tiistai 17. toukokuuta 2022

Hopeanuoli-värityskirja

Suomen Hopeanuoli-fanit ry teetti värityskirjan jonkin aikaa sitten. Kirja sisältää 52 sivua suomalaisten fanien tekemää taidetta. Värityskirja on kokoa A5 ja sen teemana on Akakabuto-saaga.

Piirtäjinä toimivat: A.vulgaris, Harlequinsy, Hopeakuu, Jalle, Juhomoro, Kurome, Lucifer, Nara, SaQe, SHL, Suetic, Taru Laaksonen, Tino Jansson, Zerwolf ja Zif.

Värityskirja on yhä myynnissä Hopeapuodissa hintaan 20€.

Tämä värityskirja kiinnosti minua heti siitä lähtien, kun se julkistettiin. Olen tykännyt faniyhdistyksen yhteisprojekteista, esimerkiksi keräilykortit on toteutettu tosi hienosti. Nytkin faniyhdistyksellä on työn alla monen eri taiteilijan kuvittama kalenteri - johon pääsin muuten itsekin osalliseksi! Jännittävää nähdä millainen lopputulos siitä syntyy, tosi monia kivoja kuvituksia on tulossa.

Mutta itse värityskirjaan: tykkään kannen ideasta, puoliksi väritetty kuva toimii tämän konseptin kanssa kivasti. Kansi ei ehkä ole kuitenkaan yhdistyksen julkaisemista jutuista omia suosikkejani, monet jäsenlehtien kannet ovat nykyään niin upeita, että niiden rinnalla tämä jää melkein vajaan ja pelkistetyn oloiseksi. Olisin ehkä kaivannut kanteen myös hiukan verran paksumpaa materiaalia erottamaan ne kunnolla, mutta toteutuksena tämä ei toki ole myöskään huonoimmasta päästä. Lopputuote on omalla tavallaan laadukas, ehkä enemmän vihkomainen kuin varsinainen kirja.

Painolaatu tässä on kylläkin täyttä priimaa ja sisällöltään värityskirja tarjoaa paljon erilaista vaihtoehtoa, halusipa sitten hieman pelkistetympää tai yksityiskohtaisempaa. Myös paperi vaikuttaa laadultaan tosi hyvältä, siitä ei kuulla seuraavat kuvat lävitse ja se on mukavaa materiaalia, sopivan mattapintaista. Eri taiteilijoiden kuvat ja tyylit punoutuvat yllättävän hyvin yhteen. Tykkäsin tosi paljon siitä, miten värityskirjassa on myös reilusti ihmis- ja karhuhahmoja.



Itse kuvissa itseäni ehkä häiritsee eniten se, että osa kuvista täyttää sopivassa mittasuhteessa koko sivun, mutta osissa kuva ikään kuin katkeaa kesken kaiken. Myös tekstit ovat ehkä omaan makuuni hitusen verran liian isot, mutta toisaalta minua ei häiritse niiden mukana oleminen, ehkä ne muistuttavat minua jollakin tavalla sellaisista lapsuuden värityskirjoista. Minulla oli lapsena Leijonakuningas-värityskirja, jossa oli mukana tehtäviä ja rakastin sitä, mutta sen sivut olivat todella ohuet ja värittäminen oli täyttä tuskaa, jos yritti välttää paperin puhki kulumisen.

Ehkä enemmän ammattimaiseen lopputulokseen olisi päädytty, jos viivojen paksuus ei vaihtelisi osassa kuvista hyvin radikaalisti, mutta rehellisesti...? Se ei oikeastaan häirinnyt minua. Se kuuluu ihmisten tyyliin ja voin suoraan sanoa, että jokainen kuvitus oli omalla tavallaan minusta upea. Löytyy perinteistä Ginga-tyyliä, mutta myös vahvasti ihmisten omaa tyylittelyä. Hahmoja esiintyy mukavan laaja skaala ja pakko sanoa, että erityisesti ihmishahmojen osalta, toteutus on melkeinpä parempi kuin esimerkiksi 80-luvulla tehdyssä GNG-värityskirjassa!


Ihmisenä, joka osteli hiljattain isosiskolleen aikuisten värityskirjoja, täytyy sanoa ettei tämän hintakaan huimaa päätä. Voisinko siis suositella tätä? Ginga-fanille, ehdottomasti. Näen tässä paljon potentiaalia niin kokeneemmalle kuin aloittelijallekin, aikuisille ja lapsille.

Isoin ongelma onkin päättää jääkö tämä kokoelmaan vai uskallanko ottaa tätä oikeasti käyttöön... olen tosin melko kömpelö käsin värittämisessä, täytyy myöntää.

2 kommenttia:

Kommenttien tarkistus päällä spämmiviestien vuoksi.