lauantai 4. lokakuuta 2014

Joulukalenteri 2014 - ehdotuksia luukkuihin?

Ginga Spiralissa on ollut joulukalenteri jo vuodesta 2012 ja aion ilahduttaa teitä sillä myös tänäkin vuonna. Tällä kertaa aion valmistautua etukäteen hieman paremmin kuin edellisinä vuosina, joten saatte alkaa ehdottaa luukkujen sisältöä jo tästä lähtien. 

Sekä joulukalenteriin valmistautumisen takia, että henkilökohtaisista syistä aion pitää vähän lomaa blogista, joten tekstejä ei tämän parin kuukauden aikana varmaan tule edelliseen malliin, jos ollenkaan. 


Mitä haluatte tämän vuoden joulukalenteriin?
Ehdotuksia jälleen tämän kommentteihin. 

Kaipaisin erityisesti ideoita:
lyhytsarjiksiin (yhden sivun mittaisia)
mahdolliseen hahmotestiin
toivepostauksiin

Suunnittelen joulukalenteriin jälleen pientä sarjakuvaprojektia, jolla ei ole tekoa noiden lyhytsarjisten kanssa, niitä toteutan mahdollisesti muutenkin, jos tulee hyviä ehdotuksia. Lisäksi tuttuun tapaan luvassa on melko varmasti avataria ja allekirjoituskuvia, sekä suunnitelmissa on myös vähän erilaisempi askarteluprojekti tällä kertaa :)

Varsinkin talviset tai jouluiset ehdotukset ovat tervetulleita!

60 kommenttia:

 1. Itselleni nousi pieni sarjis tuohon ekaa luukkuun ja se olisi: Gin ja kaikki valmistautuvat Joulu aattoon. He mm. paketoivat lahjoja ja ynm ja he laulavat myös: Ei Itkeä saa, ei meluta saa, Joku voi tulla ikkunan taa. Joulupukki matkaa jo käy!

  Ja sitten siinä koko joulukalenterin aikana voisi olla niin että Sniper ja kaikki muut pahikset koittavat pilata joulun. Mutta annetaan muillekkin ideoita =3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ja sitten siinä koko joulukalenterin aikana voisi olla niin että Sniper ja kaikki muut pahikset koittavat pilata joulun." Sain tästä Grinch-fiilikset. Sen verran loistava, että varmasti jossakin käytän! :'D

   Poista
 2. Hyviä ideoita @JJK! Hahmotestiin voisi ottaa enemmän sivuhahmoja (eikä aina Gin, Weed, Akakabuto yms.) Vaan myös esim. Bil, Benizakura, Kurojaki ymsyms. Myös jokin askarteluidea voisi olla kiva.. Taii testi gingatiedoistaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ehdotus tuo sivuhahmojen henkilötesti. Aluetta pitäisi vain rajata, sillä vaihtoehtoja ei voi laittaa ihan rajattomasti ja kysymystenkin keksimiseen menee pieni ikuisuus.

   Pieni erilainen askartelujuttu tosiaan on tulossa ellei idea nyt mene jotenkin pieleen.

   Poista
  2. Olisi kiva jos testi ei olisi turhan lyhyt ja siinä olisi enemmän kuin 4 vastausvaihtoehtoa. Tässä joitakin testi-ideoita: kuka Ginga-sarjan narttu olet? Kuka sivuhahmo olet? Millainen laumalainen olet? Kuka karhukoirasuvusta olet? Mikä on taistelu iskusi?

   Poista
  3. Monia hyviä ehdotuksia, kiitos! Voi olla, että käytän jotakin näistä ehdotuksista.

   Poista
  4. minustakin olisi kiva saada tuo: "mikä on taistelu iskusi"

   Poista
 3. Joku lyhytsarjis voisi kertoa "pahisten" joulusta/jouluvalmisteluista
  tai siitä jos akakabuto yrittäisi olla kiltti jouluna :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska ehdotus, katson keksinkö siitä jotain :D

   Poista
 4. Kuva Daisuken ja hänen perheensä (sisältäen Ginin) joulun vieton. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi ehkä muuten olla hyvä ehdotus, mutta meikä ei osaa piirtää ihmisiä...

   Poista
  2. No sitten jotain muuta vastaavaa. :D

   Esim: Pahikset ja hyvikset pitämässä joulua yhdessä?

   Poista
  3. Kiitos ehdotuksesta, katsotaan saisinko tästä jotain aikaan :>

   Poista
 5. Vaikka joku ruoka vinkki tai jokin hauska jouluinen kuva goheista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokavinkki voisi olla hauska, josko keksisi jotain muuta kuin pipareita tällä kertaa :) Ihmisiä näihin luukkuihin valitettavasti harvemmin tulee ellei mene kuvanmuokkaukseksi, kun en niitä kovin hyvin vielä koe piirtäväni.

   Poista
 6. Eikös olisi hienoa nähdä Gin,Weed ja heidän lähimmäiset ystävät viettämässä joulua??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan saanko heitä jotenkin yhdistettyä johonkin :)

   Poista
 7. Vuodenajat Gingassa; miten vuodenaikoja on hyödynnetty tarinassa, onko niillä vertauskuvallista merkitystä, pitäisikö jotain vuodenaikaa hyödyntää enemmän, mikä vuodenaika tarinan tapahtumille on mieleesi? Tuli mieleen tuosta talvisuudesta, kun Hougen-saagassa tuntui koko ajan olevan kunnon lumimyräkkä päällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta lumi myräkkää pukkasi jatkuvasti

   Poista
  2. Kiitos ehdotuksesta! :) Katson saisinko tästä jotain.

   Poista
 8. tuli mieleen pikainen testi ehotus joka olisi jtn. tänne päin: mikä gdw/gng henkilö kuvaa luonnettasi tai jotain tuohon suuntaan aihe ja kysymys voidaan muutta mutta kunhan edes inspiraatiota saisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo alue on turhan laaja, kun miettii, että GDW:ssä ja GNG:ssä on tuhottomasti hahmoja. Siksi alueen rajaaminen on tärkeää. Olen tällä hetkellä näin alustavasti valinnut jo battouga-testin ja saatan ottaa vielä jonkun toisen siihen rinnalle.

   Poista
  2. enkös sanonut että sen voi muutta toivoin vain että edes jonkinlaista inspiraatiota saisi??

   Poista
  3. Ymmärsin mitä hait takaa, ihan rauhassa vaan. Mainitsin vaan tuosta sinun ehdotuksestasi, että esimerkkinä käyttämäsi aihealue on liian laaja, joten juuri tuota ehdotusta en voi toteuttaa, jos keksin jotain suppeampaa samalla tyylillä niin toki. Täällä on ollut nyt niin paljon hyviä ehdotuksia, että ymmärrät varmaan etten voi kaikkia valita? On tietysti mukavaa, että tulee paljon ehdotuksia, mutta minun pitää ajatella myös sitä ajankäyttöä - varsinkin nyt, kun näyttää siltä, että aloitan vielä kokopäivätyön tähän rinnalle, kun pitäisi sitten tätäkin projektia tehdä.

   Poista
 9. ja vielä se että "jotain siihen suuntaan" eli jotain sen tyylistä ja sehän oli vain pikainen en humionut sen virheita tarkasti ajatellen ei tuota testiä voisi toteuttaa

  VastaaPoista
 10. tiedän että ei kaikkea vi toteuttaa ja sen että ideoita on paljon ja luulenpa että on vielä parempiakin tulossa sillä itse en koskaan ole ollut mitenkään kekseliäs/creative eikä ideani mitään hirveän hyviä ole koskaan olleet mutta minua se ei haittaa kunhan tulee hyviä testejä ja hyvä kalenteri sillä sehän on se pääasia eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, mutta ehdottaa saa silti. Ei ole hyviä tai huonoja ehdotuksia, pitää vain katsoa, että miten saan kaiken tehtyä ja mikä sattuu inspaamaan :)

   Poista
 11. olisiko mahdollista saada lisää tietoa tästä kalenterista kun olen aika löytäny tämän blogin ja kaksoissolan joten en ole tästä asiasta ihan satavarma joten olisi kiva tietää esim: että mistä kalenteri löytyisi ja muutenkin yleistä tietoa yms. (jne.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai! Eli kalenterin linkkaan kyllä tänne blogiin, sekä fanisivustolleni Ginga Spiraliin (http://ginga0spiral.webs.com/) viimeistään joulukuun 1. päivänä.

   Joulukalenteri tulee sisältämään 24 ginga-aiheista luukkua, joista löytyy kaikkea sekalaista. Aikaisempina vuosina (tämä tulee olemaan kolmas vuosi, kun tätä pidän) on ollut esim. tekemääni sarjakuvaa, arttia, testejä, avataria, allekirjoituskuvia, askarreltavaa ym. Jokaisen luukun pääsee avaamaan vasta kyseisenä päivänä.

   Poista
 12. Voisitko piirtää pahiksista jonkun jouluisen söpistelykuvan chibi-tyylillä? ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ehdotus ja tälläinen olin itseasiassa miettinytkin. Viime vuonna piirtelin GNG-pahiksia, joten ajattelin tänä vuonna tehdä ehkä sitten GDW-pahiksista jotakin ryhmäkuvaa, jos suinkin kerkiän.

   Poista
 13. Ehdotuksia:

  - Arvonta jossa voi voittaa sinulta yhden tilaustyön (esimerkiksi avaimenperän)
  - Ginga-horoskooppi
  - Piirustusohjeita
  - Custom juttuja vaihe vaiheelta
  - Taustakuvia tietokoneeseen (itse toivoisin resulootioltaan 1600 x 900)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, tässä oli paljon hyviä ehdotuksia!

   Poista
 14. Haastattele joitakin muita Ginga-faneja. Tätä ollaan taidettu joskus ennenkin ehdottaa muttet ole vielä tätä toteuttanut. Olisi kiva jos haastattelisit joitakin sellaisia henkilöitä jotka eivät ole hirveästi olleet esillä. Toki olisi kiva jos haastateltavat henkilöt olisivat jollain tapaa sellaisia henkilöitä jotka moni mahdollisesti jollain tapaa tietää, mutta ei kuitenkaan sellaisia jotka ovat paljon esillä. Esimerkinä paljon esillä olleista tuli Äffä, Uru, Satanica, Kiatsu.. Siis ainakin _minun_ mielestä, tuntuu että näistä ihmisistä tiedän suhteellisen paljonkin vaikken heitä henk.kohtaisesti tunne. Ja mitenkään pahalla en siis sano että ovat esillä olleet jne vaan olisi kiva saada tutustua muihinkin ihmisiin tarkemmin ja tällaisen haastattelun kautta olisi helppo tutustua ja ei ujostuta kun ei tarvitse itse mennä kyselemään.. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, tätä on ehdotettu jonkin verran, ongelmana on lähinnä ollut ideoiden puute miksen ole tätä toteuttanut. Ja ymmärrän kyllä mitä haet takaa, ei tuo ollut mitenkään loukkaavasti sanottu. He ovat fandomissa ehkä vähän sellaisia tunnetumpia henkilöitä, joten on ihan hyvä ajatus miettiä, että haastattelisi jotain muitakin. Toteutan kyllä varmasti jonkinlaisen/jonkinlaisia haastatteluja sitten viimeistään tähän kalenteriin :)

   Poista
  2. Lisäystä haastattelun tilanteeseen: Olen ottanut tämän käsittelyn alle eli haastattelua on luvassa hyvin erilaisilta faneilta ^^

   Poista
 15. kun joskus oli se kysely japanista suomalaisille ginga faneille niin julkaistiinko siitä koskaan tuloksi tai mtn.? ja muistaako kukaan millaisia kysymyksiä siinä oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitat varmaankin tätä, Apulaisprofessori Mikako Hatan tutkimusta?
   http://www.kaksoissola.net/foorumi/viewtopic.php?f=29&t=2566

   Tarkoituksena oli siis vastata nettikyselyyn ja vapaaehtoisia hän tuli vielä ihan Suomeen asti haastattelemaan (niistä keskusteluista voi lukea tuolta ketjun lopusta). Luulen, että hän on julkaissut tutkimuksensa tulokset vain Japanissa.

   Poista
  2. juuh tämäpä juuri ja olen jo vieraillu kyseisellä keskustelu palstalla aijemin toivoin vain jos olisin saanut enemmän tietoa asiasta jne.

   Poista
 16. Lisäisin viellä että tekisitkö noita liikkuvia kuvia kun ne on niin kivoja^^ Esim gingaspiralissa on se kun gin nukkuu ja heiluttaa häntää ja se kun weedillä(?) On tonttulakki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin animaatioita? :) Ainakin olen jo ennalta suunnitellut, että joulukalenterin kuva tulee tänä vuonna olemaan pienesti animoitu, mutta koitan saada muitakin tehtyä.

   Poista
 17. yhtä sähköpostia odotellessa ajattelin ajan kuluksi keksiä tänne jtn. ideoita ja tällainen testi vain sattui mieleen juolahtamaan: mihin ninjakoirien claaniin kuullut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. muttakun tuntuu että tämä olisi jo ehdotettu O.o

   Poista
  2. Ei tätä ole ehdotettu, tämä olisi erittäin hyvä ideana, mutta näin nopeasti ajateltuna ongelmana olisi vain, että koska ninjakoirien klaaneja on vain kaksi niin vastausvaihtoehdoista pystyisi helposti arvaamaan kumpi on kumpi. Tietysti, jos saisin vastaukset keksittyä niin ettei niistä helposti arvaisi niin tämäkin voisi hoitua ja se olisi huomattavasti nopeampi tehdä kuin moni muu, otan tämän harkintaan :)

   Poista
  3. Entäs Sanadan ninjakoirat? Vai lasketaanko tätä klaaniksi?

   http://wiki.hopeanuoli.com/index.php?title=Sanadan_ninjakoirat

   Poista
  4. Kyllä se varmaan lasketaan, mutta kun itse en tiedä yhtään Orionin tapahtumista enkä ole sitä seurannut niin hankaloittaa asiaa aika paljon.

   Poista
 18. Miten olisi joku testi Orioniin liittyen? Vaikka että mikä hahmo olet Orionista. Kyseisestä sarjasta kun ei testejä oikein löydy, kun taas GNG:stä ja GDW:stä on testejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten tuo olisi hyvä ehdotus, mutta en ole seurannut Orionia juuri ollenkaan niin hankaloittaa asiaa.

   Poista
 19. Tee niitä kuvia joissa olet piirtänyt jonkun animen kuvan uudestaan omalla tyylilläsi. :) Ja sitten voisi olla sellainen että muokkaat GNG animen kuvista GDW hahmoja ja GDW animen kuvista GNG hahmoja. Eli miltä Weed näyttäisi GNG:n tyylillä ja miltä GNG Weedin tyylillä.

  VastaaPoista
 20. Jos voisin ehdottaa toiveen, niin Weed/ Gin- derp kuvia, ei niille voi kun nauraa x3

  + Tällainenkin luukku olisi myös kiva:
  Jäi ihmetyttämään Yukimuran kuolemassa (mangassa) se, että Gin kokoajan hymyili tilanteessa.. (Jos siis saat napattua kuvia.. minulla on kyseinen manga suomen "kielisenä", vol. 35)

  Ja vielä olisi, että jos jossain luukussa mainitsisit näistä hahmoista, tai miksei vaikka samaan aikaan:
  Mukku, Lonely Ron ja Buru (Lonely Ron).

  Kiitos, jos edes yksi näistä pääsisi yhteen luukkuun (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksista!

   Itseäni jäi kyllä hämäämään tuo mitä hait takaa tuolla Yukimuran kuolema -kohtauksella, koska selasin tuon mangan läpi eikä Gin hymyile sen aikana vaan pikemminkin itkee kokoajan?

   Poista
 21. Jonkinlainen kirjoitus Ginga-sarjan narttuihin liittyen? Itse muuten yllätyin positiivisesti miten Chako ei ollutkaan niin sievä tyttönen kuten esim Koyuki vaan oli hieman rääväsuukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tästä tulikin vielä mieleen ehdotus jos piirtäisit ryhmäkuvan Ginga-sarjan nartuista? Ei toki ihan joka ikisestä sivuhahmosta lähtien mutta siinä voisi olla vaikka Fuji, Cross, Sakura, Koyuki, Chako, Lydia ja Bellatrix. Kuva voisi olla jotenkin jouluinen, kyseiset hahmot voisivat vaikka leipoa pipereita tai muuta sellaista.

   Poista
  2. Niin tai voisihan tuosta piirustusideasta toki kehitellä jonkinlaisen sarjakuvan jossa sarjan nartut valmistelevat joulua esim niitä pipareita leipomalla. Voisi olla joko herttainen hyvänmielen sarjis tai sitten humoristinen.

   Poista
  3. Ryhmäkuva nartuista kuulostaa tosi kivalta. Katson saisinko jotain tehtyä, jos vain aika riittää. Sarjiksen puolesta olen meinaan suunnitellut nyt kahta sarjista, joista toisen suunnitteleminen on vielä vaiheessa, joten en tiedä jäisikö kolmannelle enää aikaa ainakaan tähän kalenteriin.

   Poista
 22. pieni testi ehdotus oli tullut mieleen aika kauan sitten löysin puhelimesta kun noita digitaalisia ja elektroonisia muistilappuja selailin mutta testi meni siis näin: "millainen johtaja olet?"

  VastaaPoista
 23. Jos tulis Ginga hahmoja eri eläiminä :3

  VastaaPoista
 24. Omia ehdotuksia olisi
  -ginga-horoskooppi
  -Testejä
  -joku pieni arvonta?
  -piirrustus ohjeita
  -ruoka vinkkejä
  Siinä nyt jotain ideoita :3

  VastaaPoista