tiistai 15. joulukuuta 2015

Askartelunurkka: Pehmojen kustomointi

Lue myös seuraavat tekstit:

Mitä olen netistä erilaisten fanien kokoelmakuvia ajan mittaan katsellut olen pistänyt merkille, että pehmojen kustomointi on hyvinkin yleistä. Viralliset Ginga-pehmot maksavat halvimmillaankin nykyään useita satoja euroja Tonsangyon konkurssin takia, joten kauhean moni ei tälläisistä halua tai voi lähteä maksamaan mansikoita. Pehmoja voi toki ommella itsekin alusta loppuun, mutta jos olet samanlainen poropeukalo käsitöissä kuin allekirjoittanut, on pehmojen kustomointi myös hyvä ja edullinen vaihtoehto.

Yksinkertaisuudessaan pehmolelun kustomointi tarkoittaa valmiin pehmolelun muokkaamista haluamakseen hahmoksi. Huskyt ja saksanpaimenkoirat ovat oman käsitykseni mukaan yleisimpiä ja helpoimpia muokata Ginga-hahmoiksi, kuten Giniksi ja Johniksi tai Weediksi ja Jeromeksi. Niinpä tähän kokeiluun otinkin eBaysta löytämäni suloisen, chibimäisen husky-pehmon ja lähdin kokeilemaan hiukan isompaa muutosta pehmoon. Samalla tein huomioita siitä, mikä toimii ja mikä ei toimi kauhean hyvin karvallisen kankaan muokkaukseen. Muutamia hyviä vinkkejä sain fursuit-harrastajien taholta.Ennen otsapallojen tekemistä aloin itse korjailemaan hahmon turkkia. Silmien päällä on ylimääräistä valkoista, jonka halusin pois. Ensimmäinen ideani oli lähteä peittämään sitä kangastussilla, mutta tämä ei toiminut. Sen lisäksi, että kangastussia ei löytynyt oikean väristä, se ei myöskään ollut veden pitävää vaan lähti ihan kevyellä huuhtelulla heti pois. Hetken asiaa pohdiskeltuani etsiskelin ideoita netistä ja päädyin lueskelemaan miten fursuitien tekijät värjäävät kangasta. Kynäruiskua tai vastaavaa en näin pientä projektia varten lähtenyt ostamaan, varsinkin koska ne olivat melkoisen hintavia. Seuraavaksi törmäsin menetelmään, jossa akryyliväriä laimennetaan hieman vedellä ja käytin tätä menetelmää itsekin. 

Vasemmalla peitettyä aluetta.

Näin jälkikäteen tuli itselleni myös sellainen ajatus, että tähän olisi varmaankin sopinut vieläkin paremmin esim. shokkihiusvärien käyttö, koska ne kestävät vedellä pesun ja olisivat varmaan jättäneet kankaan pehmeämmäksi. Akryyliväreistä kangas jäi melkoisen koppuraiseksi paikoiteillen, mutta kuumalla pesulla sain isoimmat alueet vähän siistimmäksi ja pehmeämmäksi.

 


Silmien päällä olevan alueen peittämisen lisäksi halusin kovasti näistä Gin-pehmoista tiikeriraitaisia, joten käytin samaa maalamistekniikkaa raitojen osalta. Omissa husky-pehmoissani ei tosiaan ollut otsapalloja, joten tein sellaiset hieman pörröisestä valkoisesta kankaasta, josta muotoilin pallot ja sitten liimasin ne kangasliimalla paikalleen. Tätä tehdessäni pistin merkille, että liimaa kannattaa käyttää mieluummin liian vähän kuin liian paljon ja lisätä tarvittaessa. Käytin toiseen pehmooni liikaa liimaa, jonka takia otsapallojen karvakangas muuttui litteäksi, kovaksi ja kellertäväksi kun taas toisissa pysyi tuo mukava kankaan pörröisyys.

Lopuksi arvet ja kaulapanta. Kaulapannan lisäsin itse hyvin yksinkertaisesti ruskeasta, ylijääneestä huovasta. Leikkasin sopivan kokoiseksi ja liimasin yhdestä kohdasta sen yhteen pehmolelun kaulan ympärille. Arvet taas tein kahdella eri tavalla, toiset ompelin ja toiset piirsin kangastussilla. Tykkään itse hirveästi brodeerauksista pehmoleluissa, mutta ompelu oli melko aikaa vievää enkä saanut arvista siistin ja luonnollisen näköisiä. Kangastussi taas tarttui hyvin ja oli nopea tapa tehdä arvet, mutta lopputulos näytti melko kömpelöltä, johtuen todennäköisesti liian paksusta tussista.
2 kommenttia:

  1. Voisitko näyttää kuvan myös pehmosta, jolla on tussilla piirretyt arvet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki, lisäilen sen viimeistään huomenissa tekstiin :)

      Poista