keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Ginga-aiheinen kigurumi

10. luukku
_______________________

Muutamat lienevät jo nähneenkin kuvan tästä blogin facebook-sivulla, mutta halusin oikeastaan säästää tämän varsinaisen idean ja tekstin joulukalenteriin. 

Itsehän olen siis ihan käsi ompelemisessa, varsinkin koneella ompelemisessa. Saatika sitten kaavojen tai muiden väsäämisen kanssa, joten nakitin varsinaisen ompeluhomman äidilleni (korvasin sen kyllä hänelle, älkää huoliko). Äidillä ja minulla on ollut tälläisiä minä suunnittelen, hän toteuttaa -tyylisiä projekteja aikaisemminkin, joten oli kivaa päästä tekemään yhdessä sellainen pitkästä aikaa.

Suurimmaksi osaksi tämän projektin idea oli juurikin päästä suunnittelemaan tälläinen kigurumi, en itse harrasta cosplayta tai käytä fursuitteja tai vastaavaa, joten kyseinen puku jäänee minulle rentoon kotikäyttöön. Jos jonkun mielestä on lapsellista ja noloa, että aikuinen ihminen pukeutuu tälläiseen niin se on valitettavasti teidän ongelmanne. Minulla kun ei ole mitään ongelmaa pitää sellaisista asioista, joista pidän. 
Se on osa minua.
_______________________

Löysin jo aikoja sitten netistä "helpoimman kigurumin" kaavan Cosplaykaavat-blogista ja halusin nyt jakaa sen kanssanne. Se on mielestäni todella hyvä jos on osaamistaidoltaan yhtä kädetön kuin allekirjoittanut, mutta paremmin osaavien kanssa se luo hyvän pohjan, jota voi lähteä siitä kehittämään ja kikkailemaan omiaan. 

Tarkoitukseni oli itseasiassa alkujaan tehdä vain hupparimainen osa Ginistä, halusin tehdä sen pörröisestä kankaasta, mutta koska en toisaalta halunnut tuhlata tähän projektiin ihan älyttömiä määriä rahaa enkä yhtään tiennyt mitä tästä tulee niin päädyin hankkimaan ohjeen vinkistä huopia - tuli huomattavasti halvemmaksikin.

Blogista löytyykin erinomaiset ja simppelit ohjeet kigurumin tekemiseen, mutta laitan tähän nyt vielä tälläisen suhrun, jonka annoin äidilleni malliksi, että hän tiesi miten palat tulee ommella yhteen ja miltä lopputuloksen kuuluisi näyttää.


Itse en toki tehnyt hahmon kuvioita ihan täydellisesti, johtuen siitä etten osannut. Mutta loppujen lopuksi tulos oli tälläinen:


7 kommenttia:

 1. Hieno. :) Olisiko tästä mahdollista nähdä lisääkin kuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja toki, voisin lisäillä niitä tähän postaukseen myöhemmin tällä viikolla, jos saisin vaikka parempia kuviakin.

   Poista
 2. Onpas hauska! Itsekin haluaisin nähdä enemmän kuvia, ainakin hännästä. Voi kun osaisi itse ommella ja olisi miljonääri, voisi tehdä lempparihahmoista omat puvut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Otan tosiaan lisää kuvia ja lisään ne tähän tekstiin tämän viikon aikana Häntään käytin samaa tapaa kuin Isiksen pehmoleluohjeessa, voisin senkin lisätä tähän, kun ehdin.

   Poista
 3. Mukavan näköinen ja pirtsakat värit :3 Kigurumeja saa kyllä muokattua tosi monennäköisiksi, vaikka peruslähtökohdat on yksinkertaiset. Ja ihan hyvä aloittaa helpommasta kankaasta, siinä menee kyllä hermot pörrökankaan kanssa kun kone jumittaa jatkuvasti :'D Tein itse penkkareihin aikoinaan Gin-puvun kigurumityyliin, mutta ompelin sille myös kuonon huppuun.

  VastaaPoista
 4. Oi tosi kivannäköinen Ginga-kigu! :33 Minusta ei ole yhtään hassua että aikuinen pukeutuu kigurumiin. Itsekin voisin~ x3 Olen miettinyt myöskin että esim. kotiasuksi tuollainen olisi tosi hauska.

  VastaaPoista
 5. Ooh! =D Mahtavan näköinen!! ^^ Tuollaista voisi kyllä erittäin mielelläni pitää vaikka juuri kotiasuna =3 Kun, meilläkin on niin kylmä.. x,3 Ja voisi suunnitella sen ninn, että siinä olisi sukat samassa... X,D Tai no se osa.. ^^' Niin ei myöskään jalat jäätyisi!! ^^

  Ja tuo iso huppu on vaan niin mukavan näköinen ja sinne voi sitten piiloutua kylmältä!! =D
  ~OwlComet

  VastaaPoista