keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Hougen ja Genba – ihmisten uhrit?

Akakabuto ja Kaibutsu – ihmisten uhrit?


Edellä mainittujen jälkeen päästäänkin näihin veljeksiin, joiden osalta asetelma on hyvin erilainen, sillä kyseessä ei ole niinkään mitä ihmiset tekivät vaan mitä he eivät tehneet. Hougenin ja Genban tilanne on myös hyvin realistinen verrattuna yli 10-metriseen karhuun ja geenimanipuloituun jättiläiskoiraan, sillä tälläisissä olosuhteissa on tavattu surullisen monia muitakin koiria oikeassa elämässä - ne eivät tosin lähteneet sen jälkeen oletettavastikaan hakemaan maailmanherruutta ja kostoa.


Paikkaa josta Hougen ja Genba tavattiin ensimmäisen kerran näytetään mangassa hyvin ränsistyneenä rakennuksena keskeltä metsää. Hajua kuvataan useaan otteeseen niin hirveäksi, että joku ohi kulkeneista koirista oli luullut paikkaa sikalaksi. Siellä veljekset useiden muiden koirien kanssa olivat vankeina näiden omistajan välinpitämättömyyden takia. 


Ensimmäisen koiran kuoltua Hougen ja Genba yllyttävät koiria kannibalismiin, joka lopulta johtaa siihen, että koirat syövät toisiaan elävältä, kunnes enää Hougen ja Genba ovat jäljellä. Omistajan viimein saapuessa paikalle nämä syövät tämänkin, sekä hyökkäävän omistajaa etsimään tulleiden poliisien kimppuun ja karkaavat samalla. 


Tässä kohtaa tilanne saa kuitenkin erilaisen käänteen, sillä sen sijaan, että veljekset aikoisivat kostaa ihmisille kokemansa takia, ne alkavatkin kerätä itselleen laumaa ja Hougenin johdolla tavoitella Japanin herruutta. Loppujen lopuksi näyttäisi siltä, että Hougenin ja Genban kokemalla ei ole varsinaisesti mitään tekemistä niiden toiminnan suhteen vaan niiden menneisyys kouli veljeksistä vain vahvempia, kovempia ja raaempia. 

8 kommenttia:

 1. Pidin näiden hahmojen taustatarinasta, juuri raadollisen realistisuuden vuoksi. Välähdykset menneisyydestä olivat oikeasti hermostuttavia. Kuitenkin tämä ainainen "hähää aion hallita koko maailmaa koska olen paha" juttu kyllästyttää, eikä mielestäni tee järkeä hahmojen taustan huomioon ottaen. Noin kurjista oloista olevat koirat tuskin haaveilevat heti mahtipontisista johtajuushaaveista, vaan olisivat onnellisia tavallisen ja turvallisen elämän saamisesta. Kostonhimo ihmisiä kohtaan on ymmärrettävää, mutta sen laajeneminen koko Japanin herruuteen menee mielestäni yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä. Mielestäni Genban ja Hougenin traumaattisessa menneisyydessä olisi ollut aineksia jatkaa hahmojen tulevaisuutta vaikka mihin, mutta perinteinen "valloitanpas koko maailman" oli omalta osaltaan pettymys.

   Poista
 2. Eikös Hougen halunnut valloittaa koko maailman JA tuhota ihmiset maapallolta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvin mahdollista, sillä itse käytin lähinnä Gingapediaa taustatietona (mangojen selaaminen läpi kerta toisensa jälkeen on todella puuduttavaa) missä puhutaan pelkästään Japanin herruuden tavoittelemisesta. Itse näkisin kuitenkin tärkeämpänä sen, että Hougen lähti nimenomaan valloittamaan alueita muilta koirilta ja havittelemaan tällä tavalla johtajuutta eikä kohdistanut toimintaansa pahemmin ihmisiin.

   Poista
 3. Olen pikkuisen eri mieltä menneisyyden vaikutuksesta veljesten maailmanvalloituskuvioihin. Vajaan lukittujen koirien elämä kuvaillaan kuitenkin melko mielipuoliseksi: ainoa tapa selvitä oli syödä vierustoveri ja yrittää samalla välttää tilanne, jossa vierustoveri syö sinut. Se taas onnistui vain ryhtymällä koko lössin häikäilemättömimmäksi ja fyysisesti vahvimmaksi. Hougen ja Genba eivät muusta tienneet ja vastaavanlaisissa olosuhteissa ikänsä eläminen varmasti sotkee pään peruuttamattomasti, joten ulkomaailmaan päästyäänkään veljekset eivät kai vain osanneet elää millään muulla tavalla. Niiden täytyi ryhtyä maailman herroiksi turvatakseen olemassaolonsa.

  Ei sillä, että se koko "hähää olen paha ja valloitan maailman" -kuviota yhtään sen omaperäisemmäksi valinnaksi tekisi ja koko jutulla olisi voinut mielestäni maustaa tarinaa enemmänkin. Nyt menneisyys jää vähän alaviitteeksi, kun se mainitaan vain parissa kohtaa ja muuten Hougen toimii kuin kuka tahansa megalomaaninen urpo. Mutta, ajattelinpahan nyt kuitenkin jakaa omat mietteeni asiasta kun oli hetki vapaa-aikaa. c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vain, että jaat omatkin mietteesi niin asiaan saa vähän erilaista näkökulmaa. :)

   Olen itsekin varma, että menneisyys on sekoittanut veljesten pään tavalla tai toisella ja pistänyt ajattelemaan elämää eri näkökulmasta. Olisin itse ehkä toivonut näkeväni enemmän sitä mitä menneisyys oli veljeksille tehnyt, kun se jää tosiaan aivan sivumaininnaksi pääpainon ollessa Japanin valloitus -touhussa. Ymmärrän kyllä kantasi ja voisin itse ajatella asiaa myös niin, että menneisyys on ehkä antanut oman särmänsä Hougenin tavalle johtaa muita hyvin julmasti ja alistaa tahtoonsa.

   Poista
 4. Miksi nämä postaukset ovat niin lyhyitä? Itse kaipaisin syvempää analysoimista ja tulkintaa, tässä lähinnä kerrot veljeksien menneisyydestä ja mainitset vain vähän omia mielipiteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähtään siihen, että saan kaiken mielessäni olevan sanottua, en siihen että kirjoittaisin jättimäisen pitkiä postauksia. Kirjoitan aika harvoin omia pohdintojani, joten parantamisen varaa varmasti on ja koitan panostaa mainitsemiisi asioihin jatkossa. Kiitos :)

   Poista