hakusessa olleet oheistuotteet, mutta myös ehdottomasti yllättäviä löytöjä.


Siniset GNG-figuurit ovat olleet yksi suuri kiinnostuksen kohteeni ihan keräilyni alusta alkaen. Ne ovat todella komean värisiä ja erottuvia, mutta myös harmillisen kovin haluttuja ja hintavia, minkä takia en uskonut koskaan raaskivani taikka edes onnistuvani saamaan yhtään tälläistä kaunokaista.

Jotakuinkin vuosi sitten sain käsiini ensimmäisen sinisen figuurin, Kurotoran, jota toinen keräilijä oli myymässä ylimääräisenä pois. Vähitellen figuureja alkoi tarttua mukaan erilaisissa tilanteissa, yhtään sinistä figuuria en ole hankkinut samasta paikasta. Näiden kohdalla olen hyvin pitkälti huomannut, että sinisille figuureille asetetaan alusta alkaen sen verran kova hinta, että niiden huutamisessa ei tule pahemmin kilpailua. Kaikki meikäläisen siniset figuurit ovat olleet sitä 40-50 € luokkaa. En kuitenkaan ole varsinaisesti kovin sinisten figuurien perään eikä tarkoitukseni alusta alkaenkaan ollut kerätä kaikkia, minulla oli jonkin aikaa sitten mahdollisuus myös ostaa sininen Riki-figuuri todennäköisesti lähemmäs 100 € hinnalla, mutta päätin jättää tilaisuuden väliin.

Viimeisin sininen figuuri, jonka hankin oli Gin, jonka perässä olen ollut jo pidempään ja hävinnyt huudonkin kertaalleen. Omaksi hämmennyksekseni näitä sinisiä Gin-figuureja oli samaan aikaan jopa kaksi japanilaisessa huutokaupassa n. 30-40 euron pintaan ja sain napattua niistä toisen ilman mitään kilpailua. 


Ja lisää GNG-figuureja. Tälläisen neljän ison figuurin setin metsästin myös japanilaisesta huutokaupasta. Kappalehinta jäi n. 30 euroon per figuuri, ihan siedettävä hinta siis varsinkin, kun mukana on Riki ja Gin, jonka perässä lähinnä olinkin tämän paketin kanssa. Näiden kanssa olikin ensimmäinen kerta, kun figuureissa oli pieniä vikoja, joita ei kaukaa otetuissa huutokaupan kuvissa huomannut.

Ginin otsassa oli jotakin viininpunaista jälkeä, todennäköisesti tussista. Luonnossa jäljen erottaa aika selkeästi, kuvaan sitä oli vaikea saada. Ruskean ison Ginin myötä sain ilmeisimmin kaikki 1. sarjan Ginit kokoon ellei sitten joku figuuri vielä satu putkahtamaan jostakin pimennosta. Vanhojen figuurien ehdoton ikävyys ja samalla kiehtovuus on juurikin siinä, että koskaan ei taida voida olla varma.Ison rikin kuonossa on ilmeisesti jonkinlaista valuvirhettä, joka ei ole yhtä paha kuin esimerkiksi tällä, mutta erottuu sen verran, että katsoin kyllä kaksi kertaa, että ketä tämä figuuri esittää... Jostakin syystä kuono toi ensimmäiseksi mieleeni jonkun 2. sarjan figuurin tai Aramin. Edestä päin Rikillä näyttäisi olevan kärsä, hah. Alla kuva vertailuksi pienen figuurin kanssa.Seuraava löytö on eBayssa jonkin aikaa pyöriessään särkenyt sydämeni jo niin monta kertaa, että lopulta sorruin kokeilemaan onneani ja laittamaan myyjälle jo 20% alennetusta huutohinnasta vielä tarjoukseni - jonka myyjä hyväksyi.


Lähiaikoina taustallisia GNG-animaatiokalvoja on putkahdellut kuin sieniä sateella, Kaikissa kalvoissa ei ole edes "oikeaa" taustaa, tarkoittaen siis sitä, että tausta voi olla vaikkapa samasta animesta, mutta ei samasta kohtauksesta, mutta niiden hinnat pyörivät silti pilvissä, joka on luonnollisesti saanut minut vähän varpailleni. En ollut varsinaisesti missään vaiheessa aikeissa hankkia kalvoja lisää, mutta salakavalasti niiden määrä vain lisääntyy. Tämä kalvo oli kuitenkin yksinkertaisesti niin ihana, että pitkän miettimisen jälkeen en kadu yhtään. Poikkeuksena toiseen omistamaani taustalliseen kalvoon, tämän tausta on rajattu kalvon kokoiseksi, mutta se ei menoa haittaa.


Ja vielä lopuksi tälläinen kaveri, joka tuli hankittua lennosta ja täysin yllätyksenä itsellenikin. Mitä näitä GDW-avaimenperiä olen päässyt vuosien aikana seuraamaan ne tuntuvat olevan harvinaisia, harvoin myynnissä ja silloin yleensä melkoisen hintavia ja niistä kilpaillaan kovasti.Ehdottomasti kovin kiehtovia tuotteita, vaikka sama asento toistuukin muistaakseni melkein kaikissa avaimenperissä niin niissä on kuitenkin joku ainutlaatuinen säväyksensä verrattuna erimerkiksi GDW-figuureihin. Joista puheenollen olinkin hieman osannut kuvitella niiden olevan melko samaa kokoluokkaa, avaimenperät kuitenkin ovat hieman pienempiä.


6 kommenttia:

 1. Repesin aika pahasti tuolle Urumin sivuilla olevalle Rikille, "astetta muhkumpi nenä". Ihana :'D
  Nätti avaimenperä, hyppyasento sopii kivasti tarkoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin on tullut sille hajoiltua moneen otteeseen :DD
   Hyppyasento on kieltämättä kiva, vaikkakin se toistuu kaikilla avaimenperillä.

   Poista
 2. Paljonko maksoit tuosta avaimenperästä, jos saa kysyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa kysyä :) 40€ maksoin siitä.
   Mitä olen Suomen puolella nähnyt niitä myytävän niin ovat olleet päälle 100€.

   Poista
  2. In regards to the recent update of colpured gng figures.
   I read somewhere that the white ones were originally designed for fans to paint them themselves.

   Also, where did you purchase your laying Gin and riki figures? Cant find them ANYWHERE

   Poista
  3. Seth: Only white ones? That's interesting, I've heard all of them were meant to be for painting yourself. Then again so little information about those figures...

   My laying Gin from 2. series is from finnish Ginga.fi- shop that had three of them not long ago. Both of my Riki figures are from auctions, small from eBay and large from Yahoo!Japan auctions. They were both part of larger figure packets which I've found easier to get them than trying to find someone selling them apart.

   I can recommend Yahoo!Japan auctions though if you're searching for them. There seems to be figures most of the time but you would need a middleman service for that.

   Poista