torstai 24. heinäkuuta 2014

Weekly Shonen Jump 17/1985


Weekly Shonen Jump 17/1985

Tämä lehti oli jonkin aikaa eBayssa myynnissä, mutta päädyin sitten hankkimaan sen suoraan myyjältä, joka oli jo minulle entuudestaan tuttu unkarilainen keräilijä, RiKyy. Jotenkin tarkoituksettomasti näitä Shonen Jumpeja on alkanut kerääntyä nurkkiin, joten näyttäisi vähän siltä, että olen aikeissa kerätä vielä ne loputkin kaksi GNG-kannellista, jotka minulta puuttuvat. En kuitenkaan pidä mitään kiirettä tavoitteeni kanssa, mutta toivottavasti ne osuisivat jossain vaiheessa kohdalle. 

Sain tämän Shonen Jumpin hävyttömän alhaiseen 25 euron hintaan pienellä vaihtokaupalla, mikä oli oikeastaan itselleni suhteellisen sopiva hinta tästä lehdestä, sillä se ei sisällä muuta kuin sinisiä värisivuja GNG:stä. Vaikka sininen on suosikkivärini noin muuten niin nämä sivut eivät jostakin syystä houkuta niinkään paljoa, mutta kansikuva on tietysti tavattoman komea niinkuin kaikissa GNG-kannellisissa Shonen Jumpeissa.

Alussa olevat värikuvat.

 Vähän lisää lehden sisältöä. Ja haa! Olipas yksi sarja, jonka tunsin - Dragon Ball.


Vanha tuttumme, herra yk. 


  GNG-aiheiset sivut sisälsivät hyvin pitkälti pelkästään Ginin ja Sniperin taistelun.

Omasta mielestäni näitä syaanilla painettuja sivuja on hyvin hankalaa lukea (tai edes kuvalukea) ja ne ottavat silmäät vaikka sivut olisivatkin jo iän myötä kellastuneita. Miksiköhän näissä lehdissä on ylipäätään tälläisiä sivuja?

 Lisää random sarjoja.

Näistä lehdistä on aina hauskaa bongailla kaikkia kummallisuuksia, joten jaan tämän lehden löydöt teidänkin kanssanne. Olkaa hyvät.

8 kommenttia:

  1. Oon joskus jostain mangaopuksesta lukenut, että noiden sinisten ja punaisten musteiden käyttö lehdessä tuli halvemmaksi, kuin painaa koko lehti mustavalkoiseksi, ainakin joskus kasariaikaan. Tosin nykyään noi Shonen jumpin kaltaiset kokoelmalehdet taitaa kaikki olla mustavalkoisia, mutta silloin aikaisemmin haluttiin ilmeisesti säästää kaikessa, että saatiin noiden kokoelmamangojen hinnat pysymään mahd. alhaisina. On toi syaani kyllä kamala painoväri tollasenaan. Siitä ei synny tarpeeksi vahvaa kontrastia ja toi väsyttää liikaa silmiä. +__+

    -Spyro

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, kiitos! Tuo asia on meinaan mietityttänyt siitä lähtien, kun sain tuon ensimmäisen Shonen Jumpin. Sinällään kuitenkin aika hassua, että onkohan se vaikuttanut kovastikin budjettiin onko ne pari lukua siitä lehdestä syaanilla painettuna, kun tuntuu, että vähällä vaivalla olisi voinut painaa sitten koko lehden mustalla.

      Poista
    2. "Kirjapainoissa ja tulostamisessa käytetään RGB-värimallin vastakohtaa, eli kaikkien värien sekoittaminen tuottaa mustaa. Värit saadaan sekoittamalla syaani, magenta, keltainen ja musta. Kun perusvärin määrää vähennetään tulostettaessa paperin pinnalle, saadaan tulostettua tietyn värinen väri."

      Yllä olevasta lainauksesta päätellen tuotantokuluja on voitu pienentää painamalla joitakin lukuja yksivärisinä. Tällöin mustetta ei ole tarvinnut hankkia yhtä suuria määriä kuin kokonaan mustalla painettujen lehtien kohdalla. :)

      -Lycaon

      Poista
    3. Aina oppii jotain uutta, vaikka nämä asiat pitäisi tietää :'D Mielenkiintoista, kun itse painoin koulun koneilla joskus aikanaan niin mustaa väriä painettiin ihan vain mustalla, mutta voi olla, että tuo kone ei vastaa kirjapainoissa 80-luvulla käytettyä.

      Poista
    4. Hops, olen myöhässä bileisiin, mutta korjaan sen verran Lycanonia, että kirjapainossa (eli offset-paino, joka käyttää ns. CMYK-väriprofiilia) musta väri voidaan painaa erikseen, jolloin käytetään nimenomaan valmista mustaa mustetta ja lopputulos on hivenen hailakka, kylmä musta. Kaikkia neljää väriä sekoittamalla saa myös mustaa, mutta sitä käytetään lähinnä värijulkaisuissa ja kun halutaan luoda täyskylläinen, syvä ja sävyltään lämpimämpi musta. Tällainen musta on käytännössä neliväripainamista ja yhtä kallista, kun taas pelkällä mustalla painaminen on halvempaa.

      Musteiden hinta myös vaihtelee värin mukaan, koska jotkut sävyt on helpompi valmistaa tai niitä on ollut enemmän saatavilla, joten sikäli minusta on kyllä ihan mahdollista, että esim. syaanilla painaminen on ollut mustaa halvempaa jonain maailmanaikana. Sisäinen graafikkoni ei vain voinut vastustaa kiusausta korjata tämä pikku painotekninen fiba. Ei minulla muuta. o7

      -Vol

      Poista
    5. Kiitos jälleen tietopaketista! Oma tietämykseni on sen verran suppea, kun vaikka itse valmistuinkin painoviestintäalalta niin suuntautumukseni oli ulkoasuntoteutus emmekä päässeet kauheasti tutustumaan itse painamiseen ja siellä käytettäviin väreihin tai tapoihin ym.

      Poista
  2. hei,minä tunnistin kaksi sarjaa noista:nuo värikuvat alussa on sarjasta Hokuto no ken.siitä on tehty anime jonka teki sama studio joka piirsi GNG-animea eli toei animation.myös minä tunnistin Dragon ballin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, mielenkiintoista tuota en tiennytkään. Kiitos!

      Poista

Kommenttien tarkistus päällä spämmiviestien vuoksi.