keskiviikko 6. elokuuta 2014

Isompi GDW-mallikuvapaketti

Rohkenin tässä jonkin aikaa sitten kokeilemaan onneani ostamalla japanilaisesta huutokaupasta yli sadan mallikuvan paketin. Kaikki näytti ihan suhteellisen lupaavalta, koska myyjällä oli paljon studiomateriaaleja muistakin sarjoista. Katsoin, että paketti oli pyörinyt huutokaupassa jo jonkin aikaa ja voitin sen sitten ainoana huutajana vaivaiseen 3000 jenin (n. 20€) hintaan, joskin se sitten nousi siitä vielä postikulujen ja käyttämäni palvelun maksujen takia niin, että loppujen lopuksi pulitin tästä paketista muistaakseni hieman päälle 50€. Kävinpä sitten noutamassa tämän paketin eilen postista ja odotin innolla, että pääsin sitä tarkastelemaan ja yllätyin positiivisesti huomatessani miten pystyin jo olemaan hyvin varma siitä, että kyseiset mallikuvat olivat aitoja. Paperin materiaali oli oikeaa ja painolaatu vaihteli. Mukana oli rutkasti mustavalkoisia, mutta myös jonkin verran korostusvärillisiä ja -viivallisia. Kaksois- ja jopa kolmoiskappaleita oli mukana, paaaaaljon erilaisia taustoja, maisemia ja juoksua kuvaavia mallikuvia, sekä ohjeet, joihin en ollut törmännyt koskaan aikaisemmin niin, että olisin nähnyt niistä edes kuvia.  


Näin tämän ennnen kaikkea osuvaksi tilaisuudeksi järjestää mallikuvakansioni niin, että pääsin eroon kaikista kopioista, jotka ostin eBaysta aikoinaan. Jätin itselleni loppujen lopuksi varmaankin reilusti yli puolet mallikuvista. Tykkään erityisesti noista harvinaisemmista korostusväritetyistä, joten oli sanomattakin selvää, että ne jäävät minulle itselleni. Sanottakoon muuten tähän väliin, että huokailin tuota korostusvärityksellistä Merin mallikuvaa jo Urumista aikoinaan, mutten millään sitä raaskinut ostaa, kun ostin muistaakseni niihin aikoihin värillisen mallikuvani ja se oli etusijalla. Olipa iloinen yllätys löytää sellainen tästä paketista. Yllätyin kuitenkin siitä, että päätin jättää myös korostusviivalliset itselleni. Minulla ei ole aikaisemmin ollut sellaisia enkä aluksi ajatellut niiden olevan kovinkaan ihmeellisiä, mutta kun pääsin selaamaan niitä näin läheltä tykästyin niihinkin jostakin syystä. 
Mitä esimerkiksi hahmojen mallikuviin tulee, olen aina syystä tai toisesta pitänyt varjostamattomista mallikuvista enkä näe syytä pitää itselläni sekä varjostettua, että varjostamatonta versiota joten pistinkin paljon varjostettuja versioita myyntiin (Facebookin Ginga kirpputorille ja Kaksoissolan foorumille).


Kuten alussa sanoinkin, mallikuvien laatu vaihteli ja paketista löytyi muutamia huomattavasti huonolaatuisimpiakin yksilöitä.

Ylempi huonolaatuinen


Tästä päästäänkin sitten sellaisiin mallikuviin, jotka eivät ole aikaisemmin olleet mitenkään hirveästi mielenkiintoni kohteita, mutta jotka päätin kuitenkin pitää kaksoiskappaleita ja selkeästi sellaisia mallikuvia lukuunottamatta joita en halunnut itselleni. Tälläisiä ovat aina olleet liikettä, asentoa tms. kuvaavat mallikuvat joissa useimmiten hilluu joku random koira.


Sekä taustat ja maisemat. Oikeastaan fiilikset näitä kohtaan ovat hieman ristiriitaiset, sillä pidän kyllä tavasta, jolla nämä on tehty ja jälki on monesti ihan häkellyttävän kaunista ja yksityiskohtaista, mutta koska nämä ovat myös mallikuvista niitä vähiten arvokkaita ja niitä tuntuu olevan melkein loputtomiin, ei niitä ole tullut pahemmin lähdettyä keräämään koskaan ennen tätä.


8 kommenttia:

 1. Kaunis ostos! Näistä omasta mielestäni ehdottomat suosikit olivat taustat, koska ne näyttää niin aidoilta ja toisesta sarjasta otetulta verrattuna miltä koirat animessa näyttivät.
  Tykkäsin kanssa noista juoksukuvista (:

  VastaaPoista
 2. Oijoi, kiitos postauksesta! Mallikuvat kiinnostavat minua paljon ja niistä on aina hauska nähdä kuvia - etenkin noista vähemmän huomiota saaneista "random-koirien hillumisista". Mielenkiintoista myös nähdä, että mallikuviin on kuulunut anatomia- ja liikereferenssejä oikeista koirista. Tässä alkaa vähän hahmottua, että missä tuotannon vaiheessa Weedin animointi meni reisille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa tietää, että nämä kiinnostavat muitakin. Siksi koitankin ottaa parhaani mukaan suht monipuolisesti kuvia.

   Poista
 3. Jep jep, nuo hahmojen mallikuvat on kyllä oikein hyvännäköisiä (mutta eri asennot/ilmeet taisivat olla poimittu suoraan mangasta?), ja tuota perssuunnasta kuvattua juoksuanimaatiota katsoessa en yhtään ihmettele miksi animaattoreilla on ollut hankalaa piirtää ne koirat siinä asennosta :'D
  Ei mutta, kyllä teikä varmaan oikein hienon mallikuvapaketin on saanut. Vaikka totta kai hahmojen mallineet on arvokkaita kun ihmiset juuri niitä harmstraa itselleen, itse pidän silti enemmän noista maisemamalleista. Nuo yksityiskohdat...täytyy animen tekijöille ihan nostaa hattua millaisen miljöön he sarjaansa loivat.

  ~Yamashita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset :D Huomasi aika selkeästi sen eron, kun ensin oli paljon realistisempia juoksumallikuvia ja loppua kohden laatu mennä enemmän animen huonoimpien kohtien kaltaiseksi. Hahmojen mallikuvat, varsinkin suositummat, ovat tosiaan aika haluttuja. Tämän pisti merkille varsinkin siinä vaiheessa, kun pistin itse ylimääräisiä myyntiin aika ison liudan ja suurin osa niistä on jo varattu, kun taas maisemamallikuvia ei ole kukaan kysellyt. Maisemamallikuvat ovat todella kauniita ja yksityiskohtaisia ja harmi kyllä jostakin syystä kaikista vähiten haluttuja ja "arvottomampia".

   Poista
 4. Moikka! :) oon miettinyt monesti että kauvanko sulla kestää tulla noiden pakettien japanista ym? :) kun ite oon tilannut vajaa 2kk sitten rinkyasta eikä pakettia näy :/ ei varmaan saavu koskaan perille .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se riippuu vähän, että millä tavalla myyjät ne paketit lähettää. Nopeimmillaan on tullut viikon aikana, toisinaan saattanut kestää pari, kolmekin viikkoa. Joskus olin pistänyt itse Yhdysvaltoihin menemään yhden paketin sillä halvimmalla ja se seikkaili jossain melkein puolitoista kuukautta ennenkuin löysi perille. Jos ei ala kuulua niin kannattaa ottaa yhteyttä sinne.

   Poista